teisipäev, 25. juuni 2013

Ida vs Lääs


Olen tihti mõelnud , miks Eestis ei või seadustada alternatiivmeditsiini teatud suundi – nõelravi, ravimtaimi, kristalliteraapiat, energeetilist tervendust jms. Enamus neist on ju sama vanad kui inimkond. Kusjuures meie paljukiidetud Saksamaal on teatud alternatiivsed suunad täiesti seaduslikud.


On see hirm või kasuahnus?
Eks ka kasuahnuse taga on hirm kaotada seda hulka rahvast, kes kuulekalt tablette neelab. See on bisness – ravimi- ja relvatööstus on maailma kasumlikumad tööstused. Kahju, et paljudel juhtudel muutub kasuahnus inimvaenulikuks tegevuseks.
Ma ei taha mitte midagi halba öelda arstide aadressil. Reeglina on nad teadlikud sellest mida ja kuidas ravida, no väiksed erandid on ju ikka lubatud – ka mina võin rääkida arstidest kes tegelevad inimkatsetega – üks ravim ei sobi, võtame teised ja anname igaks juhuks topeltannuse. Aga tõesti on selliseid arste õnneks väga vähe!
Tehnoloogia on samuti kõrgetasemel – saab teha diagnostikat ja viia läbi ülikeerulisi operatsioone. Alati inimesed neid hüvesid kasutada ei saa, sest uuringute tegemine on väga kallis või operatsioonijärjekorrad liiga pikad – poole aasta pärast lihtsalt pole plaanitud operatsiooni enam kellelegi teha. Aga ka see on õnneks ikka väikse protsent juhtumitest.
Tegelikult oleks kõik suurepärane!  Aga…. Täna taas saates olles tuli taas kuulda inimeste suust, kes vajavad tegelikult ka abi, et tervisehädad on suured, aga arstid ei leia midagi. Väga paljudel esinesid pea- ning seletamatud kõhuvalud. Lihtne on tõsta käed üles ja öelda, et tegelikult on inimene täiesti terve, ta mõtleb endale ise haiguse välja. Nii saavad need patsiendid diagnoosiks psühhosomaatilised kõhu- või peavalud. Ida meditsiinist lähtudes leiaks aga põhjuseks maksa- ja/ või sapikanali vähese aktiivsuse, loiu põrna, mis omakorda taandub inimese ebaselgetele sihtidele elus.

Just seletamatutel juhtudel  tulekski appi mittetraditsiooniline meditsiin – paljudel juhtudel on energiakeskuste tasakaalustamisest juba väga palju abi. Lisaks veel toitumissoovitused ning emotsionaalse poole arutelu- kas inimene kannab endas viha, kas ta on oma olemuselt negatiivne või positiivne, kas ta teab, et vastutab ise oma elu eest jne? Energiakeskuseid saab tasakaalustada nii kristallidega, nõeltega, spetsiaalsete harjutustega, toiduga, mõttemaailma muutmisega jms.

Selles loetelus pole ühtki halba asja, mida tuleks rangelt keelata või mis oleksid inimese organismile kahjulikud. Mida ei saa aga alati öelda tabletiravi kohta. Nt. vaieldamatult ravib antibiootikum põletikku. Samal ajal aga hävitab ka organismile kasulikke baktereid. Selleks, et heade bakterite hävimist kompenseerida soovitatakse järgmised tabletid. Ja nii see ring muudki käib. Organism ise ei hakka ennast üldse enam tervendama, vaid loodab kogu aeg välisele abile. Kui aga arst soovitaks antibiootikumiravi  kõrvale ka nt. nõelravi ja maksa puhastavaid taimeteesid, oleks ju tulemus kordi parem ning loodetavasti ka stabiilne. Sellele lisaks inimese elukeskkonna ja toitumise teemal rääkimine. Paljudel juhtudel ei peakski antibiootikumi võtma, kuna nt. nõelravi abil on tegeldud probleemi algpõhjusega, mille tulemusena kaob ka põletik, lisaks on juhitud tähelepanu sellele, et hallitusseened on väga salakavalad ning võivad tekitada kopsuklamüüdiat. See kõik aga selguks siis, kui kliendiga toimub arutelu põhjuste väljaselgitamiseks.

Või võtame nt. depressiooni. Tänapäeval pole mingi ime, kui juba algkooliealised on antidepressantide või rahustite peal.  Jah, lapsed on liikuvamad, energilisemad, ka kasvatamatud, sest vanematel pole aega, aga see ju ei tähenda, et nende aktiivsust tohiks tabletiga alla suruda! Millist tulevikku me niimoodi näeme?
 Oluline on hoopis leida põhjused, miks lapsed niimoodi käituvad. Kõik ei saa ju korraga minna lolliks. Peab olema mingi muu põhjus – laste teistsugune maailmavaade, sest need on uue ajastu lapsed, rääkigu skeptikud mida tahes. Nad vajavadki uutmoodi lähenemist nii ellusuhtumise kui ka õpetamise seisukohalt vaadatuna. Ning pole mõtet rääkida, kuidas meie omal ajal õppisime. Praegu on praegune aeg ning igasuguste arengutega tuleb arvestada, mitte tammuda järjekindlalt kohapeal ja oma raiuda. Lausa kuritegu on lastele stressiravimeid sööta selmet nendega tegelda.
Ehk piisaks lastele kristalliteraapiast ja psühholoogist, kes valdab ka tänapäeva uut maailmakäsitlust? Tema oskab lapsi mõista ning anda nii neile kui ka vanematele soovitusi praeguses muutuvas maailmas hakkama saamiseks.
Seesama kehtib täiskasvanute puhul. Olen päris mitu korda näinud inimesi, kes on antidepressante võtnud juba pool aastat või kauemgi, rekord oli 8 aastat. Kas nendel inimestel olid veel mingid loomulikud emotsioonid – rõõm, kurbus, aktiivsus, teotahe?  Nendel küll ei olnud, aga ehk nad olid õnnetud erandid, kellega depressandid niimoodi tegid? Need inimesed asusid siiski ise otsima ka muud väljapääsu. Nad vajasid energiakeskuste korrastamist, oma elu eesmärkide valjul häälel lahkamist, positiivset hoiakut, et nad saavad hakkama ja neid toetatakse ilma tablettideta. Nad vajasid selgitust, et inimesele antakse õppetunnid, mis on lihtsalt vaja omandada. See on ju oluliselt parem käsitlus probleemidest, mis võivad mõnikord olla päris karmid õppetunnid. Niimoodi õppisid need inimesed aru saama sellest, kes ja miks nad on, miks on nendel raske toime tulla ja kuidas seda olukorda ise parandada.  Enamus nendest on oma eluga praegu rahul. Nad ei võitle eluga, vaid püüavad oma elu ise juhtida. Nad näevad sihti ja rühivad selle suunas, ikka oma õppetunde õppides.

Rääkimine ja põhjuste väljaselgitamine pole ju tegelikult nii palju, mida ühe inimese tervise huvides oleks palju palutud?! Aga tegelikult ehk siiski on – ühe inimese vastuvõtt kestab ~1,5 tundi. Reeglina ju ühest korrast ei piisa. Inimene tahab oma saavutustest tulla ka rääkima ning kindluse mõttes seanssi saama.  Kust võtab arst selle aja? Kui alternatiivmeditsiin oleks võrdne tavameditsiiniga, maksaks haigekassa ka selle visiidi eest, sest väga paljude jaoks jääb selline nõustamisteenus kõhna rahakoti taha pidama.
Ei, jätkuvalt pole ma meie valitseva meditsiini vastu. Olen küll ka ise olnud situatsioonides, millest on sõltunud minu elu. Tänu mõne inimese raviskeemile oleks minu maine teekond liiga vara otsa saanud. Õnneks olid teised inimesed, kes olid piisavalt kogenud ja teadsid, kuidas tegelikult asjad käivad. Nii nagu pole olemas musta ega valget, pole ka õiget ja valet. On ainult antud situatsioon ja toimida tuleb just nii nagu see on kõige otstarbekam- ravimid, nõelad, ravimtaimed, energeetiline tasakaalustamine jpm. Tihti tuleb katsetada paljusid erinevaid võimalusi selleks, et saada teada, mis kõige paremini toimib. Just seepärast peaksidki  tava- ja alternatiivmeditsiin käima käsikäes. Ikka inimeste kõrgeimaks hüvanguks!

Olen selle poolt, et meie seas oleks võimalikult palju neid alternatiivseid abistajaid, kes teavad mida ja miks nad teevad. Ka iga tervendaja peab ennast harima. Kasvõi selleks, et olla kindlad oma ravimeetodite sajaprotsendilises toimes. Kasvõi selleks, et ühel heal hetkel saaks ka Eestis alternatiivravi seaduslikuks.
Ka mina otsustasin  vähemalt 4-6 järgnevat aastat pühendada ennast õpingutele ning olen tutvumas traditsioonilise Hiina meditsiini suurepäraste võimalustega.
Ükskord me tervendame niikuinii! J

Armastusega,

Küllike

Kommentaare ei ole: