kolmapäev, 1. mai 2013

Lihtne rahvaravi - õliteraapia




See teraapia on tegelikult ayurveda meditsiini alla liigitatav, kuid seda on väga palju ning väga edukalt praktiseeritud ka Venemaal.

Dr. F. Krach, kes Venemaal on õliteraapia eestvedaja, soovitab teraapiat teha päevalilleõliga. Ta väidab, et see väga lihtne meetod aitab vältida ja tervendada mitmeid haiguseid. Samuti saab selle meetodiga vältida mitmete haiguste kõrvalmõjusid, nt. valusid.

Õliteraapia on väga lihtne ning seda saavad rakendada kõik inimesed. Mis seda teraapiavormi teistest oluliselt eristab on see, et keegi ei saa sellest mingit majanduslikku kasu lõigata. Päevalilleõli on saadaval nagunii igas kaupluses ning teraapia tõttu ei hakata teda kuidagi teisel viisil või veelgi suurema kasusaamise eesmärgil turustama. Seega on tegemist teraapiavormiga, mis on suunatud tõepoolest puhtast südamest inimeste aitamisele.

Kindlasti tekitab kahtlust ja äratab imestust see, milliste haiguste puhul on õliteraapiast abi.
Tuleb teada, et läbi suu limaskesta on võimalik vabastada organism mürgistusest. Sarnaseid uurimusi on meditsiinis tehtud mitmeid ja mitmeid.

 Õliteraapia abil on võimalik vabaneda peavaludest, bronhiidist, hambavalust, tromboosist, kroonilistest verehaigustest, artroosist, halvatusest ehk paralüüsist, ekseemidest, maovaevustest, kõhunäärmehaigustest, südame ja neeruvaevustest, naistehaigustest, ülekaalust. Lisaks saab veel oluliselt leevendada kopsu- ja maksahaigused. On võimalik tervendada paljusid haiguseid, mida on tekitanud liigne ravimite tarbimine.
Dr. Karnich kirjeldab seda, kuidas ta oma kroonilise verehaiguse, mille all ta kannatas juba 15 aastat, selle ravimeetodiga välja ravis. Ka oma reumaatilised valud, mis teda aegajalt ikka voodisse sundisid, tervendas ta kolme päeva jooksul.

Õliteraapiat tehakse alljärgnevalt:

Võetakse 1-2 tl. taimeõli ( rafineerimata päevalille- ja seesamiõli on parimad) suhu. Õli loksutatakse ilma erilise surveta suus edasi- tagasi 10- 15 min. ja sülitatakse seejärel välja. Pärast loputatakse hambad õrna meresoolaveega ja pestakse fluoriidivaba hambapastaga.
Õli ei tohi mingil juhul alla neelata! Alguses on õli suus vedel, muutudes loputades tihkemaks ja valgeks. Kõige parem on õli sülitada WC-sse, kuna see sisaldab palju erinevaid baktereid. Kui aga siiski sülitatakse õli kraanikaussi, tuleb see pärast korralikult puhastada.

Väljasülitatav õli peab olema valge nagu piim. Kui see on veel kollane, on see märk sellest, et suuloputamine kestis liiga lühikest aega. Nagu öeldud, tuleb suuõõs ja hambad pärast loputamist korralikult puhastada.
Dr. Karach ütleb: „On väga oluline teada, et selle teraapia ajal korrastub meie ainevahetus ning toimuvad suurepärased tervenemised. On võimalik, et pärast mõningast loputamist kinnituvad logisevad hambad, terveneb igemete veritsemine ning hambad muutuvad valgemaks.

Millal ja kui tihti õliteraapiat teha?

Sellele küsimusele saab igaüks ise vastata. Meie keha oskab meile väga hästi anda märku, kui me oskame tema märguandeid lugeda.
Kõige parem on õliloputust teha hommikuti enne hommikusööki. Et tervenemisprotsessi kiirendada, võib seda teha ka 3x päevas, kuid alati ikka enne sööki ja tühja kõhuga. Organism ei saaks sellest kuidagi kahjustada, aga tervenemisprotsess oleks kiirem ja tõhusam. Õliloputusi tuleb teha seni, kuni on tunne, et keha on värske, täis jõudu, uni on rahulikum. Pärast hommikust ärkamist ei tohiks olla enam mingit väsimust. Ennast peaks tundma täiesti puhanuna ning silmade alla ei tohi olla kotte. Inimesel peaks olema hea isu, hea uni ning hea mälu.
Kergemad haigused mööduvad suure tõenäosusega 2- 4 päeva jooksul. Kroonilised haigused vajavad tavaliselt pikemat aega, mõnikord isegi terve aasta.
Kindlasti tuleb rõhutada ka õige toitumise olulisust, sest ükski organism ei saa tervenda, kui teda toidetakse talle mittesobiliku toiduga. Väga soovitav on loobuda nisujahust, suhkrust, piimast. Süüa juur- ja puuvilju ning vähemalt 65% ulatuses toorelt. Kel vajadus süüa loomset valku, valigu kala (eestimaised räimed on parimad!), linnu- või veiseliha. Juua tuleb endale sobilikke taimeteesid ning vältida liigset kohvi ja musta tee tarbimist.

Mõnikord võib õliteraapia alguses esineda haiguste ägenemist. Seda võib tulla ette just neil inimestel, kes põevad mitut haigust korraga. Igal juhul tuleb kuuriga jätkata, et pärast haiguste ägenemist saaks toimuda tervenemine. Uskuge, et tagasilangus on märguanne tervenemisprotsessi algusest.
Väga oluline on teada, et õliteraapiat tuleb raskete haiguste puhul rakendada koos tavameditsiiniga ning sellest ka oma raviarsti teavitada. Samas pole õliteraapia vastunäidustatud ühegi haiguse puhul.

Kuidas on võimalik selgitada õliteraapia mõju?
Otseselt pole seda teraapiavormi tavameditsiini seisukohalt sellisel kujul uuritud. Tegemist on alternatiivmeditsiiniga. On võimalik näha tervenemisprotsesse, oskamata neid teaduslikult selgitada.
Ma eeldan, et  haigusetekitajad ( nt. pärmseen, mis on paljude haiguste põhjustaja) imetakse õli abil läbi suu limaskesta välja. Lisaks erinevatele meie organismis esinevatele bakteritele on suu limaskestale „salvestunud“ nt. ainevahetuse jääkained, üleliigsed mineraalid ning kahjulikud ained õhust ja toiduainetest.

Kuidas teada, et õliteraapia mõjub?

Kõige lihtsam on teada seda enesetunde järgi. Keha ju näitab meile, kuidas ta ennast tunneb. Kõik inimesed on erinevad ja ka meie tajud on erinevad. Kui meie kehas on piisavalt energiat, meie verenäidud jms. näidud on korras, siis ongi ju meiega kõik hästi! Tuleb pidada meeles, et tervenemisprotsessi puhul on väga oluline anda kehale aega. Looduses toimub kõik aeglaselt. Mõelge kui palju võtab viljateral aega,  enne kui temast saab taas taim!

Olge terved!

Armastusega, Küllike

Kommentaare ei ole: