kolmapäev, 17. aprill 2013

Kuidas andestada?


Andestamine vabastab meid, see on kui kingitus iseendale. Keegi teine ei pruugi isegi teada, et me kannatame.
Siin on mõningaid näpunäited, kuidas me saame asju muuta.

Kujuta ette, et jalutad orus. Laskudes sügavamale alla orgu, märkad sa vaimustusega kui ilus kõik on: muinasjutuliselt kaunis, roheline, kõikjal on õitsevad lilled, linnud, liblikad, puud ja vaikselt vulisev oja. Märgates seda oja, leiad sa endale mugava koha kaldal, kus rahulikult istuda ja lõõgastuda.

Esita endale küsimus: mida on kõige raskem andeks anda? Mäleta seda valu, mida see intsident sulle põhjustas. Miks sa seda endas kannad? Kui kaua oled sa selle raskust kandnud? Nüüd, selles väga turvalises kohas, võta see valu endast ja hoida oma kätel. Vaatle seda igast küljest. Kui suur see on? Mis värvi see on? Kas sellel on heli? Lõhn? Maitse? Kas sa tõesti tahad seda endas hoida? Kas sa oled valmis sellest loobuma?

Aseta see valu õrnalt vulisevasse ojja. Jälgi, kuidas vool seda lahustab ja selle ära viib. Kõik see valu ja kannatus hajub, muutub triivides kahjutuks. Tunneta, kuidas vesi vastu sinu kätt voolab ja pese oma käed puhtaks. Märka kui rõõmus sa oled, et sellest vanast rämpsust lahti said. Pese end igast mineviku jäljest puhtaks. Vaata, kuidas piirangud ja blokeeringud triivivad allavoolu. Jälgi neid minemas. Nad ei ole enam osa sinust. Sa oled puhastunud ja vaba.
Orust üles jalutades tunneta, kuidas armastus hakkab voolama. Mitte miski ei saa seda enam peatada. Sa tunned end rahulikuna. Kõik on hästi.

Louise L. Hay
allikas: http://www.louisehay.com/dear-louise/

 /tõlkinud Gerda Lukkonen/

Kommentaare ei ole: