teisipäev, 28. juuli 2015

Nädala mõte: intuitsioon

Inimene peab usaldama iseennast, s.t. kõigepealt kuulama oma sisehäält ehk intuitsiooni ning seejärel võtma kaalumisele väljast tuleva info. Keegi teine ju ei oska öelda, kuidas on minu jaoks õige või parem. Seda oskan öelda ikka mina ise, aga tihti oleme oma elu justkui kellegi teise kätte usaldanud ning kuulame välist infot, unustades ära sisedialoogi.
Meie sees on iidsetest aegadest olnud teadmine, kuidas on minu kui indiviidi jaoks õige, ohutu, kasulik, kuid õpetuste- keeldude- käskude maailmas oleme selle endas alla surunud. Me ei usalda enam iseennast. Kahtleme, kas ikka on õigus meil või kellelgi teisel. Teate ju küll seda tunnet, kui miski hakkab justkui sees keerama, kui on minek kuhugi, kuhu nagunii erilise rõõmuga ei lähe. Me ei kuula oma sisehäält, vaid läheme ikka, sest nii on kokkulepitud või nii peab. Aga sisetunne ütleb, et praegu ei ole õige hetk. Minnes selgubki, et keegi, kellega pidime kohtuma, ei saanud tulla või muutus see kohtumine meie jaoks ebasoodsaks. Sama lugu nt. auto valmisega - üks vanem auto tundus endale paremini sobivat, aga sõbrad ei kiitnud autovalikut tema margi ja vanuse pärast heaks. Pärast selgus, et see, mida sõbrad soovitasid on teinud läbi mitu avariid ning tõmbab kohe uusi mõlke juurde. Hiljem oleme kõik targad ja oskame kahetseda, et oma sisetunnet ei kuulanud.
Sel nädalal võiks õppida teadlikult tunnetama, mida sisetunne ehk alateadvus meile räägivad. Alustada võiks nn. ennustamisega - arvata ära, kes mulle helistab enne, kui telefoni vaatan, püüda mõistatada pilvede tegelikku liikumissuunda, tunnetada teadlikult selle inimese energiat, kellega parasjagu koos olen, tunnetada erinevate protsesside arenguid nt. poliitilisel maastikul, mida alati polegi nii lihtne ennustada jne.
Enese intuitsiooniga teadlik tegelemine äratab selle, mille oleme unustanud. Ärganud intuitsiooniga on võimalik oma elu paremini planeerida, enda suhtes kasulikke otsuseid vastu võtta, oma hinge kuulata. Meie hing räägib meiega läbi alateadvuse, läbi meie intuitsiooni ehk kõhutunde. Õpime siis teda kuulama!

 Ikka Päikest! /Küllike/
Pilt: internetist

Kommentaare ei ole: