pühapäev, 28. aprill 2013

Külgetõmbeseadus




See, mida annad, seda saad – niimoodi toimib elu külgetõmbeseadus. Mõnikord on aga seda väga raske mõista. Miks ei jõua alati meieni see, mida soovime? Kõik on kinni meie alateadvuses ja ajaloolises mälus. See, kuidas näeme ja väärtustame iseennast, sellisena näevad meid ka teised - me ise kujundame arvamuse endast kui üksikisikust ja rahvusest. 

Ajalooliselt on inimkonna tarvis paika pandud kahed reeglid: ühiskondlikud ehk inimeste poolt välja mõeldud reeglid ning Looja poolt inimkonnale antud võimalused. Esimesed reeglid on mõeldud erinevate struktuuride toimimiseks, mis algselt pidid teenima kõikide ühiskonnaliikmete hüvangut. Kogukonnas on kujunenud liidrid, kelle järgi joondutakse. Inimkonna algusaegadel, kui kogukonna liidrid olid ühenduses oma kõrgema minaga, oli nn. tarkade usaldamine ainuvõimalik lahendus. Targad olid need, kes lähtusid kogukonna vajadustest, kes õpetasid elama nii, et igaüks vastutakse iseenda eest, kes mõistsid maailma eksiteerimise reegleid - mida annad, seda saad. Targad olid vaieldamatult need, kelle enda huvid olid alamad kogukonna huvidest.

 Hiljem, kui ühiskonnad hakkasid toimima valdavalt mõistuse- ja egopõhiselt, on selline liidrite kummardamine kahetsusväärne. Tänapäeva maailmas on veel mitmeidki totalitaarseid riike, mille juhtide ego ei võimalda sealsel rahval elada inimväärset elu. Ka meie ühiskonnas on näha nn. suure egokehaga liidreid, kellele teiste arvamus on nagu hane selga vesi ja kes „troonil“ olles pole nõus loobuma üheski hüvest üldsuse huvides. Pigem astutakse alandliku eestlase varbale ja öeldakse, et küll meie juba teame. Kasutatakse hirmu ja alandamise taktikat. Meie enda ego sunnib meid vaikselt nurgas kössitama ja tundma tunnet, et mida see tavainimene ikka teab.
Ühiskondlikku arvamust on kujundamas meedia, pehmed ja karvased, ilus ja kole, rikas ja vaene. Võrdlemise maailma pole meile Looja poolt antud. Selline on hoopis egopõhine maailm, milles kõrgemal minal ja südameheadusel pole kohta.

Muutunud- muutuv maailm õpetab meid üha jõulisemalt elama egovaba elu.  Loomulikult peavad jääma kokkuleppeline riigikord, reeglid maavarade kasutamiseks jms. Vastasel juhul tekib lihtsalt anarhia. Kui oskame elada südamepõhist elu, on võimalik ka selline elukeskkond, millest praegu oskame ainult unistada. Aga unistada ja unistustest edasi ka tegutseda tulebki, sest niimoodi paneme me ennast uskuma võimatu võimalikkusesse. Just niimoodi sünnib see, mida nimetame imeks.
Looja poolt inimkonnale saadetud võimalused on need, mis on kõikidele võrdsed. Me kõik oleme ühel pulgal - me kõik oleme üks.  Usk ühtsusesse, selle jõusse, mõtete manifesteerimisse ning suhtlemine iseenda südamehäälega aitavad meil minna edasi.

Alustuseks on igaühel vaja hakata väärtustama iseennast.
Vaadates ennast peeglist, kinnitagem endale: „Ma olen terve. Ma olen ilus. Ma saan hakkama. Olen alati armastatud ja hoitud. Mul on alati olema kõik, mida ma vajan“. Niimoodi salvestame selle programmi enda alateadvusesse ja peeglisse.
Nagu öeldud, on väga oluline uskuda, et kõik me oleme võrdsed ja kõikidel on võrdsed võimalused. Hing on tulnud siia küll teatud kindlate õppetundidega, kuid siiski on ta valmis võtma vastu ka neid väljakutseid, mida pakub elu jooksvalt. Kui kõik see, mida soovime ja mille nimel oleme valmis panustama oma elu, aega ja küllustki teenib meie kõrgemat hüvangut, on kõik võimalik. Jäädes käed rüpes istuma, ei juhtu midagi. Tuleb tegutseda ja teada, et vastutame ise omaenda elu eest. Iseenda elu eest vastutamine on ka see, kui minnakse abi küsima. Abi küsimine pole mingi häbiasi, vaid lahendus. Abi saades on vaja hakata ise suunduma oma unistuste suunas.

Usume, et oleme kõikvõimsad muutma oma elu just selliseks nagu seda soovime. Avaldame oma arvamust, sest see on väljaütlemist väärt! Keegi pole kelleski parem, on vaid erinevad õppetunnid, mida tuleb aktsepteerida. Nii on õppetund riigipeal riigipeana ja "asotsiaalil" "asotsiaalina". See, kuidas mõlemad oma elu eest vastutavad ja oma südametunnistuse Looja ees puhtana hoiavad, sõltub nende valikutest.   Oleme tänulikud selle eest, mis meil on olemas nüüd ja praegu. Loome visiooni oma elust ning asume seda teostama nüüd ja praegu. Kõik on võimalik!

Valgust ja armastust!
Küllike

Kommentaare ei ole: