pühapäev, 6. september 2015

Nädala mõte: septembri teine nädal

Inimeste hingerännakud. Me oleme kogenud paljusid erinevaid elusid ning igast neist võtame midagi kaasa. Me teame, kuidas mingis olukorras käituda, kuigi kunagi varem ei ole me selles elus midagi taolist kogenud. Me tunneme järsku kurbust, kuigi selleks justkui põhjust ei ole. Me oleme eelmistest eludest kaasa võtnud erinevad emotsioonid ja teadmised.
Emotsionaalsele tasandile on talletatud paraku ka kõik meie negatiivsed kogemused ning selles elus tuleb meil nendega hakkama saada. See elu ja see ajastu on inimeste jaoks puhastumise ajastu. Inimene peab hakkama vaatama enda sisse ning mõistma, miks miski on just täpselt nii nagu on. Mõistma, et miski pole juhuslik - ei meie elu, meie haigused, meie emotsioonid, meie kohtumised. Kogu meie praegune elu on suunatud puhastumisele, ühel või teisel moel. Tegemist on nn. karmalise puhastumisega.
Negatiivsed emotsioonid ei lase inimesel vaimsel tasandil edasi areneda. Kuid praegune aeg on enamus inimeste jaoks muutumise ja muutuste aeg. Mitte miski siin maailmas pole enam püsiv. Me ei saa arvestada maailmaga, mis püsib harjumuslikus tsoonis. Kõik muutub ning inimesed koos maailmaga. Täpsemalt - läbi inimeste peab muutuma ka maailm. Maailm on just selline, milliseks inimesed ta loovad. Kõik on ju meie endi looming. Kõik on energia. See, milline on ühe inimese energia, selline on ka tema ümbrus. Vihase inimese ümber on palju viha, rõõmsa inimese ümber palju rõõmu, armastava inimese ümber palju armastust.
Samas - mõnikord on ümbrus inimese jaoks täielikus kaoses ilma, et inimene ise kaoses oleks. See on elu, mida inimene on endale mõistusega, egoga loonud ilma, et südant oleks asjasse pühendatud. Paljud inimesed oskavad vaadata silmadega ning alluvad ihadele, kuid südamega vaatamise on unustanud.
Kaoses elav inimene pole teisiti oma rada ära tundnud, seepärast on nüüd vaja elu nii sassi ajada, et inimesel ei jää muud üle kui muutuda ja muuta või... rohkem valikuid selles elus ei anta. Kunagi, mitte kunagi ei tohi unustada, et inimene saab andestust alati, kui tema siiras soov on muutuda ja muuta.
Meie negatiivsed emotsioonid - hirmud, viha, kurbus, kadedus, auahnus - need on saanud meile takistuseks. Need emotsioonid loovad samu emotsioone meile vastu. Ehk: võideldes antakse meile võitlust, kurbust tundes antakse meile põhjust kurvastamiseks, vihas elades antakse alati põhjust vihastamiseks jne. Meil ei ole seda kõike vaja. Vastupidi, on vaja puhastuda karmalistest emotsioonidest ning vaadata maailma laiemalt - hingetasandilt. On vaja leida rahu iseendas ning tee rahuni.
Saadame siis igaüks armastust oma südamesse ning õpime kõigepealt iseendaga toime tulema, ennast armastama. Ning aktsepteerime teiste soovi ennast ja oma elu muuta. Mitte keegi meist ei tea tea teiste elu ega ole ka seepärast võimeline mitte kellegi elu kommenteerima. Inimene teab, või vähemalt peaks kõike teadma ainult iseendast. Kui armastame ja hoolime, siis muutub ka meie ümbrus.


Olge hoitud! 
Küllike

Kommentaare ei ole: