esmaspäev, 10. veebruar 2014

Kurgutšakra



Tegeldes igapäevaselt paljude erinevate inimestega olen täheldanud, et praegusel ajal on väga paljudel inimestel probleeme kurgutšakraga. Sellel on mitu põhjust - ajalooline geneetiline mälu, mis on kaasa tulnud vanematelt ja vanavanematelt (aegadest, mil kasulikum oli hoida suu lukus, sest kedagi ei saanud usaldada); meie aja märk, mil peame õppima koostööd, mis omakorda tähendab suhtlemist ja enda ümber harmoonilise maailma loomist jpm.

Kuidas kõritšakra töötab ja kuidas on võimalik ennast igapäevaselt aidata? Natuke kirjeldust ja näpunäiteid.
  


Ülevaatlik tabel kurgutšakra kohta


Nimetus
Viśuddha, kurgutšakra, suhtlemiskeskus, 5. tšakra
Teemad
Suhtlus, oma mõtete ja tunnete väljendamine, loomingulisus. Sisemise hääle kuulamine, inspiratsioon. Enesemääratlemine, sõltumatus, peentasanditele avatus.
Organid ja kehaosad
Varustab kilpnääret energiaga, reguleerib söömi- ja joomisvajadust; kõrvad, üleselg, kael, bronhid ja ülemised hingamisteed, varustab energiaga söögitoru ja häälepaelu.
Meeleorgan
Kuulmismeel
Näärmed
Kilpnääre
Hormoonid
Türoksiin
Kristallid
Akvamariin, kaltsedon, krüsokolla, kuukivi, opaal, pärlid, türkiis, sinine topaas
Värv
Sinine
Aroomid
Eukalüpt, kamper, piparmünt, Rooma kummel, manuka
Suitsutamiseks
Salvei, lavendel, loorber, sandlipuu, eukalüpt, bensoe
Mantra
HAM
Sümbol
Seitsmeleheline lootos



 


Kurgutškra asub kõrisõlme kohal. Ta seisab meie tõeotsingute ja kommunikatsiooni eest. Meie suhete jaoks tähendab see, et õpime läbi vestluse looma enda ümber harmooniat.

Kurgutšakras asub meie kommunikatsioonikeskus ja loominguline eneseväljendus. Selle kaudu avame me ennast teistele dimensioonidele, saame ühendust oma sisemise minaga ning võtame vastu vaimset inspiratsiooni.  Läbi kurgutšakra on meil võimalus astuda kontakti oma Kõrgema Minaga.
Täiesti põhjendatult öeldakse, et läbi kurgutšakra saab hing väljendada oma soove.

Avatud kurgutaškra puhul on tunnete, emotsioonide ja teadmiste väljendamine lihtne. See tšakra näitab, kas inimene on valmis võtma vastu kõike seda, mida maailma talle pakub. 
Avatud kurgutšakraga inimene on meeldiva häälega ning voolava kõnega. Tihti on ta musikaalne. Ta on valmis ise rääkima, aga ka kuulama teisi. Ta on valmis diskuteerima ilma, et tema tundeid saaks riivata ning tema ego ärritada. Selline inimene on valmis näitama välja nii oma tugevaid kui ka nõrku külgi.  Avatud kurgutškraga inimene teab, mida ta räägib ehk teisisõnu oskab valida sõnu ning väljendab ennast intelligentselt.

Kui kurgutšakra on blokeeritud, võivad elu ja tunded inimesele üldse mitte kohale jõuda. Inimene ei suuda lihtsalt maailmast aru saada. Seda kompenseeritakse tihti usaldamatusega. Maailma nähakse kui vaenulikku kohta. Ollakse ettevaatlik ning oodatakse eelseisvaid sündmuseid negatiivsete tunnetega. Ollakse valmis pigem vaenulikkuseks, vägivallaks ja ebaõnnestumisteks, kui armastuseks ja sellest toitumiseks. Et selliste emotsioonidega ehitatakse enda ümber negatiivne energiaväli, tõmmatakse enda poole ka negatiivseid kogemusi, ehk teisisõnu kehtib reegel -  „Sarnane tõmbab sarnast.“
Füüsilised vaevused blokeeritud kõritšakra puhul on kilpnäärmehaigused, üleseljavalud ja kõnehäired. Samuti viitab häiretele kesine eneseväljendus.

Vaimsed probleemid kurgutšakra tasakaalutuse korral: sõltuvushäired, märterlus, hinnangulisus ja kriitilisus, raske mõista enda tundeid, üliratsionaalsus, hirm sisemise arengu ees, teadvustamata süütunne ja hirmud, tunnete lämmatamine rohkete sõnade või liigutustega, võimetus väljendada oma tundeid, irratsionaalsed vihapursked, nõrk ja kõlatu hääl, tahumatu jutt, jahe toon, tagarääkimine ja tühja loba ajamine, sõnadega manipuleerimine, kõnepidamatus, sõnaahtrus, argus mõtteid väljendada, valetamine, kogelemine, klomp kurgus, sisemine ärevus, raskused keskendumisel, uimasus, pea „laiali“ otsas, kohanematus, paindumatus, oma tahte pealesurumine, energiapuudus, ohvri arhetüüp, elamine teiste (abikaasa, laste, telesangarite) kaudu.

Lihtne kurgutšakra meditatsioon: rista oma käed nii nagu on näidatud pildil – vasak käsi all ja sõrmed vaheliti.  Pöidlaotsad peavad omavahel kokku puutuma. Kui tunnetad asendit, vii oma tähelepanu kurgutšakrale. Tunneta, kus ta asub (kõrisõlme taga).  Seejärel laula mantrat HAM täpselt nii nagu see sul välja tuleb. Oluline, et hääl oleks selge ja tugev ning paneb kurgutšakra vibreerima. Tee harjutust vähemalt 5- 10 min. järjest. 



Kommentaare ei ole: