teisipäev, 15. september 2015

Eestimaalastele



Tihti kuuleme seda, et Eesti majandusel on praegu väga raske. Tegelikkuses tähendab see seda, et raske on Eestis elavatel inimestel. Majandus pole ju miski, mis on kuidagi eraldiseisev üksus. Riik koosneb inimestest ning seega räägime iga probleemi puhul ikka ja ainult inimestest. Mõnikord on küll tunne, et räägitakse miskist umbmäärasest - põllumajandusest, majandusest, haridussüsteemist, tervishoiusüsteemist. Iga süsteem puudutab ometi inimesi ning ei tohi unustada, et süsteemid ja regulatsioonid on loodud ikka inimeste jaoks, mitte vastupidi. Inimesed on kõige tähtsamad! Pole vaja järgida pimesi kusagilt tulnud seadusi ja regulatsioone, vaid analüüsida põhjalikult mida on vaja ning mida mitte. Eestlaste seas on väga asjalikke inimesi, kes oma tegevuses seavad eestimaalased esikohale. Neid inimesi on vaja kuulata.
Enam ei tohi lähtuda isiklikust egost ja isiklikest ambitsioonidest. Üksteisele ärategemine ei vii sellele sihile, mille jaoks Eestil on potentsiaali, vaid säilitab madala sageduse, mis ei ole loomise, vaid hävitamise sagedus. Igaüks, kes on ennast nimetanud riigijuhiks või -muutjaks, peab otsustama läbi oma südame, lähtuma armastuse ja austuse printsiibist ning mõistma, et riik ei ole mitte tema või väike rakuke inimesi, vaid 1,3 miljonit inimest. See on suur vastutus, kuhu negatiivne ego vahelesegamine ei kõlba. Ainult Valgus on see, mis tõstab meie riigi kõrgemale sagedusele. Kõrgem sagedus on puhas, loov, arendav, armastav. Et sinna jõuda, on vaja muutuda kõikidel Eestis elavatel inimestel.
Et toetada Eesti põllumehi, on vaja tarbida Eesti toitu! Kui toiduainetetööstused kasutavad samuti vaid eestimaist toorainet, läheb põllumehe elu kergemaks. Muidugi on toiduaineid, mis Eestis ei kasva, kuid kasutada tuleb loomingulisust ja mõelda välja võimalusi, kuidas üha rohkem oma riigi põhine püsida. Kui inimene ehk tarbija ostab eestimaisest toorainest valmistatud toitu, on ta teinud teene nii iseendale kui ka väga, väga paljudele, kes on olnud seotud toidu lauale toomisega. On ju kehale kõige kasulikum oma kodukohas kasvanud toit, mis sisaldab meile omast energeetikat. Eesti on nii väike, et oma kodukohaks saame me lugeda kogu Eestimaa.

Asjad ei ole keerulised ja rasked, kui neid keeruliseks ja raskeks ei tehta ega mõelda. Kui on raske hakkama saada, on võimalik vaadata, kuidas muuta oma tavapärast toimetamist. Riigistruktuurid saavad väga palju teha ära regulatsioonide muutmisega, s.t. mõeldes sellele, et iga seadus ja regulatsioon on mõeldud inimeste toetamiseks ja hakkama saamise soodustamiseks. Riik - see on inimesed. Iga inimene, kes suudab ennast ise elatada, on ju riigile kasulik ning vajalik. Tehku ta siis rahulikult käsitööd, kasvatagu loomi ja müügu piima või töötagu kogukonna heaks. Kui kõik osapooled riigis püüavad leida lahendusi, kui kõik inimesed püüavad üksteist toetada, kasvõi kaudsete vahenditega, muutubki eluke ilusamaks ning Eesti inimese elu muutub kergemaks. Kõik on võimalik, kui võimalusi näha!

Palju armastust! Küllike

Kommentaare ei ole: