kolmapäev, 25. veebruar 2015

Artroos ja ateroskleroos


Nende kahe tõvega on minu poole pöördujaid üha rohkem. Miks see nii on ja mida võtta ette enda aitamiseks?

Põhjus, miks sellised haigusi üha rohkem esineb on mitu: meie mõttemaailm, toitumine, liikumine ja toidulisandite tarbimine või mittetarbimine.

Millest räägib meile artroos?
Viha. Tihti tunneb artroosihaige viha teiste vastu. Kui selline inimene on ebaõnnestunud, siis ei vaata ta otsa mitte endale, vaid leiab alati välise teguri. Selline inimene peaks õppima armastama eelkõige teisi, sest tihti armastavad nad ennast isegi nii palju, et seda võib liigitada egoismi alla. Tuleb õppida nägema teisi inimesi, vaatama neid armastuse ja kaastundega. Oma elu suhtes tuleb artroosiga inimesel võtta vastutus enda kätte, näidata üles entusiasmi toimetamiseks.

Milles räägib meile ateroskleroos?

Ateroskleroos on suurte ja keskmiste arterite kahjustumine, lubjastumine. Haigus on kaudses mõttes seotud südamega. Kui meie mõttetasandis esineb palju kriitikat, põikpäiseid kõigutamatuid seisukohti ehk liigset jäikust, liigset enese raamidesse surumist, on tagajärjeks vaikselt hiiliv arterite haigus, mis pikas perspektiivis viib nn. südame kivistumiseni.
Selline inimene peaks õppima tolerantsust, oma elule keskendumist, enesega ja teistega rahulolu ning paindlikkust. Samuti tuleb elada rõõmus ning lubada endale elu nautimist.

Loomulikult on mõttetasand vaid üks osa probleemide põhjustest. Teine osa on see, kuidas me oma keha käitame ehk kuidas teda toidame, liigutame jne.

Esimene asi, mida KINDLASTI tuleb teha, on keha aluse- ja happe tasakaalustamine.

Kuidas tasakaalustada?

Esialgu, eriti kui haigus on ägedas faasis, tee nii: 2 tl. söögisoodat lisa 1 klaasi sooja vette. Sega korralikult ning joo 15- 20 min. enne sööki 2- 3x päevas. Ägedatel juhtudel joo soodavett 3x päevas 2- 3 nädala vältel. Hiljem mine ühe korra peale ning joo soodavett ainult enne hommikusööki.

Lisaks sellele on vaja väga jälgida, mis suhu pistad. Väldi liigset magusat – valge suhkur ei kõlba süüa, asenda see meega või toorsuhkruga, aga pea piiri! Artroos ägeneb tihti ka siis, kui liigselt on söödud loomset valku – liha, eriti sealiha, piimatooted jms. Inimene ei pea iga päeva sööma liha ning lihatooteid. Võileivale pane tomatit- kurki, avokaadot, soovi korral natuke rasvast kala, määri puhast võid mitte margariini. Söö palju tatart ning juur- ja puuvilja. Anna kehale võimalus tarbida kergemat, kuid toitainerikkamat toitu.

Kui soodavee joomine kuidagi välja ei tule, osta poest vett nimega Devin. See on tugevalt aluseline vesi (PH 9,1). Joo seda igal võimalusel päeva jooksul. PS! Päevas tuleb üldiselt vett tarbida 1,5- 2 liitrit!
Hommikul joo klaasitäis aluselist vett kindlasti 15- 20 min. enne sööki. PS! Vesi peab olema toasoe, mitte külm!

Lisaks eelnevale tarbi kindlasti D- vitamiini, vähemalt 5000 ühikut päevas. Dr. Riina Raudsik soovitab isegi 8000 ühikut päevas. Pane tähele, et apteegis müüakse D- vitamiine, mis on kõik erineva D- vitamiini hulgaga. Maksimaalne tugevus on 1240 ühikut, mida apteekides näinud olen. Seepärast võta seda mitu korda rohkem, kui pakendil kirjas või telli internetist suurema sisaldusega tooteid.

Magneesium on samuti väga oluline mineraal, eriti nendele, kel ateroskleroos. Kõige paremini imendub organismi magneesiumtsitraat. Tellida saab internetist erinevatest e- poodidest. Kui tahad aga osta apteegist, siis eelista magneesiumõli, mida saab määrida nahale, kust see imendub organismi kõige paremini. Määri nt. igal õhtul jalataldadele ning säärtele.
Magneesiumiga ja D- vitamiiniga on nii, et neid ei tehta kuuridena, vaid võetaksegi kogu aeg. Vahepeal käi ikka perearsti juures ja lase teha analüüsid, mille abil oleks võimalik saada teada Sinu organismi vitamiinide ja mineraalide sisaldusest.

Artroosi puhul on veel ka väga oluline tarbida räni (täistera kaerahelbed, naturaalne pruun riis, kõrvenõgese ekstrakt), MSM- i, glükosamiini. Väga hea toode on nt. Loodupere ökopoes müügil olev Purasana vedelräni MSM-iga ja glükosamiiniga. Tellida saab nt. internetist.

Keha tahab liikumist. Seepärast on oluline liikuda endale sobivad tempos iga päev vähemalt 15 min. Kui liigud, siis mõtle oma liigestele. Anna teadlikult neile koormust ja nad tänavad Sind!


Paar leevendavat taimset retsepti:

Artroos

Kui haigus on ägenenud, pane neile ööseks mähised kapsalehtedega. Tambi kapsalehed natuke pehmemaks, pane liigesele ja mässi ümber soe villane rätik. Tee nii seni, kuni olukord muutub paremaks.

 Artroosi puhul soovitatakse tarbida puljongit, mis on keedetud veise- või vasikakoodist. Keeta tuleb 4- 5 tundi ja väga vaikselt tulel. Puljongit juua soojalt iga päev 1- 2 klaasitäit 3- 4 nädala vältel. Selliseid kuure teha aastas 3- 4.

Saarelehemähis:
Keeta saarelehti vees, keeduvesi ära kurnata, soojad lehed mähkida ümber valutavate lihaste ning katta soojalt kinni.

Haiguse aktiivses faasis tuleb süüa palju puu- ja juurvilja (v.a. väga magused puuviljad), rohelisi salateid, tatart, rasvarikast merekala. Samuti tuleks tarbida vürtse, mis aitavad põletikuga toime tulla: ingver, tšilli, kurkum.

Ateroskleroos

Iga päev tuleb süüa 2 küüslauguküünt leivaga.

Viirpuu- kurgirohu vein: 1 peotäis värskeid viirpuuõisi, kurgirohuõisi ja melissi lasta 1 kuu tõmmata toatemperatuuril pudelitäies valges veinis. Kurnata ning juua 1 likööriklaasi täis iga päev.

Tee: 2 osa põldosja, 2 osa puuvõõrikut ja viirpuud, 1 osa arnikat. 1 tl. segu valada üle tassitäie keeva veega, lasta tõmmata 10 min. Kurnata ning juua 3 tassitäit päevas.




Olge terved!
Küllike

Foto: Internet




Kommentaare ei ole: