teisipäev, 11. juuni 2013

Kui vaevab psoriaas


Psoriaas on nahahaigus, mis võib tabada inimesi igas vanuses. Meditsiiniliselt on psoriaasi kirjeldatud nii: „Psoriaas ehk soomussammaspool on sage, krooniline, ägenemiste ja paranemistega kulgev põletikuline nahahaigus. Psoriaas ei ole nakkav ega tingitud allergiast, kuid omab pärilikku eelsoodumust.“ /derma.ee/

Reeglina aktiveerub psoriaas siis, kui on vähe päikesevalgust. Seepärast on talvisel ajal hea läbida valgusravikuurid, vähemalt 10x järjest.

Kui rääkida Ida meditsiini seisukohtadest, on psoriaas seotud maksaga. Nagu iga teinegi allergiavorm. Edukas psoriaasi väline ravi käigu alati koos sisemise puhastamisega, nii otseses kui ka kaudses mõttes. Eriti kasulik on maksa puhastada tema aktiivsusperioodil.  Maks on aktiivne kevadel, 21. märtsist kuni 21.juunini.  Maksa puhastamisel on palju abi ravimtaimedest. Võib juua teesid, mida võib saab osta apteegist, kuid mida võib ka ise kokku segada:

Tee:

Kuivatada võrdses koguses  naistepuna, põldosja, punet, pohla- ja maasikalehti ning kalmusejuurt. Kui taimed on kuivanud, peenestada veskis.
Tee tarvis võtta 1 spl. droogi + 1 klaas keeva vett. Lasta tõmmata 1 tund. Juua pool klaasi hommikul ja pool klaasi õhtul 30 min. pärast sööki.
Kuuri teha järjest 3- 4 nädalat, pidada 1 nädal vahet ja vajadusel korrata.

Lisaks sellele viitab psoriaas A- vitamiini puudusele. Toitudest sisaldavad seda vitamiini maks, juust, või, tomat, porgand, punane paprika, apelsin). Kes plaanib võtta A-vitamiini toidulisandina, peab pidama meeles, et suitsetavatel inimestel tõuseb sellisel A- vitamiini manustamisel oluliselt vähirisk. Seepärast on kõige kasulikum tarbida toiduaineid, mis seda vitamiini sisaldavad.

Haiguskoldeid võib lisaks teejoomisele määrida salviga 2- 3x päeva jooksul:

Salv: 
Võta 1 osa värsket verehurmarohtu, lõika kääridega väikesteks tükkideks.
Võta 5 osa puhast searasva.

Kuumuta (mitte keeta!) segu veevannis 15 min. Jäta see ööpäevaks seisma, kuumuta uuesti 15 min, kurna ning hea  ravim, mis ravib erinevaid nahahaigusi, ongi  valmis.


Energeetiliselt on iga nahahaigus, mida psoriaas ka on, seotud suhetega. Kuidas me suhtleme maailmaga ja end ümbritsevate inimestega. Üldiselt esineb psoriaas inimestel, kes kardavad olla emotsionaalsed. Kui psoriaas avaldub küünarnukkidel tunnevad seda haigust põdevad inimesed hirmu suhte ees oma lähedastega ja/ või partneriga.  St. hirm olla emotsionaalne suhtes.
Kui psoriaas avaldub kätel, on tegemist alateadvusesse peidetud andestamatusega. Andestamatus sisaldab endas aga viha ja sallimatust, mis on peidetud maksas. Edukaks raviks tuleb muude ravimeetodite kõrval hakata tegelema ka oma emotsioonidega, mis seotud meie suhetega. Paljudel juhtudel on iseendaga energeetilisel tasandil tegelemine toonud kiiret paranemist.

Edukat tervenemist!

Armastusega,

Küllike

Kommentaare ei ole: