esmaspäev, 17. märts 2014

Kogutud mõtisklused

Mitmeid kordi on minult uuritud, kas olen nõus hakkama kirjutama raamatut. Ma arvan, et peaksin natuke veel raamatuga ootama :), aga panin siia kirja need mõtisklused, mida olen eelmise ja selle aasta jooksul jaganud oma Facebooki seinal. Eks kirjutamine on nende mõtete väljendamine, mis on pähe "tulnud" kanaldamiste ja töötegemiste käigus. Info on ju kogu aeg õhus ning on ainult küsimus, kes selle energeetiliselt üles korjab ning kirja paneb. Alljärgnev siis minu poolt kirjapandu. Head lugemist!


"Inimene, õpi tantsima, muidu ei tea inglid, mida Sinuga peale hakata!" (Aurelius Augustinus)

02.05.13
Täna on see mind kummitanud kõiki seansse tehes. Nii kui "üles" läksin, kohe oli ta taas kohal. Panen siis siia kirja, sest järelikult on see vaja välja öelda.

Rahu ja tasakaal olgu mu sees.
Rõõm ja armastus olgu mu südames.
Valgus ja sära olgu mu ümber.
Puhtus ja teadmine olgu mu hinges.
Olen üks kõige olemasolevaga.
Loon ise oma elu.
Kõik minu elus on täiuslik.

27.06.13
Kõik saab alguse minu suhtumisest inimestesse ja asjadesse- situatsioonidesse. Pole olemas õiget ja valet. Igal inimesel on oma väike maailm, milles ta elab. Vaatan neid maailmasid kõrvalt ega pane neisse oma isiklikke teadmisi, emotsioone ja kriitikat. Võtan mind ümbritsevat just sellisena nagu see on.

02.07.13
Olen otsustanud, et saan hakkama igas olukorras. Mul on piisavalt tarkust, et olla paindlik ning piisavalt julgust, et käia kindlalt oma teed. Ma tean, et Universumil on minu jaoks olemas kõik, mida ma vajan. Tuleb lihtsalt usaldada, areneda ja õppida ning tunnetada oma lõpmatuid võimalusi.

03.07.13
Luban endale kõiki emotsioone, sest see on inimlik. Ma poleks ju praegu siin, selles elus, kui ei peaks kogema inimlikkust. Vastasel juhul oleksin ma jäänud hingetasandile. Minu hing on aga valinud just selle kehastuse praegusel ajahetkel ning ma pakun oma hingele alati sügavaimat kogemust. Iga situatsioon, millesse satun, on vajalik kogemus ja õppetund minu hingele. Pean seda meeles ning olen tänulik.
10.07.13
Ma tean, mida tähendab olla õnnelik. Ma tean, et õnn on minu sees ja seda pole võimalik leida teisest ruumist. Õnne tähendust ei saa täielikult mõista. Seda tuleb tunnetada ja teadvustada. Õnn on see, kui keha ja hing teineteist tunnevad. Õnn on rahu tunnetamine iseendas, olenemata olukorrast. Kui inimene alles otsib teed sisemise rahu juurde, ei oska ta veel tunnetada õnne elamisest. Olen leidnud rahu? Olen leidnud rahu! Olen leidnud rahu.

18.07.13
Ma olen pikalt otsinud oma eluülesannet. Olen proovinud ja katsetanud. Olen püüdnud elada nii nagu elavad minu meelest edukad inimesed. Olen tahtnud panna ennast maksma, et mind tunnustataks väärtusliku ühiskonnaliikmena. Alati pole minu käitumine teiste ja iseenda suhtes olnud aus ja õiglane. Ma olen teinud teistele haiget ja olen saanud ka ise palju haiget. Ikka seepärast, et olen püüdnud oma elu mõelda välja oma peas ja soovinud kopeerida teiste inimeste elu. Enam ma ei otsi. Ma tean, mis on minu eluülesanne - elada ja võtta vastu kõik minu hingele sobivad pakkumised! Elada oma südame järgi ning tunnetada, millist elu ma ise endale iga päev loon. Ma ei muretse enam, mida teised minu eluteest arvavad ja kas teised mind tunnustavad. Ma tunnen iseennast, tean oma soove ja unelmaid ning liigun just sellesse suunda, mis on mulle kõige parem. Ma armastan ja austan iseennast ning end ümbritsevaid inimesi. Ma tean, et valikuid teeb igaüks ise. Ma ei vasta enam kurjale kurjaga, sest see hävitaks minu tasakaalu. Ma tunnen, et olen elus ja naudin kõike seda, mis minu elus on. Oma rada käies olen ma leidnud oma sisemise rahu ja olen õnnelik!

01.09.13
Peaksin hakkama vist silmavärvi muutma  Ma ikka veel ja jätkuvalt usun, et inimesed ON oma olemuselt head! Uskuge teie ka! Kutsun kõiki oma sõpru üles olema täna ja homme ja ülehomme... kraadi võrra tolerantsemad! Kui keegi teile midagi räägib, kuulake teda lihtsalt ning öelge endale: "See on tema maailm ja tema isiklik arvamus. Ma ei pea sellega nõustuma, aga ma olen selle suhtes salliv. Inimesed on erinevate kogemustega ning nende maailm on kujunenud tänu isiklikele kogemustele. Pole olemas õiget ja valet, on vaid minu suhtumine asjadesse. Ma austan teise inimese tõekspidamisi just sellisena nagu need parajasti on." Palun, tundkem teineteise suhtes lugupidamist ning sallivust, kui armastamine nii keeruline on! ( PS! Mul on hea meel, et enamus inimesi ON oma olemuselt heatahtlikud. Ikka päikest põue, armsad sõbrad!) Valguses ja armastuses!

19.09. 13
Armastan armastada Armsamat armastuse pärast! Armastusest on luuletajad loonud tuhandeid imelisi luuletusi. Armastus on see, mis võlub meid alati. Armastus avab armastaja südame. Armastus pole ainult mehe- naise armastus, see on armastus kogu elava suhtes. Oskus näha ilu enda ümber ka vihmase ilmaga. Oskus leida kurbuses rõõmu ja lahkumises taasloomist. Armastus avab. Avab ka need uksed, mis on kinni kiilunud. Kivistunud maailmas on vaja julgust, et olla armastav. On vaja julgust, et sulatada kivistunud südameid. Sellega ei saa hakkama ükski teine energia. Ainult armastus on kõikvõimas! Ta on tugev, julge, sütitav, hoidev, hooliv, rahumeelne, leplik. Armastuses elamine on ülim, kuhu poole püüelda! Armastage ja olge armastatud!

29.09. 13
Ma õpin enesekindlust. Ei, mitte põikpäisust ja jonnimist, vaid iseendale kindlaks jäämist. Tihti laseme ennast kõigutada sõprade- sõbrannade arvamusest, meediast ning "üldistest tavadest". Pahatihti jätamegi enda jaoks olulised asjad tegemata, kui oma fookuse teiste arvamusele suuname. Tuleb hoopis julgeda öelda "Aitäh!" ning oma asjaga edasi minna. Keegi teine ei oska öelda, kuidas on mulle kõige õigem ja parem. Inimesed kipuvad andma nõu iseendast lähtuvalt. Kui aga soovime tõepoolest kellegi arvamust, siis tuleb seda julgelt küsida ning osata võtta vastu erinevaid soovitusi. Meeles tuleb pidada seda, et me kõik oleme teadjad ning vastutame ainuisikuliselt oma elu eest! Edukat uut nädalat!

13.10.13
Ma tean seda, et tuleb uskuda ja väga, väga soovida! Just niimoodi on tegelikult võimalik kõik! Antakse kõike seda, mida igale meist andma peab. Kui tahta utoopilist, mida maailmas lihtsalt pole, tuleb muidugi pettuda. Tuleb unistada ja usaldada, et kõik vajalik jõuab just õigel ajahetkel minuni. Isegi siis, kui vahepeal on lootus kadunud. Siis tuleb taas endale meenutada, et olen kõike seda väärt, olen alati hoitud ja kaitstud, tuleb osata olla tänulik ning usaldada, usaldada, usaldada.... Usaldada seda, et kõik, mida oma unistuse nimel teed, on ainuõige. Isegi siis, kui teised seda õigeks ei pea, aga iseenda sisetunne räägib teistest erinevat keelt.
Unistada tuleb suurelt! Kes unistab väikeselt ehk kes ise ennast piirab (nt. selleks pole mul kindlasti vahendeid, tarkust, ilu jms), saab väikselt. Meile antakse just niipalju, kui jaksame kanda ja kui palju oleme jaksanud unistada. Unistamine on vajalik selleks, et hakata edasi liikuma. Ise oma unistuste suunas liikudes nad realiseeruvad. Ükski unistus ei hakka sinu poole jooksma ega tee su elu lihtsaks. Ise tuleb läbida meeletuid kilomeetreid. Mõni kilomeeter on kergem, mõni raskem. Kui unistust meeles pidada, pole ükski teekond asjata.
Kõik me oleme võimelised, kõik me oleme ühtmoodi andekad. Ennast võrrelda pole vaja. See annab ainult toitu meie egole - alavääristab meid või ülendab meid, sunnib pingutama selle nimel, mida näeme teistel inimestel jpm. Teades, et igal meist on oma elutee käia, oskame me hoiduda ennast teistega võrdlemast. Elu on imeline, kui julgeme unistada ning oma unistuste suunas liikuda.

16.10.13
Nimetan tänase päeva armastuse päevaks. Mitte seda, et muidu ei peaks armastama. Muidu ehk ei pööra sellele energiale nii palju tähelepanu. Täna ma vaatan ja tunnetan, mida teeb armastuse energia. Kuidas ta mind mõjutab? Kasvatan teda endas veelgi suuremaks. Tunnetan emotsioone, mida see energia tekitab ning olen kindel, et homme soovin sedasama tunnet kogeda.

„Armastuseta ei saa. Ei saa sellepärast, et meie vaim toitub sellest. Ilma armastuseta muutume nõrgaks ja loiuks. Ilma armastuseta muutub meie lugupidamine iseenda vastu väetiks. Ilma armastuseta jääb meil vaprusest vajaka. Ilma armastuseta ei suuda me enam enesekindlalt maailmale silma vaadata. Nii pöördume sissepoole ning hakkame toituma iseendast, ning vähehaaval hävitame end sedasi.
Kui armastame, oleme loovad. Armastusega ei vaibu meie marsisamm eal. Armastades, ja ainult armastades, suudame me teisi teenida ning neile midagi anda – ohvriks tuua. „/ Indiaanipealik Dan George/

17.10.13
Tuleb kuulata. Tuleb kuulata oma tundeid, mitte kogu aeg mõelda ja kaalutleda. Esimene tunne on õige, see tuleb südamest. Kui sinna liita arutelu ehk mõtted, on tegemist jube meie mõistuse sekkumisega. Mõistuse tasandil asuvad need teadmised, mida oleme omandanud oma selle elu käigus. Südames asuvad need teadmised, mis on olemas meie hingel ning see pagas on kordi suurem, kui praeguse elu teadmised. Süda on ühendatud meie Kõrgema Minaga, kes oskab meid alati juhendada, kui teda kuulda võtame.
Muidugi ei saa elada ainult tunnete või mõtete maailmas. Niimoodi jookseme kiiresti ummikusse. Oleme siin ikka selleks, et Maa peal hakkama saada, mitte pea pilvedes hõljuda. Ja vastupidi: me ei tohi unustada oma jumalikku päritolu ega eirata kontakti Taevaga.
Süda ja mõistus on vaja omavahel ühendada. Ühinemine toimub ainult siis, kui lubame südame häälel kajada. Süda räägib keelt, mida soovib hing. Mõte räägib keelt, mida oleme õppinud või mida on meile õpetatud. Tihti edastab mõte ego sõnumeid. Süda ei suhtle egoga, mõte aga küll. Täielikult egovaba ei saa olla, kuid süda peab olema egoga nii suur sõber, et egol on halb teda solvata. No tegelikult süda ei solvu, solvub ikka ego. Kasvõi seepärast, et süda teda kuulda ei taha võtta. Just ego kuulamise eiramisega õpime kuulama südant. Seejuures on oluline mõista kumb räägib - süda või ego. Süda ei võrdle, ei anna hinnanguid, ei halvusta, ei taha olla parem ega halvem jne. Süda ütleb seda, mis on inimesele ENDALE kõige parem.
Proovige üks päev, no või vähemalt pool päeva, elada nii, et toimetate oma südamest lähtuvalt. Vaadake, mis juhtub. Seejuures on vaja kasvatada julgust, et oma südant tõepoolest kuulata. Tema soovid võivad olla täielikus vastuolus sellega, mida oleme harjumuspäraselt seni teinud. Harjumus on suur jõud nii meile kui ka meid ümbritsevatele inimestele. Teade, et elan nüüdsest OMA südame järgi, võib tekitada korraga palju küsimusi ja segadust. Aga tuleb olla julge, sest OMA süda teab!

21.10.13
Olen õnnelik ning rahul siin ja praegu! Annan endale andeks selle, mida pole osanud minevikus õigesti teha. Tean, et kõik on juhtunud ning juhtub just praegu. Kõik minu otsused ja tegemised on seotud praeguse hetkega. Ma ei saa midagi teha ei minevikus ega ka tulevikus. Minu teadmised aitavad mind ainult siin ja täna. Seepärast on oluline enne tegutsemist ja väljaütlemist natuke mõelda ning aru saada, kus ma hetkel asun. Kas olen ma täielikult kohal olevikus või uitavad mu mõtted hoopis tulevikus? Ehk segab ka minevikuvari? Minevik on möödas ja tulevik tuleb nagunii omal ajal. Tulevikku saan oma tegemistega muuta ainult paremaks või ka halvemaks, kui niimoodi üldse võrrelda tohib. Et olla õnnelik ja rahul ka tulevikus, on vaja olla täielikult kohal siin, olevikus.

25.10.13
Ei ole nii, et lubad endal kogu aeg voolata - lihtsalt võtta vastu kõik, mida elu pakub. Aga kui ei pakugi? Ei paku seepärast, et Sa ei ole sotsiaalne. Inimene on loodud sotsiaalseks olendiks, vastsel juhul võiksime ju igaüks oma koopas elada, tundmata üksindustunnet. Kui muutume vähe sotsiaalseteks ning sulgume endasse, ei ole me võimelised nägema, mida elu meile kinkida soovib. Endassesulgumine on seotud südametšakraga. Just läbi südame vaatame (või vähemalt peame selle poole püüdlema) me teisi inimesi.
Südametšakral on nii eesmine- kui ka tagumine pool. Eesmise aspekti läbi toimib kõik, mis on seotud meie emotsioonidega ning tunnetega. Ega asjata öelda, et ava süda ja kiirga armastust ka end ümbritsevatele inimestele.

Südametšakra tagumine aspekt (keskus abaluude vahel) on seotud ego tahtega ehk välisesse maailma suunatud tahtega (tahtejõud). See on keskus, mille kaudu me siin füüsilises maailmas tegutseme. Kui see keskus on avatud, on meie suhtumine elus ettetulevate asjade tegemisse positiivne ja me näeme teisi inimesi abilistena. Siis on tänu positiivsele eluhoiakule meil ka sellele vastavad kogemused. Kui keskus on tõkestatud, on kõik vastupidi. Kujutlus maailmast on kui põhiliselt meile vaenulikust kohast, kus jäävad ellu vaid tugevad ja agressiivsed. Siis inimene toimib juhtides (jõupositsioonilt) ja püüab muuta maailma endale ohutuks teisi kontrollile allutades. Sellise inimese jaoks on lahenduseks arusaamine, et ta loob oma agressiivsusega enda suhtes vaenuliku keskkonna. Selline inimene sulgub endasse ega armasta inimesi enda ümber.
Ta peaks proovima järgi anda ja vaadata, kas ilma asju ise juhtimata on võimalik ellu jääda. Selle tulemuseks on kindlasti lahke, viljaka ja turvalise universumi kogemine, milles kõik toetab inimese eksistentsi. Teisisõnu - on vaja muuta vaatenurka ning panna ego paika.

Ainult tänu teistele inimestele on meil võimalus saada kogemusi ning emotsioone. Üksi olles jääb elu poolikuks. Oleme tänulikud kõikidele, kes meie eluteele satuvad. Täname kõiki meile vajalike õppetundide eest ning armastame, armastame, armastame... nii iseennast kui ka end ümbritsevaid inimesi! 

26.10.13
Õpi olema üksi ja seda nautima. Pole midagi vabastavamat ja jõuduandvamat, kui iseenda seltskonna nautimise õppimine! /M.Hale/

Just nii see on! Proovi teha midagi, mida oled tavaliselt pidanud vajalikuks teha koos teistega, üksi - nt. jalutamine metsas, reisimine jms. Selline olemine saab täiesti uue tähenduse. Meeled töötavad täiesti teisiti. Nad on palju rohkem kohal siin ja praegu. Üksi reisimise ajal on hea õppida tundma oma hirme ja tunnistada vabanemisi; kogeda nende inimeste toetust, keda pole varem kohanudki; tunda, et vaatamata üksi olemisele oleme me alati kellegagi koos.
Igas päevas on 1440 minutit. Mitut kasutad Sina ainult iseenda tarvis? Et olla tasakaalus, vajad Sa aega iseendale ning iseendaga. Olgu pühapäev ainult Sinu jaoks!

04.11.13
Oluline on usaldada iseennast. Muidugi ei saa välistada teiste inimeste usaldamist, aga selle nimi on koostöö või... midagi muud. Enese usaldamine pole alati sugugi nii lihtne kui arvata võib. Millegipärast kipuvad inimesed kahtlema eelkõige iseenda võimetes ja oskustes. Teiste omades on nad palju kindlama või ehk isegi eeldavad, et teised oskavad ja teavad minust alati paremini. Teiste käest on ju ka hea nõuda, sest me eeldame neid teadvat ja oskavat. Miks me siis ei eelda iseend teadvat ja oskavat? Kuidas saaksidki teised minu asjadest teada, kui nad pole mina? Kuidas saavad nad teada minust paremini, kui nemad ei tunne ega tea seda, mida tunneb minu keha ja teavad minu süda ning aru? Ei saagi.
Seepärast tulebki usaldada kõigepealt iseennast. Isegi siis, kui minu otsus kipub väljuma igasugustest õpitud- õpetatud raamidest. Isegi siis, kui mõistus ütleb, et aru teab paremini kui süda. Isegi siis tuleb meil teha iseendaga koostööd. Just. Sel juhul lihtsalt jõuame me meile vajaliku tulemuseni suurema kaarega ning kogeme teekonnal õppetunde, mida olime äsja endale valinud. Kui tunneme südamega ära õige, usaldame iseennast, saame sihtpunkti liikuda kasutades otseteed.
Iseennast usaldades on meil võimalus 100% olla rahul. Sest... kõik, mis puudutab ainult meie isiklikku eluteed, on olnud igaühe ainuotsus. Pole kedagi, keda süüdistada, pole kedagi, kel oleks põhjust teha etteheiteid. Iseennast usaldades ei hakka me ennast süüdistama, vaid mõistame iseenda poolt valitud õppetundide olulisust ning oleme avatud mõistmisele ning kogemisele.

06.11.13
Kui inimene vabastab oma energiad, hakkavad asjad juhtuma. Juhtuda võib maises mõttes nii head kui ka mitte nii väga head, kuid kõik on igal juhul meie kõrgeimaks hüvanguks. Kui juhtub midagi mitte nii väga positiivset, oli nendest asjadest vaja vabaneda, et liikuda edasi. Tuleb usaldada!
Tänasel päeval on selle kohta mitu tõestust tulnud. Üks armas lugu on siin: naisterahvas, kes on 4. aastat olnud lesk. Terve abielu, 26 aastat, on elanud liiderliku alkohoolikuga, täites mehe rolli. Kuidas mees saigi mees olla, kui naine oli kõrval tugev? Pärast pikki üksindusaastaid soovis naine oma ellu meest, kes teda päriselt armastaks, kel oleks huumorisoon. Vaatasime tema õppetunde - enda eest seismine naisena, naiseks olemine, oma elu elamine. Tegime mõlemad natuke tööd. Mina aktiveerisin erinevaid programme, lahustasin neid sidemeid, mis teda takistavad ning tema alustas naiselikuks olemise õppetunni õppimisega. Täna käis ta pärast 4. nädalat jälle seansil ning säras, öeldes: "Sa ei tea, kuhu ma täna lähen! Kohtama!" On üks mees. Ta helistas. Ta on samuti lesk ning arvab, et inimesed ei peaks elama üksi. Telefonis tundus igati tore ja viisakas."
Asjad lihtsalt toimuvad, kui me oma õppetunde õpime ning lubame energial voolata. Soovin sellele naisele palju armastust ning ingleid tema teele!

12.11.13
Kui õppida kuulama südant, laabub kõik meie parimaks hüvanguks. Kes oskab kuulata südant, oskab rakendada ka mõistust, seepärast pole vaja karta, et südant kuulates hõljuks justkui pilvedes ega saakski maiste asjadega hakkama. Kes aga kuulab ainult mõistust, mis on seotud ka meie egoga, ei teagi, milline on südame tahe. Tihti ei oska lihtsalt nn.mõistuseinimene kuulata südamehäält. Elu võib tunduda pideva kangutamisena ja võitlusena.
Kõik olgu tasakaalus - siis oleme ise ning on meie kulgemine tasakaalus.

18.11.13
Igal inimesel on omad kogemused ning käia tee, mida mööda ainult tema teab minna. Seepärast tee endale selgeks: Sinu kaasinimeste ülesanne pole sind armastada. See on Sinu enda ülesanne - ennast sallida ja armastada!

19.11.13
Täna on hea aeg vaadata üle oma suhted - lähi-, sugulus- ja sõprussuhted. Midagi muud pole siin maailmas jäävat, ainult austus ja armastus. Kui teie tutvusringkonnas on inimesi, kes kipuvad elama teie elu, laske see inimene oma elust vabaks, soovides talle tema eluteel ainult kõike parimat. Las igaüks tegeleb ise oma eluga.
See, et me elu jooksul vahetame suhtlusringkonda, on täiesti normaalne. Me muutume ise ning sellega koos muutub ka meie ümbrus. Loobudes suhtlemast inimestega, kes arvavad teadvat minust minu end kohta paremini, pole mitte ülbus, vaid armastus iseenda suhtes. Ma armastan ennast nii palju, et ei luba endale enam neid negatiivseid tundeid, mis tekivad teatud inimestega kokku puutudes.

22.11.13
Pühendan minu jaoks täna alanud nädalavahetuse iseendale ja oma perele. On hea aeg õppida midagi uut - kasutada uusi retsepti toidu valmistamiseks või alustada mõne ilusa asja õmblemist, kudumist, heegeldamist jms. iseendale või mõnele armsale inimesele. Oma kätega tegemisel on suur vägi! Laadides toidu vms. sisse armastuse energiat kõikide kõrgeimaks hüvanguks, kes seda söövad, saavad kõik osa tasakaalustavast ning rahutoovast energiast. Rõõmus olemine aitab hoida südametšakra töökorras. Seepärast on hea leida nädalavahetuseks tegevust, mis pakub eelkõige rõõmu ja vabastab energiablokeeringutest. Kadripäeva tähistamine on selleks ju igati tore tegevus!
On hea võtta aega suhtlemiseks oma pereliikmetega, eriti oma abikaasaga või elukaaslasega. Käige käsikäes, leidke võimalus olla kahekesi ning nautida teineteise seltskonda.
Olen tänulik kõige eest, mis minu elus on olnud ning mis on praegu! Tänan! Tänan! Tänan!


25.11.13
Kui midagi läheb untsu, siis midagi läheb hiilgavalt! Ja nii iga päev! Untsu minema, s.t. ei lähe nii nagu mina või keegi teine oli seda ettekujutanud. Alati ei oska me aga arvestada kõikide, ka nähtamatute, asjaoludega. Elada on vaja usalduses - kõik, mis minuga toimub - on millegi jaoks mulle vajalik. Alati ei pruugi ma sellest aru saada kohe. Teadmine võib tulla hoopiski päevade, kuude või aastate pärast. Ilma usalduseta näen oma untsuminekuid traagilistena, olen pettunud, minu eneseusaldus langeb. Niimoodi langen aina sügavamale enesehaletsusse ega suuda varsti enam üldse toimetada.
Muidugi tuleb olukorda kaine pilguga analüüsida ja mõelda, kuidas saaks järgmisel korral analoogset situatsiooni vältida, kuid... olnut enam muuta ei saa. Tuleb minna edasi, usaldada ja tänada. Tänada selle eest, et millestki on mind just säästetud.

27.11.13
Homme on kaduneljapäev. Juba täna on hea aeg loobuda kõigest, millest on vaja loobuda iseenda heaks - mugavustsoonist, mis ei vii kuhugi, kuid tekitab meis pidevat rahulolematust. Olgu selleks mugavustsooniks misiganes - vähene liikumine, vale toitumine, mittetoimiv suhe, vastumeelne töö jms.
On hea aeg puhastada kodu energeetiliselt. Millised võimalused on kodu puhastamiseks, kirjutasin oma blogis kuu või paar tagasi.
Imelist muutusteaega!

28.11.13
Paljudel on komme vaadata pidevalt ette ja taha ehk tulevikku ja minevikku. Nt. kui mind 10 aastat tagasi poleks noormees maha jätnud, julgeksin olla õnnelik. Aga praegu.... Või... kui teen 3 aastat veel tugevalt tööd ja kogun teatud summa, siis hakkan elu nautima. Aga praegu... Leides minevikust teemasid, mille pärast ei saa praegu olla õnnelik ja oodates õiget aega tulevikus, jääbki elu elamata. Minevikku muuta ei saa ning tulevikku kujundame läbi igapäevase tegevuse olles täielikult iga päev iseendas kohal siin ja praegu.
Tundkem siis täna seda, milline tunne on olla siin ja praegu. Milline tunne on nautida elu just sellisena nagu see on! Milline tunne on teha oma igapäevaseid toiminguid suure pühendumisega siin ja praegu! Milline tunne on hingata, uskuda, armastada - milline tunne on elada praeguses hetkes!
Imekaunist lahtilaskmise päeva (kaduneljapäeva)!

Vormi algus
Vormi lõpp
03.12.13
Minu mantra tänaseks päevaks: Olen tänulik kõikide inimeste eest, kes mu teele satuvad. Kiirgan armastuse, sallivuse ja mõistmise energiat, et ka need, keda vaevavad hirmud ja viha, leiaksid ühenduse iseendaga ning tunneksid rahulolu iseenda sees. Mingu kõikidel, minuga kokkupuutuvatel inimestel, ka kaudses mõttes, päev valgemaks ning leidku nad üles see tunne, mis aitab leida üles elurõõmu.
Imelist loomise päeva, armsad Sõbrad!

06.12.13
Kutsun märkama!
Rahu on kõige olulisem. Rahu meie ümber saab alguse meie seest. Mõtle juba praegu, kas Sinu sees on rahu või tunned rahutust? Milline see rahutus on? Kas hirmutav või mässav?
Oluline on pidada meeles, et tasakaalus inimest ei ole võimalik enda keskmest välja viia. Jah, eks emotsioone kogeme me kõik, ka vihastamist jms, kuid see ei vii meid endast välja nii, et oleme selle tagajärjel rivist väljas ega suuda enam leida tasakaalu.

Et leida rahu iseendas, on vaja endaga sõbraks saada. Tihti on nii, et teisi kiidame, aga ennast kritiseerime nii kuis jaksame. Nii oleme ju silmakirjalikud iseenda suhtes. Kuidas ma saan teisi kiita, kui ma ei oska ennast hinnata? Kas ma tean üldse, mida tähendab aus kiitmine, mitte pugemine?
Seetõttu ongi oluline alustada iseendast. Enese kiitmine pole mingi patt nagu meile on tihti õpetatud. Me ei pea ennast ju valjuhäälselt kiitma, vaid tundma, et olen tubli ja väärtuslik just nii nagu ma olen, päriselt. Kui tarvis, on vaja enda eest seista ja iseenda tublidusest ka rääkida. Liigne tagasihoidlikkus ei vii alati sihile, vähemalt selles osas mitte.
Kui rahu on meie sees, on rahu meie ümber. Me oleme õnnelikud, kui oleme tasakaalus. Me kiirgame rahu iseenda ümber ning suudame olukordi analüüsida mõistust ja südant kuulates. Meil on emotsioonid olemas, aga need ei lähe keema. Me kiirgame enda ümber rahuenergiat.
Et maailmas valitseks rahu on vaja alustada iseendast! On vaja märgata seda, mis toimub meie ümber. Kui meist sõltub rahu loomine, siis tuleb seda tagada, täie tõsidusega. Rahu peab valitsema riigis, kodus, koolis- lasteaias, tööl. Kas see on alati nii? Kas need, kellest sõltub märkamine ikka märkavad? Kuidas on lood vägivallaga kodus- koolis - tööl? Pahatihti on lihtsam peita pea liiva alla ning teha nägu, et kõik on korras. Ehk näitab selline käitumine samuti hirmu olemasolu ja enesekindluse puudumist? Sel juhul tulebki alustada nendest, kes peaksid märkama.
Tahan väga panna südamele õpetajatele rahu loomise olulisust koolides. Olukord on praegu hullem, kui arvata julgeme. Koolikiusamine on tõsine teema. Vaimeset terrorit esineb palju töökollektiivides. Stressis inimene ei ole võimeline tegelema mõttetööga. Ta pole sellises olukorras kasulik ei tööandjale ega iseendale. Ta peab hoopis tegelema iseendaga, et ellu jääda nii kaudses kui ka otseses tähenduses.

Armastagem ja hooligem üksteisest! Me oleme ju kõik ühesugused inimesed ja meil kõikidel on õigus rahulikule ja õnnelikule elule! Alustagem iseendast!

11.12.13
Paljud inimesed süüdistavad ennast selles, et annavad teistele hinnanguid. Mitte valjuhäälselt, vaid oma mõtetes. Üha enam ju räägitakse sellest, et kõik, mis teises häirib, on tagasipeegeldus sinust endast. Alati siiski pole see nii. Meie ellu tulevad ka sellised inimesed, kes aitavad meis käivitada teatud emotsioone ja seda ilma peegelduseta. Keegi, kes käitub minuga nagu põrsas, on saadetud just selleks, et saaksin endast solvumise jms. välja. Ise see inimene ei olnud ju solvunud, vaid tõi minus esile solvumise. Või näiteks inimene, kes on langenud alkoholiküüsi. Tema kohalolek häirib mind, ma ei talu alkoholilõhna, ma ei salli joodikuid.
Kas ta siis peegeldab mulle mind? Ei! Esiteks õpetab ta mulle tolerantsust. Seda, et inimene on vaatamata kõigele inimene. Alkohoolik on ta mitmel erineval põhjusel - ta põgeneb iseenda eest; ei oska ennast teisiti maandada; erinevate karmaliste ülesannete tõttu on tal vaja kogeda sellist elu. Meie ju seda ei tea. Saame ainult mõista. Ma võin ennast tema kõrvalt taandada, kuid ma ei tohi teda vihata. Kui tekib vihkamine, on vaja tegelda vihaga enda sees ning taaskord tolerantsusega. Teiseks näitab ta mulle ehk ka seda, et ma ise ei tahaks endale sellist elu valida. Võib nii olla, et mul on eelsoodumus olemas ning see inimene õpetab mind alkoholist eemale hoidma.
Seega on igal asjal mitu tahku. Kõiki oma hinnanguid ja arutlusi teiste inimeste üle ei tohi võtta negatiivsest aspektist. Nii tekitame endale ainult süütunnet. Me oleme ikkagi inimesed ning õpime ju tänu teistele inimestele. Kui me ei märkaks enda ümber teisi inimesi ja seda, mis meile nende käitumises ei meeldi, siis ei tekiks meil võimalust ka ennast paremaks muuta. Me muutuksime inimesteks, keda keegi ega miski ei huvita. Ütleksime lihtsalt alati: "Kõik on hästi. Kõik on nii nagu on." Aga... tihti on siiski vaja sekkuda. Sekkuda iseenda mugavustsooni, mis tihti ongi seesama eelpoolnimetatud vastus igale situatsioonile. Kuidas me siis aga ise muutume ja kuidas me oma elukeskkonna paremaks muudame, kui kogu aeg rahul oleme? Oleme inimesed ja peame aktiivselt elama, igas mõttes.
Oleme inimesed ja suundume puhtuse, tolerantsuse ning ühtsuse poole!

21.12.13
Tänasel pööripäeval on väga sügav tähendus. See aeg on energeetilises plaanis väga võimsa energialiikumisega aeg, mille mõju kestab kuni aasta lõpuni.
Võtke aega ning vaadake läbi oma elu. Mida võtta ja mida jätta. Klammerdumine vanasse, mis kuhugi ei vii, on ainult takistuseks. Laske energia voolama! Olge valmis loobuma vanast, mida tõepoolest enam vaja pole (nii asjade kui ka mõtete- tunnete tähenduses) ning julgege võtta vastu täiesti uusi võimalusi. Igas situatsioonis, mis meie elus juhtub, on sügavam tähendus. Tähendus tuleb vaid üles leida ja julgeda seda näha.

Praegu on hea aeg panna kirja oma südamesoovid. Kirjutades me ainult võimendame oma soovide edastamist. Pange kirjapandu kindlasse kohta ning usaldage seda, et soovidel on kombeks täituda!
Lahtilaskmiseks on samuti hea kirjutamine: pange kirja kõik, millest soovite vabaneda. Kirja võib suunata ka konkreetsele inimesele ja situatsioonile, kes või mis on teinud haiget. Tuleb kirjutada välja endast kõik see, mis püsib negatiivsena meeles. Kiri tuleb lõpetada sõnadega: Ma annan täielikult andeks. See olukord on minu jaoks nüüd lõppenud.
Seejärel lugeda kiri veel kord läbi, öelda endale, et see negatiivne mälestus on tõepoolest minust välja läinud ning seejärel kiri põletada. Selline puhastusrituaal on väga võimsa energiaga. Mõnikord tuleb seda korrata, kui emotsioonid on roninud meis liiga sügavale. Kergemaks läheb aga kindlasti juba pärast esimest puhastustööd!

14.01.14
Inimeseks tuleb jääda ka kõige keerulisemates situatsioonides. Alati polegi see nii lihtne. Inimene juba on kord selline, et kehvas olukorras hakkab otsima süüdlast ning peab vajalikuks ennast õigustada. Niimoodi tekivad rünnakud ja agressiivne käitumine, mida tihti tuleb hiljem kahetseda. Hoopis olulisem on õppida vaatama oma olukorda kõrvaltvaatajana. Kõige lihtsam on ennast panna olukorra sisse ning vaadata, kuidas asjalood on - mida tunned ise, mida tunnevad teised. Seejärel on vaja ennast situatsioonist välja võtta, muutes visualiseerides enda kuju kas ähmaseks või must- valgeks. Tuleb püüda vaadata kogu olukorda võõra pilgu läbi, olles üdini neutraalne. Jälgida, milliseks see kujuneb siis, kui sa aktiivselt ei sekku ja kui palju teised antud olukorda mõjutavad. Olukorrad, mis ei meeldi ja mis sõltuvad täielikult sinust, ka minevikusündmused, on võimalik must- valgeks muutes lõpuks visuaalselt teha nii ähmaseks, et neid enam ei tajugi. Sel moel on võimalik vabastada alateadvust paljudest probleemidest, millesse oleme klammerdunud - andestamatus, pidev ühe negatiivse situatsiooni heietamine jpm.
Kui vaadata oma olukorda kõrvalt, on võimalik kergemini saada aru, kuidas edasi toimida. Peaasi, et saadaks aru põhjuse ja tagajärje seadusest. Liigne rabelemine ja süüdlaste otsimine ei too kunagi midagi head. Ikka tasa ja targu, aga kindlalt lahenduste poole!

20.01.14
Täna on hea päev kujundada ümber oma seisukohti minevikust. Et olla olevikus ja vaadata tulevikku, on vaja minevik vabaks lasta. Nii uskumatu kui see ka ei tundu, teeb pidev minevikuprobleemides istumine inimesed haigeks - ta blokeerib juur- ja sakraaltšakra ning võtab südamelt ära elujõudu.
Minevikuga lõpparve tegemine ei tähenda mitte unustamist, vaid aktsepteerimist ja rahu sõlmimist. Minevikust saame kaasa võtta ainult õppetunni. Me kas oleme selgeks saanud või peame õppetundi kordama, kuid see pole oluline. Mis oli, on möödas. Kõik ilus jäta meelde emotsioonina ja talleta see oma südamesse. Mis läks viltu või oli väga pahasti, tunneta läbi see tunne, mis sel ajahetkel tekkis. Analüüsi tehtut ja tegemata asju ning hakka sellest tasapisi lahti laskma.
Minevikutunnete taastamine võib olla väga valus, kuid see on vajalik, et sisemiselt puhastuda. Kui emotsioon mingi konkreetse sündmusega on taastatud, ütle endale, et see on nüüd möödas. Et sellel ajahetkel ei saanud või ei osanud keegi teisiti käituda. Anna endale andeks, et oled seda teemat endaga liiga kaua kaasas kandnud või et ei osanud tol hetkel õigemini käituda. Anna andeks kõikidele asjaosalistele, sest vihapidamine ja pidev kurbuse tundmine mineviku pärast raiskab meie eluenergiat. Leia südames rahu ning visualiseeri leppimist. Võid kujustada enda ja sündmuse vahele köie, mis teid ühendab ja mille sa nüüd katki lõikad. Selle tulemusena pääsed sina vabaks ja võid isegi tunda lendamise tunnet.
Seejärel kujusta, kuidas situatsioonid minevikust, mis on sind seni vaevanud, muutuvad pildina mustvalgeks, siis häguseks, kuni kaovad täielikult. Sa ei näe enam neid situatsioone.
Pärast minevikuga lõpetamist keskendu olevikule. Keskendu iseendale ja tunne, et elad! Keskendu enda armastamisele ja austamisele, siis oskad armastada ja austada ka teisi enda ümber. Aga ära jää endasse kinni. Luba kaasinimesed enda lähedale. Naudi olemist oma kallite lähedastega, oma töökaaslastega, inimestega, kellega kohtud ühistranspordis. Arenda endas sallivust ja kaastunnet, märka ja abista, kui seda on vaja. Ole iga päev uudishimulik midagi uut õppima ja avastama. Lahenda ettetulevaid probleeme õhinal, sest need õpetavad meil erinevates olukordades hakkama saamist.
Selliselt toimetades oled iga päev siin ja praegu. Sa oskad olla õnnelik ja rahul iga päev, mis on kulgemas just praegu. Sa oled laskunud vabaks mineviku ning astud seda teed, mis viib olevikust tulevikku!

23.01.14
Asjadest ja inimestest, mis ja kes ei võimalda Sul edasi liikuda, pole vaja kramplikult kinni hoida. Mõnikord on meil hirm loobuda, mõnikord kahju, mõnikord teeme loobumisega haiget oma egole ja tema muidugi protestib ega lase meil otsustada loobumise kasuks. Mõnikord elame vanas energias ka seepärast, et see on pakkunud meile ilusaid hetki ja nii me siis elamegi oma mõtetega minevikus. Olevik jääb seetõttu elamata.
Kõige lihtsam viis millestki loobumiseks on südames valmisolek loobuda ning palve pöördudes Universumi poole: "Palun vabastada mind kõikidest köidikutest ja sidemetest, mis ei teeni enam minu kõrgeimat hüvangut!" Niimoodi võib oma palvet esitada iga päev. Tuleb olla valmis muutusteks, mis selle palvega kaasnevad! Iga inimese või asja eest, mis ja kes meie elust pärast palvet kaob, tuleb olla väga, väga tänulik! Tänada Universumit selle eest, et ta Sind aitas ning tänada olukorda või inimest, mis või kes Sinu elust lahkus, sest millalgi oli ta ju Sulle väga vajalik. Ainult niimoodi on võimalik liikuda edasi, sest liigne klammerdumine hoiab meid paigal! Olen väga tänulik kõige eest, mis minu elus oli, on ja tuleb!


06.03.14
Tahaks lennata! Mõtlesin - miks on nii, et olles mõni aeg jälle söönud valdavalt puu- ja juurvilja, tekib tahtmine lennata, värvid, mis peegelduvad maailmas tagasi, on rõõmsad, teotahe muudki kasvab. Paratamatult on ju elus ka negatiivseid asju, aga need ei paista enam hoopiski niimoodi. Kõik on kerge ja lahendatav!
Aga seepärast. et puu- ja juurviljades on sees armastus - Päikese armastus! Süües armastust, kasvab see ka minu sees. Soovitan proovida!

13.03.14
Täna hommikul anti mulle taas ülesanne panna kirja see, mida praegu eestlaste ja Eestimaa energia peegeldab.
Eestlased oleksid justkui oodanud seda lahingut, klapperjahti, mida praegu on peetud paljude poliitikute, eriti aga Hr. Siim Kallase aadressil. Kas elu läks igavaks? Või pole siiski meie südamed saanud puhtaks kurjusest, mida sinna aastakümnete jooksul on istutatud? See, et eestlased ei unusta midagi, pole just kõige suurem voorus. Minevikust tuleb õppida, kuid sellesse ei tohi klammerduda, sest see takistab edasi liikumist. Kas mitte praegu pole eestlased sattunud provokatsiooniohvriteks, kes laulavad kaasa sellele, mida kajastab meedia ning mõned organisatsioonid, kellele on selline käitumine kasulik? Kas kõik inimesed ikka tegelikult ka mõistavad seda, et eksimine on inimlik, et me kõik õpime iga päev ega oska siin ja praegu alati arvestada tulevikuvisioonidega. Ükski inimene pole eksimatu ning meie voorus on - õppida, andestada ning uskuda. Uskuda sellesse, et oma olemuselt on kõik inimesed head!

On viimane aeg hakata oma peaga mõtlema. Kasvõi iseenda seisukohast - milline elukeskkond on mulle kõige parem? Seejärel tuleb kohe hakata seda elukeskkonda looma - alustada tuleb iseendast, sest nii nagu olen mina, on minu ümbrus. Mitte keegi teine ei suuda meile luua meeldivat elu, kui me pole valmis seda vastu võtma. Kui igas inimeses nähakse kõigepealt seda, milles ta on oma pika või lühema karjääri ajal eksinud, näitab see ainult rahulolematust iseenda sees.
Ma ei taha öelda, et praegu on kõik hästi ja niimoodi peakski edasi minema. Poliitikutel on vaja astuda alla oma egotasandilt, lõpetada see arutu kemplemine ja üksteise sajatamine ning asuda üheskoos Eesti elu paremaks muutmise nimel töötama. Ainult koostöö on see, mis viib sihile. Praegu on aga näha palju egopõhiseid otsuseid ja solvumisest tingitud käitumist.
Armsad eestlased! Kui me tahame elada rahus ja kindlustundes, siis on meile vaja üksteist toetada. Meil on vaja leida üles oma süda ning ühendada südameenergia mõistusega. Ainult mõistusega praegusel ajal midagi enam ära ei tee, uskuge või mitte.
Poliitikud astuvad alla oma egotrepist ja vaatavad, kuidas elavad tavalised inimesed praeguses ühiskonnas ning kuidas on võimalik parandada inimeste elujärge, millest sõltub kogu meie riigi tulevik. Tavalised inimesed ja ka poliitikud mõtlevad läbi selle, millist valitsust me endale siis tahame - kui valitsus koosneb nendest, kes on eestimeelsed, võime uskuda oma riigi jätkusuutlikkusse. Kui me aga materdame kõiki ja kõike edasi, siis anname ohjad käest ega saa enam isegi ühel hetkel aru, kuidas asjad on Eestimaa ja eestlaste jaoks võtnud hoopis teistsugused pöörded, kui oodatud oli.
Hoolivust ja armastust, armsad Sõbrad!

17.03.14
Praeguste Krimmi sündmuste varjus on vaja taas ja taas tuletada meelde sõnumit, mida on saadetud erinevatele selgeltnägijatele eriti just viimasel ajal: hirmuga külvame hirmu ja kasvatame enda haavatavust! Meie, väikese riigi, trumbiks on koostöö ning siseriiklik tasakaal ja harmoonia! Mida rohkem me külvame vihkamist ja viha (valitsuse, kaaseestimaalaste jms. aadressil), seda rohkem me seda tagasi ka saame.

Positiivne mõtlemine on justkui sõnakõlks, mida naeruvääristatakse, kuid mis siiski toimib. Positiivsete afirmatsioonidega on võimalik oma alateadvust ümber programmeerida, mida on tõestanud ka tänapäeva teadlased. Samamoodi on aga võimalik alateadvust programmeerida ka negatiivsete afirmatsioonidega, mida eriti viimasel ajal on näha: nt. "Täna Ukraina. Homme Eesti?" Jube!
Iga positiivse energiaga inimese ümber on positiivne väli. Füüsikast on teada, et iga osake mõjutab enda ümber teist osakast. Kuna inimesed on tegelikkuses nn. energiaosakesed, on lihtne saada aru ka lihtsast füüsikast - olles ise positiivse fooniga, mõjutame me positiivselt kõiki enda ümber.

Olete ju täheldanud, et inimese kõrval, kellest kiirgab positiivset energiat, on kerge ja rõõmus olla. Inimene, kes on vihane, rahulolematu kõige ja kõigi suhtes, kiirgab vastupidist energiat - tema kõrvalt tahaks põgeneda. Inimesed, kes on täis viha ja rahulolematust on kergesti haavatavad, sest ainult Valgus ehk puhtus, positiivsus, tasakaal ja harmoonia on nähtamatud negatiivsele energiale. See kõik ei tähenda, et tuleb olla eufooriline ning pigistada silmad kinni. See tähendab seda, et iga asi on millekski vajalik, iga sündmus ja inimene annab meile õppetunni või mõne muu signaali, tänu millele oleme jälle kogemuse võrra rikkamad. Niimoodi asjadesse suhtudes oskame olla tolerantsemad, tasakaalukamad, sallivamad ja rõõmsamad. Samuti oskame näha praegust Venemaa võimunäitamist Ukrainas ning saada aru sellest, kus oleme praegu meie ja kus asub praegu Ukraina. Me toetame Ukraina riiki, saadame mõttes Valgust ja armastust, riiklikul tasandil võtame vastu vajalikke otsuseid, kuid ei hakka tundma sealse tegevuse pärast hirmu, sest me teame oma tugevust!

Palun, hakkame nüüd kõik mõtlema sellele, kuidas olla tugevad, kuidas näida tugevad ja kuidas anda signaal välismaailmale, et oleme siseriiklikult ühtsed ning kokkuhoidvad! Ainult meie ise saame ennast aidata, olles meelestatud positiivselt eelneva ja tulevase valitsuse suhtes, nähes igas kaasinimeses eelkõige inimest ning soovides kõikidele head! Südamekeskuse avamine tähendab armastuse energia suurendamist iseendas ja seega ka enda ümber. See on meie väga oluline ülesanne, armsad Inimesed! 

Kommentaare ei ole: