pühapäev, 10. juuli 2016

Vihm, tuul, äike - nemad räägivad meiega!

Teatavasti oli täna Tallinnas uputus. Paljudes Eesti paikades on see juba varem olnud, kuid seni on Tallinn suht kergelt pääsenud. Miski pole juhuslik. Vihm- see on puhastamine, värskendamine. Torm- see on maatasa tegemine, sest teisiti enam ei saa, see on uuendamine, uuesti alustamine, Äike- see on meeldetuletus, et inimene on üks pisike putukas suures universumis, kes sageli unustab oma päritolu ja eesmärgi ning hakkab ennast jumaluseks pidama. Ja siis on talle vaja meenutada tema kohta. Kui inimesed loovad oma käitumisega energiat, mis viib hävinguni ja mis ei ole selle riigi suure plaaniga kooskõlas, sekkub sageli loodus.

Mina käisin täna vaatamas üht super toredat röövimuusikali, mille on kirjutanud Kaari ja Janika Sillamaa. Mängisid noored inimesed, kel veel hinges puhtus, ma usun nii. Nemad rääkisid meile täna loo. 

Etenduse sisu:
"Röövlimuusikal "Puujala ja Ükssilma sõda" on lustlik lugu röövlite abielupaarist, kelle kaklusest sündis sõda kümne abielupaari vahel. Põhjus selleks on aegumatu – kes on kangemad ja paremad, kas mehed või naised!"

Ehk siis puhas egoteema. Vihkamine ja õelutsemine, saamahimu ja enesekesksus. Muusikalis loomulikult toredas naljavõtmes, kuid idee jääb samaks. 
Etteruttavalt tahan öelda, et ka sel muinasjutul on õnnelik lõpp. :)

Ja mis toimus etendusepaigas Tallinnas? Padukas, rahe, äike. Helimeestel oli mure, et tehnika ei pea sellele vastu. Lastaja pidi korraks ka etenduse katkestama, sest lihtsalt ei kuulnud enam midagi - vihma kallas kui oavarrest ja muidugi paugutas korralikult. Noored näitlejad olid läbimärjad (seejuures väga vaprad ja super head!)

Mis juhtus aga siis, kui röövlipered hakkasid leppima? Vihm läks üle. Viimase laulu ajal, mille sõnad on: "…Kui annad andeks sa teiste vead, siis ise andeks saad omad vead. On liialt viha löödud vahule. Nüüd käes on aeg panna nurgakivi rahule….", tuli välja Päike!

 

Kas pole mitte tähenduslik!?
Meiega räägiti: lõpetage vaenu õhutamine, otsige lepitust, aeg on muuta suunda ning otsida koostööd. Tuleb lõpetada võitlemine, igal tasandil. Sest universumil on omad reeglid: mida kardad, seda saad ning milleks valmistud, seda saad samuti. Kuulame ja märkame siis märke ja hakkame ometi enda suhtumist, käitumist ja mõtteid muutma!


Olge hoitud!
Küllike

Pildid internetist.

Kommentaare ei ole: