pühapäev, 3. aprill 2016

Otsus olla õnnelik!

Täna tahan jälle kirjutada otsustamisest. Sellest sõltub tegelikult kõik. See, kuidas inimene otsustab, sõltub tema elu. Tundub liiga entusiastlik? Kui hästi järgi mõelda, siis nii see ju ongi!

Kirjeldame inimese tavapärast päeva. Hommik. Ärgates on tunne, et on liiga vähe magada saadud või on magatud piisavalt, et olla rõõmus ja aktiivne. Silmi avades teeme oma esimese otsuse – olla tegutsemisvalmis või tusane varase ärkamise pärast. Vaadates aknast välja otsustame ilma üle – hea või halb.

Edasi tuleb tavaliselt jalutamine või sõitmine kooli- tööle. Teel kohtame erinevaid inimesi ning kõik nad käituvad erinevalt. Kes on kannatamatu, kes naeratav, kes mures, kes kiirustav, kes aktiivne, kes närtsinud olemisega. Inimene käitub vastavalt ärkamisjärgsele otsusele – päev on alanud kas kenasti või siis mitte nii väga kenasti. Hästi alanud päev soosib rahulolu tekkimist ning hommikused liiklusummikud ja mitte nii väga meeldivalt lehkav bussinaaber muutuvad talutavaks. Inimene suudab mõelda, et ega minu tõmblemine nagunii ei aita. Või isegi vastupidi – mida rohkem tõmmelda, seda närvilisemaks muutud ise ja muutub sinu ümbrus.

Järgmised otsused: tööd on õnneks piisavalt või vastikult palju. Koolis on lihtsalt vaja käia ja ma ei pea ennast iga päev seepärast stressama. Iga päevaga liigun lähemale järgmisele koolivaheajale. Või hoopiski – koolis on vastik!

Inimene suhtleb igapäevaselt kõige enam oma töö- ja koolikaaslastega. Selge on see, et kui kokku on pandud erinevad inimesed, esineb nende vahel ikka ka pingeid. Lihtsalt arusaamad, energiad ja emotsioonid on erinevad. See, kas töökaaslased mind iga päev närvi ajavad, sõltub minu otsusest. Kui otsustan, et ma töötan nende inimestega koos, olen viisakas, aga ma ei pea olema igaühega sõber, saan võtta asju rahulikult. Ma võin suhelda kellega tahan, ilma pingeteta. Kui on vaja suhelda ka nende inimetega, kes väga ei meeldi, saab nn. peegli enda ja teise vahele asetada, et tema energia mind ei häiriks. See on loomulik, et kõik inimesed meile ei sobi. Nii lihtsalt on ja sellest ei maksa teha suurt numbrit. Parem on püüda leida endas tasakaal ja enesekindlus selle asemel, et otsida oma halvas enesetundes ja stressis süüdlast kellestki teisest ja tegelda igapäevaselt negatiivse enesetunde loomisega.

Järgmised otsused teeb inimene kaupluses, trennis, taas kodus olles.
See, kuidas me oma päeva programmeerime, on meie päeva aluseks. Isegi siis, kui meil tuleb tegelda probleemide lahendamisega, võib päev olla positiivse alatooniga. Kasvõi mõeldes, et olen täna panustanud palju sellesse, et probleemid laheneksid. Muidugi probleeme ikka tõepoolest lahendades, mitte lootes, et need ise lahenema hakkavad.

Seega, iga inimene otsustab ise, millist  elu ta soovib. Just sellisena peab ta oma igapäevast elu ka nägema. Otsides kõigepealt üles positiivsed nüansid ning alles seejärel asudes ebameeldivamate juurde, oleme andnud panuse oma elu ilusamaks muutmisse!

Olge hoitud!
Küllike 

Pilt: internetist

2 kommentaari:

Unknown ütles ...

mõnus lugemine:)aitäh Küllike!

Kyllike ütles ...

Aitäh, Kairi!