pühapäev, 8. november 2015

Nädala mõte: novembri teine nädal. Muutused.

Inimene kardab muutusi. Klammerdutakse asjadesse, inimestesse ja olukordadesse, et vältida tundmatut. Hoitakse kinni viimase võimaluseni või isegi kauem. Samas oleme me ilmselt kõik kogenud lahti laskmise kergust – kui miski, millesse oleme olnud klammerdunud, laseme lihtsalt lahti, sest me ei saa seda muuta, muutub kõik iseenesest väga kergeks. Me hakkame nägema uusi võimalusi, sest vana saasta enam ei ole. Nüüd on võimalus alustada justkui puhtalt lehelt.

Seepärast- ei ole vaja klammerduda kogu aeg vanasse, olgu selleks siis Estonian Air, mis õnnetul ja kõrvad longus moel tegevuse lõpetas või teadjanaised ja –mehed, kes oma aja on siin maises elus ära elanud ega saa enam inimesi aidata. Usume sellesse, et uus võib olla parem ja oma ajastul kohasem. Pole vaja vihane olla ning kiruda, et see pole ikka nii nagu vanasti. Õpime parem nägema uut ja märkame uusi võimalusi, positiivselt. Õpime muutma oma vaatenurki ning õpime ka enda eest seisma. Mitte kunagi ei juhtu meie elus midagi, mis ei peaks juhtuma. Alati on selleks põhjus ning alati näitavad erinevad olukorrad meile seda, mida meil on veel õppida.

Ja veel: kui inimene on vaba eelarvamustest, on muutmine oluliselt lihtsam. Siis ei ole vaja hakata tegelema ennustamisega, mis kõik tulla võib. Siis võtab inimene uue lihtsalt vastu, on tänulik igasuguse võimaluse eest ning mõistab, et elu on muutuv. Mitte miski siin maailmas ei ole püsiv. Ei inimesed ega asjad. Kõik muutub kogu aeg ja mitu korda päevas. Oluline on muutusi märgata ning neid vastavalt suunata. Küll aga pole mõtet nende vastu võidelda, sest iga viha, tõrkumine, vihkamine kustub esile olukordi, mis meile nendeks emotsioonideks põhjust annavad. Kui minna muutustega lihtsalt kaasa ning jooksvalt kogu aeg õppida, mitte halada ja umbusaldada, siis muutub meie eluke oluliselt kergemaks ja põnevamaks. Ka ise tuleb muutuda – julgemaks, enesekindlamaks, armastavamaks, sallivamaks, puhtamaks…. Mis kõik võib meie elus juhtuda, kui me võtame vastu selle, mis toob muutusi! Meie elu ei ole enam ühtki takistust, kui julgeme muuta- muutuda.

Olge hoitud!
Küllike

Kommentaare ei ole: