teisipäev, 28. jaanuar 2014

Mida toob Sinise Puuhobuse aasta?

Ahvist Tiigrini

Legend räägib, et Buddha kutsus uusaastapidustustele maailma kõik loomad. Kohale saabus aga ainult 12 looma: rott, pühvel, tiiger, jänes, draakon, madu, hobune, kits, ahv, kukk, koer ja siga. Rott tuli esimesena, seepärast andis Buddha temale esimese aasta. Viimasena, kaheteistkümnendana, tuli siga. Niimoodi oligi loodud loomatsükkel Hiina horoskoobi tarvis.

 Ürikute põhjal aga oli astroloogia tegelikuks leiutajaks hoopis Kollane Keiser Huangdi, kes elas aastatel 2698- 2599 e.Kr.

Selline loomamärkide süsteem sümboliseerib inimeste kindlaid isikuomadusi. Lisaks sellele on see seotud Hiina filosoofiaga – õpetusega harmooniast Taeva, Maa ja Inimese vahel. 
Loomamärkide süsteem pöörab tähelepanu ka viiele elemendile (Puu, Maa, Tuli, Vesi ja Metall) ning Yin´ile ja Yang´ile.

Hobuse aasta

馬年 /  - mănián


Hiina traditsioonilise kalendri järgi saabub 31.jaanuaril  Sinise või ka Rohelise Puuhobuse aasta ning kestab kuni 18. veebruarini 2015.a.   

Hobune sümboliseerib Hiinas elujanu, pidevat seiklusjanu ja eneseteadlikkust. Tal on energiat ja tegutsemistahet – teda on väga keeruline pidurdada. Sellel aastal on ruumi kõigele uuele - ideede ja alustatavatele projektidele. Hobuse aasta kingib meile rahulolu ja eneseusaldust.  Aasta 2014 tõotab vastavalt planeetide seisule tulla täis ärevust ja seiklusi.  Igapäevane elu tundub tormakas, kõik toimuks justkui palju kiiremini kui oli planeeritud. Kel on plaanis alustada uute projektidega, peab need tingimata ellu rakendama.
Siiski on väga tähtis, et ennast üle ei pingutataks, sest Hobuse aasta võib endaga kaasa tuua palju stressi ja närvilisust.  Oluline on leida mõõdukas tempo ning liikuda rahulikult ühelt ettevõtmiselt teisele.

Finantsiliselt on see aasta pigem rahulik. Hobune seisab rahalise stabiilsuse eest. Selline seis annab ka inimestele kindlameelsust ja eneseusku. Kes on soovinud ette võtta midagi enneolematut, peaks kasutama Hobuse aasta toetavat energiat ning tegema oma soovid teoks.
Hiina astroloogias on hobune liikumisvajaduse sümbol ning teda käsitletakse  väga tugeva ja meheliku märgina.  Sel aastal ei tohiks olla probleeme rahaga, sest hobune on materiaalse kindlustatuse ja materiaalsete väärtuste märk. Samas on hobusele tema vabadus rahast siiski palju olulisem.

See aasta tõotab tulla seiklusrohke, kuulda on mitmetest suurtest spordisaavutustest. Aasta on pigem tegus ning väga teguderohke. On võimalik, et just aastal 2014 sünnib ilma sportlane, kellest saame tulevikus kuulda imelugusid. Kuid kindlasti ei ole tegemist ratturiga vms, sest see oleks hobuse jaoks liiga igav.

Armastuses on päevakorral üllatused ja vaheldumine. Sel aastal on võimalik, et esile kerkivad ka suhtekriisid, eriti siis, kui probleemid on lahendamata. Oma partnerit ei tohi mingil juhul survestada. Kui annate talle piisavalt vabadust ning vaheldusrikkust, oskab ta seda hinnata. Hobune on, vähemalt nii on kirjas Hiina astroloogias, truu ühele: iseendale.  Seepärast tuleb panna tähele, et hobusel ei oleks piiramistunnet ning vältige temaga tülitsemist.

Hiina astroloogia järgi on hobune paradoksaalne, kuid tähelepanuväärne sümbol - üheltpoolt on ta stabiilsuse, teisalt aga dünaamilisuse sümbol.

Hiina vanasõna: „ Tianma Xingkong“ tähendab: „ Taevalik ratsu galopeerib läbi õhu.“ See ütlus on kasutusel olnud Hiinas juba Yuan´i dünastiast saati ehk ligi 1000 aastat. Hiina mõttemaailmas tähistab see ettearvamatut elementi ning sobib hästi iseloomustamiseks ka Hiina praegusele vabariigile. Hiina keeles on hobuse sümboliks „ma“.      

Olenemata sellest, kas tegemist on ratsa- või tööhobusega, omistatakse talle ainult positiivseid iseloomuomadusi. Ta on kiire, terav, vastupidav, säästlik ja tugev.
Samas on ratsa- ja tööhobune vaid märgi üks külg. Taevane hobune on selle aasta teine külg. Vastupidiselt oma nn. kaksikvennale (ratsa- või tööhobusele) on ta valjuhäälne, metsik ja täis vabaduseiha.

Seepärast tõotab hobuseaasta tulla temperamentne ning rahutu. See tähendab, et aasta võib kulgeda turbulentsis ning sel aastal on oodata palju muudatusi, mida enam vaka all hoida pole võimalik.
Kõige kasulikum on sellistele sündmustele reageerida paindlikult ning avatult. Muudatuste vastu võitlemine ei vii kuhugi. Olge tolerantsed teiste inimeste ja nende arvamuste suhtes ning näidake üles koostöövalmidust.
Nagu öeldud, on selle aasta hobune seotud Puu elemendiga, mis Hiina astroloogia järgi tähendab, et sel aasta väärtustatakse  kõike seda, mis omab tähendust suurtele rahvamassidele, s.t. päevakorral on kollektiivsed väärtused.
Nii on sel aastal eelistatud need inimesed, kes on temperamentsed ning oskavad näha tulevikku. 

Mida toob Puuhobuse aasta teistele loomamärkidele?

Rott
Teil veab, sest seis on hea nii armastuses kui ka karjääris. Te olete nutikas ja paindlik inimene ning aastal 2014 tuleb see teile ainult kasuks.  Olete ehk viimastel aastatel muutunud kaalutlevamateks, kuid 2014. aastal võite tõestada, et ei ole oma dünaamilisusest midagi kaotanud. Dünaamilisuse kombinatsioon paindlikkusega teeb teie toimetamised strateegilisemaks ja efektiivsemaks.
Vallaliste jaoks on aasta igati soodne: võite leida kedagi, kes paneb teil südame kiiremini põksuma. Suhtes rotid aga võivad armuda uuesti oma praegusesse partnerisse. Edu redelil on rahal pigem kõrvaline tähendus. Teie ülesanne ja rõõm on teile praegu olulisemad kui materiaalne kasu. Märtsis, juunis ja septembris peaksite silmad eriti lahti hoidma: siin paistavad head materiaalsed võimalused.


Pühvel2014. aastal olete otsekohene ja aus. Te ei pea kellelegi midagi tõestama. Te näitate, mida suudate ning tõestate, et teie ütlustel on kaalu. Ajal, mil ühiskonnas valitseb palju vahtu ja kahtlusi, tuleb teie  olemus eriti hästi esile. Ning seda nii era- kui ka isiklikus elus.
Peate oma õiguste eest võitlema, kui neile kallale kiputakse. Aga te ei pea seda tegema nii nagu pea vastu seina joostes. 2014. aastal vajate  parajalt enesekindlust, et säilitada oma sisemine tasakaal. Peaksite vältima tühja loba kuulamist. Teie usalduse võidab see, kes suudab ennast konkreetselt väljendada – see kehtib eriti töö sektoris.
Armastuses on parimateks kuudeks mai ja juuni, finantsiliselt aga veebruar. September on hea, et näidata oma erilisi andeid.

Tiiger
Hingake välja ja laske vabaks. Pidev (aja-) surve hakkab vähenema. Tunnete ennast vabamana ja  muutute tänu sellele isegi aktiivsemaks. Te langetate õigeid otsuseid ning jälgite, et asjad muutuksid.
See aasta pakub teile palju erinevaid võimalusi võtta oma saatus enda kätte – nii töö- kui ka eraelus. Teil läheb hästi ning te näitate seda ka välja.  Inimesed naudivad teie seltskonda ning märkavad rohkem kui tavaliselt, kui meeldiv inimene te tegelikult olete. Te olete oma tegemistes kontsentreerunud ja täpne – nii töö- kui ka eraelulistel vestlustel ja läbirääkimistel. Selline käitumismudel annab teile palju eeliseid – teile võidakse 2014. aastal pakkuda lepingut, millest olete ammu unistanud.

Jänes
Oma loomult olete piisavalt suur pessimist. Kuid 2014. aastal seda märgata pole. See on tingitud sellest, et teie ellu tulevad paar vabastavat muudatust ning te tunnete ennast seetõttu optimistlikumalt. Te võtate olevikku kergemalt ning vaatate tulevikku positiivselt. Selline olek aitab teid eraelus, eriti armastuses. Kõik, kes on tasakaalus, võivad lugeda ennast õnnelike inimeste hulka.
Tööalaselt on võimalik liikumine kõrgemale ametipostile. 2014. aasta on hea aeg kandideerimiseks, sest teil on väga head väljavaated, eriti aprillis, mais ja juulis. See ei tähenda, et tööalane edu teile sülle jookseb. Loomulikult on teile vaja selle nimel pingutada ning ennast ette valmistada.

Draakon
Te ei pea tegema suurt showd, sest te tõepoolest armastate suurejoonelisust ja ka oma ohvrirolli. Aastal 2014 aga märkate, et saate läbi ka ilma taoliste etendusteta. Olge lihtsalt selline nagu olete. Ka teised loomamärgid võivad sel aastal teilt õppida, kuidas on elada iseennast usaldades ja oma eesmärkidesse uskudes.
Aasta alguses särab teie jaoks taevas armastusetäht. Nii tulete edukalt  toime isegi oma stressirohke tööeluga. Armuelu võib alata töökohas. Tööelus võivad armukadedad konkurendid teie elu kibedaks muuta. Olge tugev! Teie eluenergia hoolitseb teie eest! Jaanuaris, veebruaris ja novembris võidakse teile pakkuda uusi tööalaseid võimalusi. Aastal 2014 olete suhteliselt terve ning tunnete ennast suurepäraselt eriti juhul, kui oma tervisesse ka panustate.

Madu
Usaldage iseennast ja oma võimeid- eriti aastal 2014. Sest sel aastal saate tõestada, et teis on tõepoolest midagi. Rohkem kui kelleski teises, kes pigem räägib suuri sõnu. Teie annate seda, mida teised ainult lubavad. Te ei anna liiga kiiresti lubadusi ja räägite asjast alles siis, kui need tõepoolest juba teoksil on – nii töö- kui ka armastuses. Hiliskevadel ja varasuvel olete eriti realistlik, mis on teile ka materiaalselt kasulik.
Te soovite 2014. aastal võimaldada midagi nii iseendale kui ka oma armastatule. Siinkohal pole mõeldud mingeid konkreetseid kingitusi, pigem mõned iseendale ja teineteisele pühendatud tunnid - aeg enda laadimiseks ja enda tasakaalu  viimiseks. Teie eluenergia voolab eriti hästi suvel, mis hoolitseb selle eest, et suudaksite olla harmoonias ja tasakaalus.

Hobune
2014. aasta on teie aasta.  Sel aastal valitseb läbilöögi meeleolu. Tunnete endas tegutsemisiha ning teil on olemas selleks Universumi toetus. Universumi toetusega saate eriti arvestada augustis, septembris ja oktoobris.
Sel aastal tasub olla teiste inimeste suhtes avatud ja sõbralik, sest põhjused ja tagajärjed on aastal 2014 eriti tihedalt seotud. Pole vaja tunda hirmu, sest mitte keegi ei hakka teid avatuse pärast pidama naiivseks, pigem panevad nad tähele teie julgust ja šarmi.
Tööalaselt leiate väljateenitud toetust. Teie kompetentsus kannab vilja ja võib märgata, et teie tulemused pole juhuslikud, vaid baseeruvad kindlatel teadmistel ning võimetel.
Ka Teie tervis on 2014. aastal hea.

Kits
2014. aastal sujuvad vähesed asjad õlitatult.  Te peate ületama mõningaid takistusi.  Kuid need takistused ainult innustavad teid.  Tuleb panna tähele, et te ei pingutaks üle ning saaksite aru, palju jaksate. Ärge pingutage üle ega pange end pikaajaliste kohustuste rakkesse. Kui tundub, et elu muutub raskeks, võtke aeg maha. Veebruaris ja märtsis on teie närvid eriti pingul. Sel ajal ärge võtke endale liiga palju kohustusi – ei era- ega tööelus.
Hilissuvel läheb olukord kergemaks. Elu sujub harmoonilisemalt. Vallalised võivad septembris armuda ning isegi oma vallalisestaatuse lõpetada.

Ahv2014.aasta võib olla teie aasta. Tööalaselt läheb kõik ülesmäge ning keegi ei suuda teid takistada. Vastupidi – teid soositakse ning te võite oma edu täiel rinnal nautida. Te muutute julgemaks ning kaalute ehk ka paari tulevikku suunatud visiooni elluviimist. Usaldage ennast selles osas! Isiklikus elus ei tasu siiski liiga julgeks minna. Suurte plaanide puhul tekivad inimeste ja tuleviku suhtes liiga suured ootused. 2014.aastal peate tähelepanu pöörama tervislikule toitumisele ning spordi tegemisele.

Kukk
Te olete alati olnud mõistlik ning kõik oma tegevused põhjalikult läbi arutanud. 2014.aastal saate te lõpuks maitsta väljateenitud tööalast edu. Ka finantsilised plaanid kannavad vilja.  Suurepärane, sest kukk armastab soliidseid tulevikuväljavaateid.
Vallalised peaksid aprillis, mais ja septembris oma silmad lahti hoidma, sest nüüd olete valmis võtma vastu uut armastust. Kooselus olevad kuked saavad tunda suhte erilist tugevust.
Tööalaselt hinnatakse kukkesid sel aastal eriti. Temalt küsitakse nõu ja ta oskab seda alati ka anda. Lähenete oma tööülesannete täitmisele auahnusega. Te tahate näidata, et olete  oma valdkonnas head ja teete kõik, et teile pandud ootusi täita.

Koer
Koera- aastal sündinud inimesed on kuidagi rahutud. Nad tunnevad teatud dünaamikat, mis väljendub nende mitmes eluvaldkonnas.
Armastuses olete flirtimislainel. Vallalistele pole see mingi probleem. Seiklusi tuleb teil ette rohkem kui küll. Suhtes olevana peaksite aga olema ettevaatlikum, kui soovite oma flirtimisvajadust rahuldada. Avastage parem oma partner täiesti uuel moel.
2014.aastal olete eriti võitlusaltid. Seepärast on teie elus palju arveteklaarimist.
Peate oma dünaamilisust ka spordiga ja liikumisega välja elama. Te vajate mõistlikku ülesannet, et ventiil oleks pidevalt surve all.

Siga
Maailm muutub ja see ei lähe ka teist mööda. Vastupidiselt mõnele teisele, võite te selle muutumise eeliseid enda kasuks pöörata. Teie kuulute nende hulka, kes on oma ajast ees. Teil on uued ideed, mida soovite täide viia. See aga ei tähenda, et peaksite kasutama nn. küünarnukitaktikat.  See aeg pakub teile selgust ja õiglustunnet.  Kui leiate enda jaoks eeliseid, kasutage neid rahulikult!
Märtsis ja aprillis on teie eduväljavaated eriti suured. Te saavutate finantsilise kindlustunde. Teie tähtsate asjade ja inimeste nimekirja eesotsas seisavad  teie partner, perekond jt. teile tähtsad inimesed. Sügisel peaksite pöörama rohkem tähelepanu oma tervisele. Toituge õigesti, magage ja liikuge piisavalt.

Huvitavat ja tegusat aastat!

Küllike



Tõlkinud: Küllike Lukkonen


Allikad:



Kommentaare ei ole: