pühapäev, 31. märts 2013

Loodusele lähemale



Juhtusin vaatama lõiku eelmise aasta „Pealtnägijast“, mis tutvustas meie inimesi, kes järgivad Siberi haldjanaise Anastasia õpetusi. Kuna väidetavalt on naise näol tegemist erakuga, on tema raamatud andnud välja vene ärimees. Seepärast on eestlastes väike kahtluseuss, et äkki polegi mingit Anastasiat olemas ning tegemist on ainult ärimehe geniaalse projektiga tulu teenimiseks. Raamatuid on ilmunud juba 10 ning neid on tõlgitud mitmesse erinevasse keelde. Lisaks raamatutele turustab ärimees Siberi  tervisetooteid.
Eestis on eestvedajaks keskealine meesterahvas, kes enda sõnul sai oma elu muutmiseks just Anastasia raamatutest.
Anastasia õpetab inimestele looduslähedast eluviisi. Isegi kui need raamatud on loodud ärilisel eesmärgil, on neil siiski täita väga, väga suur roll nii inimeste kui ka Emakese Maa heaks.
Vene rahvas on loodusrahvas nagu ka Eesti rahvas. Meie ajalugu on tuvastatav tagasi sellesse aega, mida ajaloolased on kas väljakaevamiste või ürikute najal taastanud. Tegelikkuses on aga meie päritolu varjutatud unustustelooriga ning vastuseid meie päritolule võime saada vaid Akaša kroonikatest, mida ei nimetata teaduslikeks infomaterjalideks.

Oma juuri otsiva eestlase jaoks on aga huvitavaks asjaoluks eelkõige see, et küllalt tõenäoliselt on eestlased ja soomlased ühed vähesed allesjäänud rahvakillud kunagi väga laialdasel maa-alal elanud suurrahvast, keda tänapäeval protoeurooplasteks nimetatakse, ning kes enne patriarhaalsete indoeurooplaste tulekut kogu jumalannakeskset Vana-Euroopat asustasid. Kust nad sinna tulid, võib ainult oletada. Kuid kuna protoeurooplased olid eelkõige harmooniline jumalannarahvas, siis ilmselt on tegu (sarnaselt valdavale enamikule Põhja-Ameerika põlisrahvast) Lemuuriast väljarännanutega. Ent lisaks Lemuuria juurtele võime täheldada ka kõrgemas dimensioonis asuva Hüperborea mõju, mis ilmselt sel muistsel ajajärgul inimkonda väga tugevalt kaitses, juhtis, suunas ja mõjutas. Et seda teadmist summutada ja varjata, mõeldi välja vale Uuralist pärit ja läände rännanud soomeugri rahvastest. Ometi toimus ränne hoopis läänest itta – Eesti ja Soome aladelt Uurali poole./allikas:“Suure Jumalanna müsteeriumid“/
Meie maal on säilinud veel väga palju puhast loodust. Õnneks! Paljud turistid on just metsikut loodust nimetanud siinseks vaatamisväärsuseks. Kui me julgeme vett juua otse allikast, siis on see mõne üliarenenud riigi elaniku jaoks ime! Eestimaa on väike, kuid siin on nii palju metsa, soid ja rabasid. Meil on, mida väärtustada.

Eestimaal on säilinud veel palju vaba maad, mis paljud on sööti jäänud. Mullad on viljakad, kuid pole inimesi, kes seda hariksid. Kui riigireformid liiguksid lõpuks sinna suunda, et soosivad maal elamist, siis usun, et paljud valivad oma uueks elukohaks looduslähedase elupaiga. Väeka rahvana peame me elama kooskõlas loodusega, mõistma loodusseaduseid ning hoidma meie riigi loodust. Meil on vaja kasutada oma ajusid selleks, et saada aru heast ja halvast. Et saada aru, millal on tegemist eestimaalaste huvide eest seismisega ning millal on tegemist rahahimuga. Nt. ei saa me nõustuda mõttetute kaevandamistega, mis rikuvad kogu ümbruskonna looduse tasakaalu.
Eestimaalastena on meil vaja hoida kokku ning aidata loodust korras hoida. Ehk on maaomanikud valmis endale appi kutsuma vabatahtlikke, kes aitaksid nt. puhastada metsi võsast. Peaasi, et oleks vabatahtlikke, kes seda tööd tahaksid teha. Töötasuks olgu korralik kõhutäis, küttepuud ja värskes õhus viibimise võimalus. Söötis põllumaade osas on ilmselt palju erinevaid võimalusi, peaasi, et riigiisad mõttega kaasa tuleksid ja rahvale abi pakuksid. 

Meie suurim väärtus on mets. Mets pakub meile  harmooniat ja tasakaalu, mille me oleme kaotanud linnas. Igal puul, nagu ka meil kõikidel, on oma energiaväli. Ühed puuliigid on positiivse ning teised negatiivse bioväljaga. Negatiivse väljaga puuliigid võtavad inimestelt ära haigusi, positiivsed aga annavad energiat. Kõiki puid tuleb õppida tundma, nii saame me metsast kõige suuremat kasu iseenda tervisele.

Lisan siia peamised puuliigid. /allikas:anastasia.ee/ Oluline on see, et puude juurde lähenetakse nagu inimesegi juurde ja palutakse temalt abi. Sõnastada tuleb see, mida puult oodatakse, nt. „Palun anna mulle elujõudu!“

TAMM - eestlaste püha puu. On võimsa energiaga, annab enesekindlust, tõstab töövõimet. Aktiveerib lümfi- ja vereringet.
PIHLAKAS - eestlaste püha puu. Väärikus. Nukruse ja üksinduse sümbol. Aitab keskenduda oma sisemaailmale. Tugevdab tahtejõudu.
PÄRN -tugeva jõuväljaga kodukaitsja, kes suudab eemal hoida õnnetused. Pärn on puhas armastus. Vaigistab hingevalu. Ühinemisel pärna energiaga on saavutatav mõistuse ja hinge kooskõla.
KASK - Suure ravitoimega, aitab närvihaiguste ja südame- vereringehädade korral. Aga ka äratab intuitiivsed jõud, teeb tundehellaks, sensitiivseks
KADAKAS - väike oks vaasis puhastab korteri mikroobidest nagu kvartslamp. Vanarahvas tegi kadakasuitsu ruumide puhastamiseks.
PAJU - rahustab, tasakaalustab emotsioone, soodustab raamatutarkuse omastamist.10 min paju all leevendavat peavalu.
HAAB - imeb endasse energiat. Abistab haiguse korral imedes endasse halba energiat, kisub välja hinge rõhuva energia.
VAHER - on inimesele neutraalne. Teistel andmetel on puhastava toimega.
KUUSK -unikaalne kaitse. Aitab lahti saada ärritusest, väsimusest, stressist. Hoia kuusekäbi peos ja vabaned negatiivsest energiast. Kuusehekk kaitseb maja negatiivse energia sissetungi eest.
MÄND -rahustab ägestunud meelt ja mõtteid, tunded saavutavad selguse. Männi energiaväli ulatub kuni 5 m kaugusele tüvest. Toob seesmise tasakaalu. Soodne hingamisteedele ja allergia puhul, kuid tõstab vererõhku. Soodustab ainevahetust, puhastab inimest negat.emotsioonidest ja süütundest, kasutab seda enda väetamiseks.

Kel aed, saab endale istutada aiaäärde erinevaid puid, kui muidugi krundi suurus seda võimaldab. Kel seda võimalust aga pole, peaks vähemalt 1x nädalas leidma tee metsa, et ennast puhastada ja laadida.

Lisaks puudele pakub mets meile piiramatult erinevaid ravimtaimi, mille kasutamine on paljudel ununenud, kuid mille poole peame tagasi pöörduma. Rahvalikud ravimeetodid külmetushaiguste ravis on ajast aega olnud tulemuslikud. Miks siis minna nüüd kergemat teed ning osta apteegist keemilist köha- või nohurohtu? Köha puhul on väga heaks abiliseks kartuliaur ja rinna peale pudruks tehtud, marilisse keeratud soojad kartulid ning hanerasv. Ning muidugi sinepuplaastrid ja –jalavann. Nohu puhul kalanhoe mahl, astelpaju ja männiõli, meresoolavesi. 

Kui paljud arvavad, et maal elamine on võimatu, sest töökohad on ju linnades. Aga elu on ju meie endi kätes. Meie ise loome oma elu, seega ka oma riiki. Ehk on viimane aeg hakata sellel mõtlema ja selles suunas ka toimetama?
Mulle meeldivad väga indiaanlaste eetilised reeglid /allikas:anastasia.ee/, mida järgides julgeme me olla just need, kes me tegelikult oleme – väekad eestlased!

INDIAANLASTE EETILISED REEGLID

1. Igal hommikul ärgates ja õhtul magama minnes ole tänulik ,et sul on elu, ole tänulik asjade üle, mis sul on, ja võimalusele kasvada iga päev väheke edasi.
2. Austus tähendab austuse tundmist ja osutamist teistele, teiste heaolu arvessevõtmist ja teiste kohtlemist delikaatselt ja sõbralikult. Austuse osutamine on elu põhiseadus.
- Kohtle alati austusega iga inimest, alates väikseimast lapsest kuni vanurini.
- Erilist austust tuleb osutada vanuritele, vanematele ja õpetajatele.
- Ei tohiks kedagi ajada olukorda, kus ta tunneb ennast “lööduna”. Väldi teiste kahjustamist nagu väldid tapvat mürki.
- Ära puuduta ilma loata midagi ( eriti mitte pühasid esemeid ), mis ei kuulu sinule.
- Austa igaühe privaatsust. Ära kunagi häiri inimese vaimseid hetki.
- Ära kunagi kõnni omavahel kõnelevate inimeste vahel.
- Ära kunagi katkesta teistega vestlevaid inimesi.
- Kõnele vaikselt, eriti siis, kui oled vanade inimeste, tundmatute või teiste erilist austust väärivate isikute seltskonnas.
- Kõrgemas seisuses olevate seltskonnas kõnele vaid siis, kui seda palutakse ( või kui küsid selgitust selle kohta, mida sult oodatakse)
- Ära kunagi kõnele teistest negatiivselt, olgu nad lähedal või mitte.
- Kohtle maad ja kõiki selle aspekte justkui oma ema. Osuta austust kivi-, taime- ja loomariigile. Ära saasta õhku ja pinnast. Kui teised kohtlevad meie ema halvasti, siis kaitse teda tarkusega.
- Osuta austust teiste uskumustele ja teistele usunditele.
- Kuula viisakalt mida teised ütlevad, isegi kui see tundub väärtusetuna. Kuula oma südamega.
3. Austa nõukogusse kuuluvate tarkust. Olles esitanud oma mõtte nõukogule, ei kuulu see enam sinule. See kuulub inimestele. Austa nõuet, et kuulad nõukogus tähelepanelikult teiste mõtteid ja et sa ei nõuaks, et sinu mõte võidab. Sa peaksid toetama teiste mõtteid, kui need on õiged ja head, ka siis, kui need oleksid täiesti teistsugused kui sinu oma mõtted. Mõtete kokkupõrkumine toob esile tõe sädeme.
Kui nõukogu on otsustanud midagi üksmeelselt, austa nõuet, et keegi ei räägi salaja otsusele vastu. Kui nõukogu on teinud vea, saab see aja jooksul kõigile selgeks.
4. Ole alati ja kõikides olukordades aus.
5. Kohtle külalisi alati austusega ja tähelepanelikult. Anna oma parimat toitu, parimad tekid, parim majaosa ja parim teenindus külalistele.
6. Ühe kahjustumine on kõikide kahjustumine. Ühe austus on kõikide austus.
7. Võta tundmatud ja väljaspoolsed vastu armastava südamega ja justkui pereliikmetena.
8. Kõik rassid ja hõimud maailmas on kui erivärvilised lilled samal heinamaal. Kõik on kaunid. Neid kõiki tuleb austada Looja lastena.
9. Teiste teenimine, kasulikuna olemine peres, kollektiivis, rahva hulgas ja maailmas on üks inimesena olemise põhitähendusi. Ära ole hõivatud vaid oma asjadega, nii et unustad tähtsaima ülesande. Tõeline õnn tuleb vaid neile, kes pühendavad oma elu teiste teenimisele.
10. Pane tähele mõõdukust ja tasakaalu kõiges.
11. Tunne seda, mis viib sind heaollu ja seda, mis viib sind hävingusse.
12. Kuula ja järgi südame häält. Õpetus võib tulla mitmel kujul: palves, unes, vaiksetel üksinduse hetkedel ja targemate vanemate ja sõprade sõnade ja tegudena.

Armastusega,
Küllike