esmaspäev, 17. veebruar 2014

Päikesepõimik

Seekord kirjutan meile jällegi üliolulisest tšakrast - päikesepõimikust.
















Ülevaade Päikesepõimikust

Nimetused
Manipūra, nabatšakra, nabakeskus, maotškra, 3. tšakra
Teemad
Vaimsus, mõtted, uskumused, isiksus, enesekindlus, tahtejõud, võim, piiride seadmine, kõhutunne ehk intuitsioon, enesekontroll, sisemine identiteet, maine intellekt ja arusaamine, alateadvus.
Organid
Päikesepõimiku kaudu saavad energiat magu, maks, sapp, põrn, seedesüsteem ja vegetatiivne närvisüsteem.
Meeleelund
Nägemismeel
Näärmed
Pankreas (ja ka maks)
Hormoonid
Insuliin ja glükagoon
Kristallid
Tiigrisilm, topaas, kollane turmaliin, tsitriin
Värv
Kollane
Element
Tuli
Aroomid
Lavendel, kummel, sidrun, aniis, greip
Viirukid
Bensoe, nelk, rosmariin, kummel, meliss, lavendel, sandlipuu, kaneel
Mantra
RAM
Sümbol
Kümneleheline lootoseõis


Päikesepõimik on 3. tšakra, sanskr. keeles Manipura, mis tähendab särav juveel. Ta resoneerub emotsionaal- ja füüsilise kehaga ning töötleb läbi meie kogemusi.

Päikesepõimik kujunemisaeg on 5.kuni 12. eluaastani.

Temas asuvad meie teadvus meist endist, meie teadlik suhtumine oma ellu, läbilöögivõime ja võim. Päikesepõimikus töödeldakse alumiste tšakrate kogemusi ja soove ning salvestatakse tundeid ja emotsioone meie "täielikku minasse" ehk meie alateadvusesse. Soojust, jõudu, harmooniat iseendas ning harmooniat oma elus kogeme siis, kui meie kolmas tšakra on töökorras. Päikesepõimik õpetab meile isiksuse arengut, tunnete ja kogemuste läbitöötamisoskust, kohalolemise oskust, mõjuvõimu ja võimu, jõudu ning tarkust, mis kasvab tänu kogemustele.

Milline on see, kelle päikesepõimik on aktiivne?
Vaimses mõttes omistatakse talle ka ego negatiivset omadust, kuid see on mõnevõrra vale lähenemine. Me ei saa kogeda „üleloomulikku“, kui me ei ole iseenda maisest olemusest täielikult teadlikud.  Seepärast on terve ja tugeva isiksuse areng oluline samm enne vaimse arengu algust. See on selline isiksus, mis on lõpptulemusena justkui anum hinge jaoks, mis saab ennast väljendada läbi meie isiksuse. 

Inimene, kelle päikesepõimik on aktiivne, näitab üles loomulikku agressiivsust, mida on vaja oma eesmärkide täitmiseks. Eriti siis, kui teele ilmuvad takistused, ilmnevad aktiivse päikesepõimikuga inimesel jõud, energia ning tahe, et takistused kõrvaldada ning ilmtingimata edasi liikuda.

Kuna päikesepõimik on sillaks tunnete ja mõistuse vahel, oskab aktiveeritud päikesepõimikuga inimene tunnetega kenasti toime tulla. Selle asemel, et tunnetele alla jääda, loob ta ühenduse oma mõistusega, mis emotsioone mõistab ja peegeldab. Ta suudab  mõtteid tunnetega rikastada. Nii ei käitu selline inimene ainult nn. mõistuspõhiselt, vaid tema mõtted saavad lisaks rikastatud ka emotsionaalse tunnetusega.

Aktiivse päikesepõimikuga inimene on oma keskmes ning mõjub end ümbritsevale maailmale stabiilselt. Ta on tegus inimene, kes oskab võtta vastu otsuseid ja julgeb vastututada. Ta reageerib delikaatselt ning järgib otsuste vastuvõtmisel oma intuitsiooni. Sellised inimesed on kaastundlikud ning avatud teiste inimeste probleemidele. Oma isiksuse keskmes olevad inimesed suudavad tugevdada oma telepaatilisi võimeid ning neil on nn. läbinägemisvõime.

Aktiivse päikesepõimikuga inimesed on energilised ja elurõõmsad, enesekindlad ning viivad reeglina oma eesmärgid täide. Nendel on tahtejõudu, nad on tugevad isiksused. Sellistel inimestel on heas mõttes võim kaasinimeste üle koos kaastundega ning tunnetusega. Neil on hea kõhutunne, nad suudavad aktsepteerida tundeid ning neid vastavalt ka läbi elada. Neil on head närvid ja hea uni.
 Inimesed, kelle päikesepõimik on blokeeritud:

Kõigepealt väljendub blokeeritud päikesepõimik jõuetuses või väärastunud võimuihas, manipulatsioonis, illusioonides ja intriigides.
Agressiivne versioon ei ole vaba ka sellistest emotsioonidest nagu viha ja raev – need tunded jäävad tihti väljendamata ning peidetakse oma sisemusse. Selle tagajärgedeks pole mitte ainult tervisehäired, vaid ka inimestevahelised pinged, mis võivad väljenduda  äkkvihas näiliselt põhjuseta.
Edasi aga võibtulla juba situatsioon, kus blokeeritud päikesepõimikuga inimene hakkab iseenda sees olevat agressiivsust nägema  ka end ümbritsevas maailmas ning teda hakkavad saatma sellised probleemid nagu hirm ja paranoia.

Väärastunud võimuiha on eranditult alati suunatud tema egoistlike eesmärkide täitmiseks. Kui millegi saavutamine on keeruline, püüab ta seda teha siiski iga hinna eest ehk „üle laipade“. See oleks tema jaoks nagu elu ja surma küsimus. On selline inimene siis türannist perepea või musta maagiat kasutav bioenergeetik, on tema käitumine ikka ja alati lähtuv isiklikust egost.

Lühidalt, kuidas tunda ära blokeeritud päikesepõimikuga inimest: vähe eluenergiat, tundekülm, ükskõikne, ebakindel, vähene eneseusaldus, võimuihalus, liigne ambitsioonikus ja saavutusvajadus, analüüsivõimetus, äkkviha, söömishäired, unehäired, oma eesmärkide täitmata jätmine, läbilöögivõimetus, blokeeritud tundeelu, maohaigused, kõrvetised, maksa-, põrna- ja sapihaigused, kadedus, seedehäired, nimmepiirkonna valud, närvihaigused, diabeet, ülekaal.

Päikesepõimik reguleerib ka meie teatud näärmete tööd. Kõhunääre vastutab insuliini ja glükagooni tootmise eest, mis omakorda on vajalikud süsivesikute ainevahetuses. Glükagoon tõstab ning insuliin langetab veresuhrutaset. Ülejäänud osa kõhunäärmest vastab eksokriinsele näärmele, mis saadab erinevaid fermente ja ensüüme otse kaksteistsõrmiksoolde.


Kuidas avada päikesepõimikut?
Heaks abiliseks on nn. Valguse hingamine.

Istu rahulikult jalad maas ja selg mugavalt toetatud. Aseta käed sülle – vasak käsi all ja pöidlad koos (vt.kurgutšakra teksti).  Nüüd kujusta enda ette valge pall, mille sees on puhas ja tervendav valgus otse Allikast. Hinga see pall nüüd endasse. Sügavalt ja keskmise kiirusega sissehingates keskendu alakõhule – see peab tuntavalt kerkima. Hoia korraks hinge kinni, ise samal ajal kujustades, kuidas valgus sinu päikesepõimikusse siseneb ja seal koha sisse võtab. ( Hinge hoia kinni endale sobiv aeg, et ei tekiks õhupuuduse tunnet.)
Seejärel hinga aeglaselt välja ning kujusta, kuidas must energia pallina sinust väljub. Kui oled korralikult väljahinganud, saada mõttes must pall Allikasse ja palu tal muutuda puhtaks Valguseks ja armastuseks. (Ära jäta musta energiat enda ümber tiirlema, vaid muunda see alati Valguseks.)
Tee seda harjutust 4- 5x järjest.

Päikesepõimiku avamisele aitab kaasa ka mantra RAM laulmine.


Armastusega,

Küllike




Kommentaare ei ole: