pühapäev, 7. veebruar 2016

Nädala mõte: loon ise oma elu!

Ärge uskuge kõike, mida teile räägitakse! Teate ju küll, kuidas jutud muutuvad nagu telefonimängus. Igaüks paneb juurde selle, mida kuulis, mõtles, eeldas- ehk siis iseendast lähtuva improvisatsiooni.
Need, kel on olnud kokkupuuteid meediaga, teavad, et mitte alati ei pruugi ajakirjanikule piisata sinu ütlustest, vaid ikka on vaja midagi juurde panna. Ikka selleks, et müüks paremini. Jumal nendega! Igaüks tahab ju hea olla ja hästi teenida. :)

Seepärast on tervislikum  keskenduda iseendale ja oma tunnetusele. Ei ole vaja süveneda intriigidesse, sest alati on jõudusid, keda need huvitavad. Intriigid juhivad ju tähelepanu oluliselt kõrvale. Asjad puhutakse suureks, inimesed hakkavad mingit teemat ketrama ning unustavad ümbruse. Samal ajal aga....
Inimesed, kes lasevad ennast kõigest sellest kõigutada, ei pööra enam tähelepanu iseenda elule ja selle loomisele. Nemad on süvenenud teiste eludesse. Nad ei märka seda, kuidas oma eluga edasi minna, milliseid võimalusi see pakub ja kui imeline on tegelikult inimene kui niisugune! Arutelu endast ja oma olemusest on väärtus, mis paneb asjadele vaatama teise pilguga.
Kes teine saaks inimese eest elada kui mitte tema ise? Ei tee siin midagi valitsus ega perekond, kui inimene ise oma elu elada ei taha. Muidugi on kergem kulgeda vaikselt, lugeda ajakirju, kadestada teisi, siunata valitsust ja ohata rikka naabri suunas. Tegelikult on igal inimesel oma elu Ning niipea kui inimene lõpeta enda võrdlemise teistega ja usub, et iga inimese elu on ilus erineval kombel, mitte ühiskondlikult paikapandult, saab temast oma elu looja.

Mida rohkem inimene mõistab oma vajadusi, seda rohkem saab ta aru, kui vähe ta tegelikult vajab ja kui tühised on sageli ühiskondlikud väärushinnangud. Siinkohal ei räägi ma muidugi nn. kümnest käsust, vaid meie praeguses ühiskonnas valitsevatest suundumustest - millisesse kasti keegi kuulub, milline on tema nahavärv, milline on elukoht (linnas vs maal) jpm. Inimene mõistab, et ta võib olla vaba! Vaba kõigest, mis rusub, sunnib, kohustab. Ta võib oma elu korraldada just niisuguseks nagu ta tahab. Oluline on olla õnnelik, saada elamisest rahuldust ja julgeda olla see, kes ta tegelikult olla tahab - maa- või linnamees, arst või koristaja, kokk või jurist. Kõik see, mis pakub rõõmu on südamele hää!

Et aga oma eluga tegelda, ei ole vaja kuulata seda, mida teised räägivad. Vaja on leida iseennast ning käituda oma uskumuste ja südamesoovide järgi.

Olge hoitud!
Küllike


Pilt: "Rõõm" internetist

Kommentaare ei ole: