kolmapäev, 22. oktoober 2014

Puhastusrituaalid: kuidas puhastada oma energeetilist keha?



Olen kirjutanud paar korda kodu energeetilise puhastamise rituaalidest, mida on eriti hea viia läbi kaduneljapäeval, kuid nüüd otsustasin kirjutada ka sellest, kuid iseennast puhastada ja kaitsta.

Vähe on abi sellest, kui puhastada ümbrust ning iseennast jätta ikka samasse „prügisse“. Kuigi oleme oma ümbruse puhastanud, tassime ikka ise negatiivset energiat tagasi ning varem või hiljem on meie kodu taas täis energeetilist saasta, mis hakkab häirima elu ja tervist. Seepärast on väga oluline hoida ka iseennast nn. töökorras.

Meie füüsilise keha ümber on energiakeha,  kuhu kogume päeva, aastate ja kogu elu jooksul kogetud emotsioonid ehk energiad. Energiakeha kogub endasse meie emotsioone nagu švamm – nii positiivseid kui ka negatiivseid. Paraku on nii, et negatiivne energia, mis meie energeetilises kehas salvestub, hakkab negatiivselt mõjutama meie füüsilist keha. Turjal on tunne nagu kannaksime rasket kotti, puusade kohal on sangad, mis väljendavad liikumisega ja loomisega  seotud negatiivseid emotsioone, esinevad hootised tugevad pea- või kõhuvalud – need ja paljud muud füüsilised häired näitavad nn. energeetilise saasta olemasolu või teisiti öeldes ka blokeeringute olemasolu meie energeetilises kehas.

Kust  me negatiivsust endasse salvestame?

Kõik meie ümber on energia, ka inimene ise on energeetiline olend. Seega – kõik mõjutab kõike. Nii nagu on meie ümbrus, oleme meie ise. Nii nagu meie mõjutame enda ümbrust, mõjutavad meid teised inimesed. Iga kallistamine, vestlus, emotsionaalne hetk teise inimese elus, pulmad ja matused, tüli, kadedus jpm. mõjutavad meid. See on elu paratamatus, sest oleme loodud suhtlevateks olenditeks ning meil pole kindlasti vaja ennast distantseerida ega pimedasse koopasse pageda, et oma energiakeha kaitsta, vaid teada, kuidas ennast säästa ja puhastada.

Tavaliselt saadakse teiste inimeste negatiivne energia endasse täiesti teadmatult. ( PS! Enda sees juba olevate negatiivsete energiate puhastamise kirjeldust vaata nt. minu siinsest tekstist "Muuda ise oma elu!"). Oleme kaastundlikud ja tahame lohutada, kuulame teise inimese mure ära, aga midagi jätame teadmatusest alati ka endale. Või suhtleme inimestega, kel on kombeks iga kohtumine lõpetada suurema või väiksema tüliga. Või on meie sõprade seas inimesi, kelle tavaks on kõike ja kõiki kiruda. Konkreetselt ei ole ju tema viha suunatud Sinu suhtes, kuid negatiivne energia hõljub paratamatult pea kohal ja keha salvestab sellest nii mõndagi, kui me ei oska ennast kaitsta ega puhastada. Või vaadates peeglisse, mille ees on seisnud negatiivsete mõtetega ja tunnetega inimene, haagime paratamatult ka endasse seda energiat, kui me ise oleme nn. energeetiliste turvaaukudega.  Pidev negatiivses foonis elamine kahjustab meie energiakeha ning tekitab sellesse augud, läbi mille on võimalik negatiivsel energial kergelt meie sisse tungida.

Vanad energiad, mis ei ole meile kuidagi kasulikud, salvestuvad hästi ka meie eluruumides ja rõivastes. Riietega toome koju nt. töö juures olevat energiat. Kui laotame oma riided elutuppa ehk siis tuppa, kus inimene peaks eemalduma oma tööprobleemidest ja lõõgastuma, laotame elutuppa laiali ka töölt kaasatuleva energia. Vaikselt kasvab seal meie tööprobleemidest tingitud negatiivne energia ja olemine kodus muutub raskeks – võivad tekkida erinevad haigused, puhkeda mõttetutest ütlemistest suured tülid, võib tekkida jõuetus midagi teha jpm.

Mõnikord satuvad meie sisse ka võõrenergiad ja võõrolendid.  Tavaliselt on need sattunud meisse tahtmatult ehk siis tavaliselt ei kasutata musta maagiat kellegi elu rikkumiseks ja tema hävitamiseks. Meie energiakehas on olnud augud ja võõrenergia, mis meid kogu aeg ümbritseb, on leidnud lihtsalt tee meisse sisenemiseks. Sellise energia küüsis oleva inimese tunneb ära kurja pilgu järgi, tema kõne on valdavalt negatiivse alatooniga, tema füüsiline keha on kurnatud ja haige ning tal võivad esineda ka vaimsed häired.  Ilmselgelt ei pruugi selline inimene saada aru oma seisukorrast ja vajab pigem abi.

Seega on meie kõige peamiseks ülesandeks oma energiakeha terviku säilitamine.

Mida teha, et hoida energiakeha ehk meie kaitsev mantel tervena?
Lihtsalt pesemine vannis ja duši all ei aita. Niimoodi saame tolmu ja suurema füüsilise sodi küll maha, kuid energiakeha puhastamine vajab veel lisaks tõhusamat puhastamist.

1. Esimene asi, mida teha, on vältimine.  Nagu eelpool mainisin, pole vaja eemalduda teistest inimestest. Pole vaja karta rünnakuid, sest hirm ainult nõrgestab meie energiakeha. Pole lihtsalt vaja suhelda nende inimestega, kes tekitavad igal kohtumisel meis negatiivseid emotsioone või valavad meid üle sõimuga. Sellised inimesed vajavad meiega suhtlemisel meie negatiivset emotsiooni, aga me ei pea oma eluenergiat kellegagi jagama. Meie saame ainult eemalduda ega pea suhtlema, kui kellegi negatiivsus hakkab meid häirima. (PS! Siinkohal on vaja panna tähele kindlasti seda, et meie enda tunded poleks mõjutatud egost.)

Teisi inimesi me muuta ei saa. Küll aga saame teha tööd iseendaga. Kasvatades eneseusaldust, usku iseendasse ning seistes kahe jalaga kindlalt Maa peal, ei lase me ennast teistel rivist välja lüüagi. Kui keegi mind ründab, pole see tihti minu probleem, vaid hoopis ründaja enda teema – olen temas toonud esile need emotsioonid, mis teda enda juures häirivad, kuid mida ta sugugi mitte näha ei taha. Tihti saab tülist tema sisemine negatiivsus veel rohkem toitu ja tuld. Enda energeetilises tasakaalus hoidmine on siinkohal olulise tähtsusega, sest nii ei ole võimalik haakida ennast minu energiasse.

2. Energiakeha tervikuna hoidmiseks on oluline tõsta nn. sagedust või ka tihedust. Iseenda tervikuna hoidmiseks on vaja pöörata tähelepanu puhtale ja täisväärtuslikule toitumisele, et oma nn. patareisid täisvõimsusel hoida. Süüa tuleb nii palju kui vaja ja  nii vähe kui võimalik. Ülesöömine kulutab asjatult energiat - energia kulub toidu seedimisele mitte organite toitmisele ja energia liigutamisele. Kui meie eluenergia voolab täisvõimsusel, on meie ümber ka tugev energeetiline kaitsemantel. Kui aga energia on tõkestatud, siis….

Samuti on toetavateks tegevusteks joogaga tegelemine, mediteerimine, Tai Chi, Qi Gong jms. harjutused, mis aitavad liigutada ja säilitada energiat meie kehas.  Samamoodi toimivad looduses jalutamine, looduslikes veekogudes ujumine jpm. Igaüks leiab kindlasti endale sobiva.  Energia saab liikuda liikuvas kehas. Istumine energiat liigutada ei aita.

 Kuna eluenergia nn. peakanal asub selgroos, on oluline hoida enda selg painduv ja liigesed liikuvad. Vajadusel otsida endale hea füsioterapeut või kiropraktik vms., kes oskab soovitada just Sulle sobivaid harjutusi, mis toetavad painduvuse suurendamist ja energia liikumist kehas.

3. Abistavaks vahendiks on rituaalse vanni võtmine. Selliste vannide puhul on soolal väga tähtis roll täita. Soola abil ühendame me rituaalselt vaimse ja füüsilise maailma. Vannis, millesse on muuhulgas lisatud soola ja mille taga on ka rituaali teadvustamine, saab hästi puhastada ennast päeva, aga ka kaugemate aegade, negatiivsetest energiatest. Tänu energeetilise keha puhastamisele hakkab puhastuma ka meie olevik ja tulevik. Isegi minevikku on võimalik niimoodi puhastada.  

Vannivee lisandina valmista ette alljärgnev keedus:
2 liitrit vett
1 peotäis jämedat keedusoola
4 punast roosi kroonlehte
2 tassi kuivatatud rosmariini
Keeta 15 min. ja lisada seejärel vanniveele.

Vannitoa võib eelnevalt puhastada salvei suitsuga. Vanni nelja nurka asetada punased küünlad. Istudes vanni, võib endale appi kutsuda erinevad Valgusolendid („Kutsun appi kõik Valgusolendid, kes soovivad minu puhastusrituaalil kaasa lüüa. Palun teha võimalikuks minu energiakeha ja füüsilise keha täielik puhastumine kõigest, mis ei teeni enam minu kõrgeimat hüvangut.“)

Vanni istudes süvene sellesse, miks Sa seda vanni teed, vaata enda sisse ja palu: „Kõik need energiad, mis minust minema peavad, mingu välja nüüd.“

Pärast vanni kuivata ennast valge puhta rätikuga ja täna oma abilisi Valgusolendeid.  Vanni võib teha vastavalt vajadusele ehk siis, kui tunned, et vajad puhastamist. Vanni kestvus on individuaalne.

4. Lisaks salvei suitsule, millega võib kogu kodu puhastada, on hea puhastada oma keha salvei teed juues.
1 tl. salveid
1 tass vett
Lasta keema tõusta ning kaane all lasta tõmmata 3 min.  Enne tee valmistamist paluda: „Palun puhastada minu keha nendest energiatest, mis peavad minu kehast välja minema ja mis ei ole minu kõrgeimaks hüvanguks“.

5. Ruumide puhastamisel salveisuitsuga on soovitav puhastada ruumikaupa, s.t. lahkuda puhastatavast ruumist. Lasta suitsul tossata ~20 min ja alles seejärel minna ruumi, tänada puhastuse eest ning avada aken õhutamiseks.  Kui sellist võimalust ei ole, liikuda kausikesega, milles tossab salvei, ruumis vastupäeva, käia läbi kõik nurgad, sest nurkadesse kipub energia kogunema. Kindlasti tuleb pärast tossutamist õhutada.

6.  Et ennast nn. energeetiliste rünnakute eest kaitsta, on soovitav kanda punast riietuseset. Punane on kaitsevärv.

7Võib valmistada endale kaitsetalismani.
Õmble punane kotike. Pane sellesse ½ tl. kivisoola (tavaline jäme söögisool), väike labradoriidi tükk, noaotsatäis  kuivatatud rosmariini.
Seo kott punase nööriga kinni 7 tiiruga ning seejärel tee 7 sõlme. Niimoodi on kaitstud kõik 7 tšakrat. Kanna kotikest enda küljes. Igale inimesele olgu individuaalne kaitsetalisman.

8.  Kivi abil negatiivsusest vabanemine.
Mine õue. Parim aeg on õhtuhämaruses ja kahaneva kuuga või kaduneljapäeval.  Hea, kui rituaal toimub neutraalsel alal ehk ei toimu ei Sinu ega kellegi teise hoovis.
Otsi üks kivi, mis on umbes greibisuurune või natuke suurem. Pane kivi enda südame vastu ja tunneta kivi energiat. Võid kiviga käia läbi kogu keha, asetades ta jalgadele, kõhule jne. Lõpuks aseta ta taas südamele ja palu: „Kivi, võta minu südamelt ära kõik see, mis mind rõhub ja kahjustab „
Tunneta, kuidas keha muutub kergemaks või kivi raskemaks. Kui on tunne, et nüüd on kivisse läinud kõik see, mis Sind vaevab, võta hoogu ja viska ta hästi kaugele öösse nii, et Sa teda enam ei näe. Keera selg ja mine ära. Oluline on kivi ja kogu Sinust välja läinud energeetika jätta sinnapaika ja mitte minna seda järgmisel päeval otsima.
Kivi on nii tugev, et jaksab pidada vastu sellele negatiivsusele, mida talle sisse panid ning jaksab selle ka lahustada. Teised materjalid on selleks liiga pehmed.




Soovin Teile puhastunud olekut ja palju armastust!
Küllike


1 kommentaar:

Unknown ütles ...

Tänan heade nõuannete eest,päikest ;)