esmaspäev, 24. märts 2014

Sakraal- ehk seksuaaltšakra

Sakraaltšakra on süsteemi 3.tšakra ning tähendab see - vendlus

Sakraaltšakra asub kõhupiirkonnas 5-7,5 cm allpool naba ehk täpsemalt põie piirkonnas. Teine tšakra korraldab energiat isikliku keharuumi selles piirkonnas, mis ulatub nabast tšakrani ja sealt veel 10 cm allapoole.

Seksuaaltšakras asub ka meie loominguline jumalik jõud. Eluenergiast ja elusoojusest kasvab välja elurõõm ning selle loominguline väljendus ehk kreatiivsus.
Elurõõm, eluenergia ning vitaalsus on eeldused rõõmu arenguks. Elu saab täielikult nautida ainult siis, kui sellele järgi anda. S.t ma luban end elujõel edasi kanda ilma, et ma sellele kuidagi vastu seisaksin.
Siin on tegemist väga oluliselt teemaga voolata laskmine, eriti tunnete voolata laskmine. Füüsiliselt väljendub voolata laskmine kehavedelike vabas liikumises, ilma takistusteta. Vesi on ka sümboliks kõigele sellele, mis puudutab tundeid ja emotsioone. Veeseisakud ehk vee kogunemised kehas näitavad peaaegu alati ka seiskunud ja kogunenud  tundeid kehas. 

Tunnete ja emotsioonide voolata laskmine õnnestub aga ainult siis, kui ollakse vabad hirmudest. Hirmudest saab aga vaba olla ainult siis, kui arendada endas piisavalt eneseusaldust. Sel juhul räägitakse kindlasti ka Looja ja Universumi usaldamisest, mis on seotud 7-nda tšakraga. Seitsmendat tšakrat nimetatakse ka armastuse- tšakraks ning see tegeleb selliste teemadega nagu armastus ja harmoonia.

Kui seksuaaltšakra talitleb häireteta, tunneb inimene teistega lävimisest ja õigest toimimisest loomulikku naudingut. Sellel tšakral lasub vastutus seksuaalse käitumise ja soolise enesetaju, aga ka loovuse ja elujõu eest. Kui tšakra tegevus on elavdatud, avaldub loovus kõrgema ja madalama meele kaudu ning inimene on suuteline seda looduslik-ainelises maailmas väljendama. Seksuaaltšakra kontrollib ka viha, kõige madalama keskmise sagedusega ehtsat inimlikku tundmust. Viha tekib siis, kui energiavool läbi tšakra on kas hirmu, kehalise pinge või energia kahanemise tõttu tõkestunud.

Kui 3. tšakra talitlus on häirunud, kahaneb elujõud. Häired seksuaaltšakras võivad nii meestel kui naistel viia seksuaalhäireteni. See võib omakorda esile kutsuda äkilisi vihapurskeid või passiiv-agressiivset käitumist.
Kolmanda tšakra häbemekeskus on seotud võimega armastada vastassugupoolt. Avatuna võimaldab see inimesel saada seksuaalset ja füüsilist rahuldust ning seda teistele anda. Siis ta tõenäoliselt naudib seksuaalsuhteid ja on orgasmiline, kuid kogu keha haarava orgasmini jõudmiseks peaks olema kõik keskused avatud. Teise tšakra ristluukeskus on seoses isiku seksuaalenergia hulgaga. Kui see keskus on avatud, tunneb inimene seksuaalset jõudu. Kui see tšakra on suletud, jääb ta seksuaalne jõud nõrgaks. Seks ei tõmba tõenäoliselt teda ja ta võib-olla väldib seda. Loobudes selle rõõmudest jääb see valdkond tal unarusse. Orgasm peseb organismi eluenergiaga. Kui ta keha eest sel viisil ei hoolitse, ei saa ta psühholoogilist kosutust kehalisest kontaktist teistega. Need keskused toimivad paaris. Nendevahelises punktis, kus eesmine ja tagumine keskus ühinevad – tšakra südamikus – avaldub elujõu teine võimsam füüsiline nõudmine ja eesmärk – soov seksuaalseks ühinemiseks.

Vastastikune sügavasse ühendusse astumine seksuaalses andmises ja vastuvõtmises on inimkonnale üks peamine viis egoeraldatuse vältimiseks ja ühtsuse kogemiseks. Tehtuna armastusega kaaslase ja lugupidamisega tema unikaalsuse vastu, on see püha kogemus, mis kulmineerub füüsilisel tasemel ja sügavas vaimses püüdes ühtsusele jumalikuga. See on kahe inimolendi vastastikune ühinemine nii vaimses kui ka füüsilises aspektis. Paljud vaimsed praktikad kasutavad meditatsiooni, et seksuaalenergiat ohjeldada, muundada seda ja juhtida ümber mitmeisse energiakanaleisse – ning siis tõsta see piki vertikaalset energiavoogu selga mööda üles, muutes selle kõrgemate vibratsioonide energiaks, mida kasutatakse kõrgemate vaimsete energiakehade ehitamiseks.

Seksuaalprobleemide puhul on õnnistuseks tundlik, mõistev ja usaldusväärne kaaslane. Kui mõlemad partnerid tunnistavad teineteist süüdistamata oma puudusi, saavad nad keskenduda partnerile armastuse, mõistmise ja toe andmisele ja saavutavad uue vastastikuse suhtlemise taseme. Sedalaadi kasv nõuab aega ja kannatlikkust, tõelist andmist ilma nõudmiseta, et teine teie soove täidaks. Siis, kui süüdistustest loobumisest ja armastuse pakkumisest kasvab vastastikune usaldus ja eneseusaldus, avaneb tavaliselt ka seksuaalsus.

Vaimsed probleemid tasakaalutuse korral:
 Ebakindlus ja pinge seksuaalsuhetes (saab tavaliselt alguse murdeeas), seksist hoidumine, häbi- või vastikustunne enda seksuaalsuse osas, seksisõltuvus; klammerdumine suhete, ideede ja asjade külge (isiklikud ebajumalad), ahnus ja hirm vaesuse ees, nii materiaalsete kui vaimsete asjade ahnitsemine, kirg meeleliste naudingute vastu, ülesöömine; kaassõltuvus (eriti teiste murede ja vastutuse kandmine); asjade lõpetamatus, tasakaalutu ja eesmärgitu rahmeldamine, loovuse tõkked või väärkasutamine (luiskelood, keelepeks, manipuleerimine), ärrituvus, suutmatus enda eest hoolitseda, hirm muutuste (loova energia) ees. Reklaamid ja poliitiline manipuleerimine mõjutavad just sakraalkeskuse kaudu. Agressiivsus, sõdade seemned, vihavaen endast erinevate vastu, konkureerimistahe.

Füüsilised probleemid tasakaalutuse korral:
 Krooniline valu selja alaosas ja puusapiirkonnas, artriit, gaasid pärast söömist, jämesoole- ja pimesoolepõletik, kõhukinnisus, naistehaigused (menstruatsioonivalud, tsüstid), viljatus, suguhaigused, seksuaalse potentsi häired (impotentsus, frigiidsus), urineerimishäired, pidev väsimus, madal veresuhkru tase, nimmelülide nihestumine, ülekaalulisus.

Tšakra tasakaalustamine:
 Kuuvalguse (eriti täiskuu) nautimine, selge veekogu vaatamine ja puudutamine, selge vee sõõm; tegevused, mis sümboliseerivad uut algust (nt taimede istutamine); jooga, reiki, tantsimine, ujumine, kõndimine (igasugune liikumine), jõusaal, tantrajooga, meditatsioon, enesesisendused, saun, karikakra tee (desinfitseerib neerusid ja sooli); muusika, mis paneb puusad õõtsuma (nt Ladina-Ameerika rütmid); vesi; oranž; karneool, kuukivi; jasmiin, sandlipuu, vanilje; mantra VAM.
Hormonaalne mõjutus: munasarjad ja munandid

Kokkuvõtteks: Sakraal- ehk seksuaaltšakra - „MINA TUNNEN“
See on sinu füüsilise/emotsionaalse mina asukoht. Kui see tšakra on tasakaalus, ei vaeva sind ebakindlus, sõltuvused, seksuaalprobleemid. Sa häälestud oma hingemeele tarkusele, mitte ego meelele ja järk-järgult asendatakse vanad ennastpiiravad alateadvuse meele mõttemustrid enesekindluse ja emotsionaalse stabiilsusega. Õppides hirmu ja piirangute asemel looma rõõmu, rahu ja majanduslikku heaolu, võtad sa taas kasutusse oma isikliku väe.



Kasutatud kirjandus:C. Dale. Uus Tšakraravi. Murranguline tervenemismeetod.K. Sherwood. Tšakraravi ja teadlikkus karmast. C. Fernandes. Reiki. Kuidas vahendada universumi armastus- ja ravijõudu.


            

Kommentaare ei ole: