reede, 14. juuni 2013

Kuidas suurendada küllust?


Praegusel ajal on väga paljudel inimestel probleem materiaalsusega.  Selleks on väga palju erinevaid põhjuseid – üldine majanduslangus, pidev teenuste ja kaupade hinnatõus, suhtumine materiaalsusesse ja vaimsusesse jms. Kokkuvõttes aga taandub kõik siiski asjaolule, et oleme liikunud uude Veevalaja ajastusse, kus meid õpetatakse asjadele ja olukordadele lähenema südamepõhiselt ning surutakse meis maha mõistuspõhist ning tarbivat elulaadi. Materiaalne maailmavaade ei saa uues ajastus olla domineeriv.

 Kuna inimesed headest asjadest õppida ei taha, lükatakse väga paljude inimeste ellu neid olukordi, mis tunduvad meile rasked ning tänu millele oleme valmis hakkama mõtlema, mis meie elus üldse toimub.

Esimene samm külluse suurendamiseks on arusaamine selle energia tähendusest. Küllus – see on raha, ilma milleta ei ole praeguses ühiskonnas võimalik  hakkama saada; see on teadmised, ilma milleta ei oska me mõista ja edasi liikuda; see on rahulolu meie sees; see on meid ümbritsevad inimesed.
Külluse energia on positiivne energia. Arvestades seda, et oleme kõik Looja osakesed, mis moodustavad ühtse terviku, on meil olemas kõik see, mis Loojalgi. Me ei pea millestki tundma puudust. Universum hoolitseb igal juhul meie eest. Kuid ainult sel juhul, kui me Universumit usaldame ning ennast Looja osakesena tunneme.

Praegused ühiskondlikud vaated ei soosi sellist maailmakäsitlust, vaid piiravad pigem inimese vabadust erinevate raamidega – inimene on väike mutrike ning teda valitseb Looja, kes suunab ja karistab; kui oled naine, siis ei ole võimalik töötada teatud valdkondades, kuna mehed on selles paremad; kui sa ei omanda koolis haridust, mis vastaks ühiskonna ootustele, siis pole sul lootustki saada tasuvat tööd; kes vaesena on sündinud, see vaeseks ka jääb jne. jne. Need aga pole tegelik tõde, vaid meie programmid, mida on aastatuhandete vältel meisse istutatud, et inimmasse allutada. Neid programme oleme hakanud pidama tõelisuseks. Me oleme nad enda sisse istutanud ning keeldume neist vabanema. Kui aga hakata analüüsima maailma sellest vaatepunktist, et Looja on üks ja meie oleme Looja osad, siis muutub ka meie arusaamine maailmast.

Haridus, täpsemalt enese harimine ja arendamine on tõepoolest väga olulisel kohal, kuid alati ei lähe meie tegelikud arenguvajadused kokku ühiskonna poolt aktsepteeritavate vajadustega. Inimhinged on erinevad ning nende ülesanded Maa peal on samuti erinevad. Mõni peab olema tugev matemaatik, et osata täita oma eluülesannet. Mõni aga peab olema vaimsete teadmiste edasiandja, et julgustada inimesi avanema muule maailmale, mis asub väljaspool materiaalset. Mõlemad suunad on vajalikud eelkõige nendele indiviididele ning mitte keegi teine ei saa otsustada, mis on nende jaoks õige ja mis vale. Praeguses ühiskonnas aga võetakse kõiki ühe puuga ning eeldatakse, et kõik peaksid olema sarnase mõttelaadiga , sarnaste oskustega, sarnaste võimetega. Paljud inimesed on valmis tunnistama inimeste erinevust ja nende erinevaid vajadusi, kuid ühiskondlikud regulatsioonid ei jõua sellistele tõekspidamistele veel järgi. Seepärast peab iga inimene ise õppima kuulama ja usaldama oma sisetunnet. Arendada tuleb ennast selles suunas, mis pakub ka iseendale rahulolu. Kui arengusoov on olemas ja  aktiivsust jätkub, on võimalik saavutada kõik eesmärgid ja ka küllus! Tuleb lihtsalt julgeda!

 Esimene punkt külluse energia suurendamiseks: arenen  ja julgen järgida oma soove!

Edasi tuleb teadvustada seda, kuidas me suhtume rahasse.  Kas me oleme võtnud seisukoha, et raha on meile vajalik, sest teisiti praegu ju hakkama ei saa. Või arvame, et raha on räpane, manipuleeritav ning parema meelega ei tahaks seda omada, aga peab ju. Täpselt nii, nagu mõtleme ,nii meile raha ka antakse. Kui armastame raha ja saame aru, et nii toimib praegune ühiskond, siis on Universumil meile kõike küllaga. Kui aga vihkame raha, siis meie säästmiseks ei anta meile vihatud asja.
Punkt kaks, mida meeles pidada: armastan raha, sest see on mulle praeguses ühiskonnas vajalik!

Kolmandaks on vaja julgeda eksida. Kui meis on olemas julgus eksida, kui tunnistame endas jumalikkuse kõrval ka inimlikku aspekti, julgeme me olla loovad ja ettevõtlikud. Ettevõtlik inimene julgeb olla loominguline. Eriti oluline on see piirkondades, kus pole palju tööandjaid. Alati on lihtsam oodata abi riigilt ja istuda käed rüpes ning kiruda halba riigikorda.  Kuid see pole meie hinge eesmärk. Hing on tulnud omandama kogemusi ja soovib reeglina elada aktiivset elu. Hing teab, et me ise vastutame oma elu eest. Praegune riigikord on jätnud paljudele mulje, et vastutajateks on riigipead, kes keelavad ja käsivad. Tuleb olla julge ning astuda oma rada. Vajadusel ka oma eesmärkide eest seistes. Riigikord, mis takistab arengut, pole meie hinge kõrgeimaks hüvanguks.
Need hinged, kes oma aja siin lihtsalt nn. ära vedelevad, on tulnud siia samuti teatud karmaga. Nemad õpivad seda, kuidas lahti lasta vedelemisest, kuidas ennast motiveerida ja kuidas mõista, et meie elu on meie anda kätes.  Kellelgi pole õigust teist inimest mõista hukka vaatamata sellele, kas ta on oma elus aktiivne või mitte. Igaühel on tema elu ja teised ei puutu sellesse. Kui võimalus ja vajadus, tuleb abistada. Abistamisega teed head endale ja teisele. Arvustamisega halba aga ainult iseendale.

Punkt kolm: olen ettevõtlik ja aktiivne ning vastutan ise oma elu eest!

Järgmine samm on eneseusaldus. Tuleb tõdeda, et see on paljudele suur probleem. Kas ma ikka saan hakkama, kas ma olen piisavalt hea jms? Oi, sellele kohale  ma küll ei kandideeri, sest kindlasti on neil minust palju targemaid jne.  Miks me endas kogu aeg kahtleme?

 Ka eneseusaldamatus taandub suures plaanis meie aastatuhande pikkusele arengule. Inimestele on väga pikka aega programmeeritud, et Jumal on kõige kõrgem ning inimene ei saa iseseisvalt midagi otsustada. Vigu tehes pidi Jumal karistama. Aga see ju pole nii! Me oleme kõik osa Loojast, kes on meid loonud. Kuidas hakkab ta meid nüüd karistama ehk siis iseennast karistama? Looja on andnud meile võimaluse õppida ja kogeda. Pole olemas õiget ja valet – on ainult õppetunnid ja kogemused. Kehtib karmaseadus -  mida sa teed, seda teed iseendale. Kõik tuleb ringiga sinu juurde tagasi. Nii hea kui ka halb. Oma tegudega õnnistad ja karistad ennast ise.

Punkt neli: usaldan ennast täielikult ning tean, et olen tulnud Maale omandama kogemusi ning läbima õppetunde. Pole olemas head ega halba, õiget ega valet. Kõik on nii, nagu on!

Järgmine samm on Universumi usaldamine. Paljude inimeste jaoks on see punkt täielik utoopia.  Kui mul pole raha, siis kuidas ma saan usaldada Universumit? Kõik pidi ju minu jaoks olemas olema? Kõik ongi olemas,  aga…..

Külluse puudumise põhjus pole kunagi see, et mulle ei jätkunud või Universum mind ei armasta. Tegemist on meie enda käitumisest tingitud teemadega, meie õppetundidega. Paljudel juhtudel oleme kaasa võtnud eelmiste elude nn. võlad. Ehk oleme olnud mõnes eelmises elus need, kes vaestelt raha ära võtsid ja peame nüüd vaese elu elama? Teisisõnu on  need olukorrad ja situatsioonid, mis on jäänud õppimata. Mitte kunagi pole hilja oma karmavõlast vabanemiseks!  Kuna Veevalaja ajastu energiates elades peame täielikult puhastuma eelnevate elude karmadest, antakse meile just praegu meie õppetunnid. Mõnel on neid kohe õige mitu ja eluke tõsine vaev, maises mõttes.  Siin jääb ainult soovida, et inimesel oleks valmisolek oma olukorra analüüsimiseks igal tasandil - füüsilisel ja vaimsel – ja tema olukord hakkab kiiresti liikuma paremuse poole, kui ta on valmis andestust paluma, andestama, õppima ja olema aktiivne oma elu juhtija.

Tihti oleme me harjunud saama, aga vastu anda ei oska. Maailm koosneb energiast. Energia peab voolama. Kui saame, siis tuleb ka anda.  Nt. arst püüab tervendada, aga inimene peab ise oma käitumisega tervenemisele kaasa aitama. Või nt. firma omanikud. Nad palkavad tööle inimesed, kes sisuliselt ju nende heaks töötavad ehk nendele sissetuleku annavad. Nüüd on küsimus selles, mida firma omanikud oma töötajatele vastu annavad? Kas neid huvitab oma töötajate heaolu, kindlustunne? Kas nad on võtnud oma töötajate suhtes vastutuse ning tagavad neile sissetuleku, maksude maksmise, puhkuse jne? Või  muretsevad nad ainult isiklike sissetulekute pärast  ega märka enda ümber inimesi, kes nende heaks tööd teevad? Esimesel juhul on firma edu ja kasv garanteeritud ( kui mitte arvestada paratamatuid majanduslikke muutusi ühiskonnas). Teisel juhul on kaadri voolavus suur, inimesed rahulolematud, firmas valitseb ehk ka autoritaarne juhtimisstiil.  Need firmad pole jätkusuutlikud.

Mõnikord õpetatakse meid elama väga väheste vahenditega. Eriti siis, kui oleme hakanud ületähtsustama materiaalset heaolu või oleme kasutanud energiat nn. ette (st. oleme saanud, aga andnud ei ole).  Tasub alati mõelda, mida ma tegelikult vajan ja milleks ma midagi teen? Kas ma teen kõike ikka alati iseendale või hoopis teistele näitamiseks? Viimasega teenin ma oma ego ja lasen sel ennast juhtida.  Tegelikult vajame me ju vähe. Toit, katus peakohal, riided, arenguvõimalused (siia alla kuuluvad haridus, hobid, reisimine jms). Me ei vaja lõputult asju! Tuleb õppida olema ökonoomne ja anda endale aru, et tarbimisühiskond on tegelikult ju raha ümberjaotamine ning kellegi rikastumine teiste arvel.  Tarbida tuleb mõistlikult! Järelikult tuleb ka oma rahaga käia ümber mõistlikult. Kui soovime külluslikku elu, kehtib ikka reegel – energia peab liikuma. Nt. on väike heategevuslik pool alati teretulnud, sest ühiskonnas on alati neid, keda aidata. Märkame enda ümber abivajajaid!

Selleks, et küllust taotleda, on vajalik õige sõnastamine: on vaja uskuda, et minu jaoks on kõik juba praegu  olemas: mul on tasuv töö ning kõige jaoks, mida vajan, olemas küllus. Kusjuures vajalik on ka teada, et küllus pole ainult raha. Need võivad olla meile kasulikud vihjed, teadmised, kingitused, pärandused jne. Kui hakkame oma taotlusi piirama rahaga, jäävad muud võimalused tulemata.
Loomulikult ei piisa sellest, kui teeme taotlusi ja ise lillegi ei liiguta. Magavale kassile hiir suhu ei jookse! Teeme taotluse ära, laseme sel minna Universumisse,  ei klammerdu oma soovile ning toimetame edasi. Anname endast iga minut ja tund parima, et meie taotlus täide läheks.  Ehk siis areneme ja elame aktiivset elu! Meie soovid lähevad  täide alati, just meile kõige sobivamal momendil.

Külluse saamiseks vajalikud toimingud:

  1. Olen õpivalmis, omandan iga päev uusi teadmisi ning olen ettevõtlik!   
  2. 
Ma armastan raha!   
  3. Vastutan ise oma elu eest ning astun läbi elu aktiivselt!
   
  4.
  
Usaldan ennast täielikult ja julgen läbida oma õppetunde! Pole olemas õiget – valet;
      head- halba; inetut – ilusat. Suhtun asjadesse ja olukordadesse nii, nagu need on.
   
 5. Hoian energia liikumises – oskan võtta ja anda.
   
 6. 
 
Usaldan, et Universumil on minu jaoks alati kõik olemas!
  7. Armastan iseennast nii nagu ma olen! 

      Armastusega,
     Küllike








Kommentaare ei ole: