kolmapäev, 31. detsember 2014

Üleskutse

Mul on kõikidele Eestimaa inimestele üleskutse järgmiseks aastaks: igaüks meist võiks püüda elada iseendaga tutvust sobitades. Paljud meist ei tea, kes nad on, mida nad oma elult ootavad ja mil moel on nad ise panustanud ning valmis panustama oma ellu. Minu elu saan luua ainult mina ise. Seda ei saa teha mitte keegi teine. Teised saavad olla abiks, kuid otsused ja valikud teen ma ise.
Järgmisel aastal tuleb kasuks see, kui inimesed tegelevad negatiivsetest emotsioonidest vabanemisega. See ei tähenda, et negatiivseid tundeid ei tohi tunda - vastupidi, me vajame kõiki emotsioone, nii rõõmu kui ka kurbust, nii leplikkust kui ka võitlusvalmidust. Me õpime neid eristama ja tänu duaalsusele saame aru, mis meile rohkem sobib. See tähendab hoopis seda, et me ei jää oma negatiivsusesse kinni ega kanna seda endaga kaasas. Mis on meie sees, seda saadame me ka välja ja see negatiivsus kajastub paratamatult meie ümber. Nii nagu positiivsus, tasakaalukus, harmoonia, rõõm, tänulikkus jpm.
Kuna me kõik oleme energeetiliselt üks, mõjutame me igaüks oma emotsioonidega teisi inimesi, loodust, kogu maakera, kogu universumit. See pole mingi müstika, vaid lihtne füüsika, millest on rääkinud juba Einstein.
Iseendaga tegelemine aitab vältida ka teiste inimeste elude elamist. Teate ju küll kui lihtne on anda nõu teisele inimesele teades täpselt, kuidas on õige. Seda isegi siis, kui teine pole meie arvamust küsinud. See on lihtne viis põgeneda endale silma vaatamisest ja oma isikliku eluga tegelemisest.
Püüame parem näha igas inimises unikaalsust ja tema head poolt. Püüame mõista seda, et igaüks meist vajab armastust. Igaüks meist on loodud ennast armastama. Mina olen väärtuslik just sellisena nagu ma olen. Olenemata sellest, millisena mind näha tahetakse. Mul on just sellisena siin maailmas oma ülesanne täita. Ennast armastades saame armastada teisi inimesi. Kui me ennast ei armasta, teenime me tihti teiste inimeste armastust, hindame ja arvustame kergekäeliselt teiste inimeste elusid. Inimene ju ei taha, et keegi teine teda arvustaks. Kasvõi seepärast, et tihti on need hinnangud tegelikkusest väga, väga kaugel. Ainult iga inimene ise teab miks ta elab nii nagu elab ja miks ta ei muuda oma elu, kui ümbritsevale tundub see olevat ainuõige. Laskem olla iseendal ise ja lubagem ka teistel olla need, kellena nad sündinud on.
Kutsun üles järgmisel aastal panema ennast teise inimese rolli enne, kui hakkame pilduma hinnanguid ja võrdlusi. Oluline on see, mida igaüks meist iseenda eest lubada saab ning reaalselt ära teha saab. Teiste eest ei saa me midagi lubada ega ka teha. Saame ainult abistada, kui abi küsitakse. Vastasel juhul on see teise inimese eraellu sekkumine.
Kutsun üles poliitikuid tegelema sisuliste teemadega - kuidas Eesti inimeste elu paremaks luua. Unustage ära teineteise mustamine ja alavääristamine. Kõik on mingil kindlal põhjusel selles rollis, kus nad parasjagu on ja seda ei pruugi me oma mõistusega arugi saada, miks mõni poliitik just sel positsioonil on. Tihti näitavad inimesed meile kätte selle tee, mida mööda pole vaja käia. Kui seda lugeda osata, on võimalikud väga suured ja lihtsad muudatused. Tuleb lahti lasta hirmud ja saada sõbraks oma egoga, kes ei luba teha koostööd. Eesmärk peaks ju kõikidel olema üks - rahva ja Eestimaa teenimine? Oluline on leida võimalikud parimad variandid, osta kuulata ja julgeda võtta vastu ka esialgu ebapopulaarsetena näivaid otsuseid, kui see on rahva huvides. Kui aga langeda nn. teenäitajate "lõksu" ning hakata vastama samade võtetega, kiruma, jonnima ja tagasitegema, ei olda aru saadud teenäitajate ülesandest ühiskonnas. Niimoodi ei muutugi midagi. Jääb ainult negatiivne, mis toidab omakorda negatiivsust.
Järgmine aasta olgu tasakaalukuse ja harmoonia loomise aasta. Kogu meie elu muutub tasakaalukamaks kui me igaüks anname sellesse oma panuse tasakaalu ja harmoonia loomisega enda sees.
Soovin kõikidele lõbusat vana aasta lõppu ja harmoonias uut aastat! 

Küllike

Kommentaare ei ole: