kolmapäev, 17. aprill 2013

Värvid meis ja meie ümber



On teaduslikult tõestatud, et inimese ümber ning sees esinevad teatud värvikombinatsioonid. Dr. Mary Derr avastas rakkudes pärast põhjalikke uuringuid värvidegrupi, mis näitavad üldist tervislikku seisundit ning heaolu.  Kui laps sünnib tervena, on tema värvid erksad ja ühtlased. Kui lapsel aga esinevad teatud terviseprobleemid, on näha ka värvide tuhmumine või puudumine.

Stressirohked kogemused ja toksiline keskkond aga põhjustavad meie rakkude värvikombinatsioonis ebasoodsaid reaktsioone. Sellised negatiivsed kogemused avalduvad kõigepealt meie energiaväljas ning seejärel juba ka füüsilises kehas, kui neid ebakõlasid ei kõrvaldata meie peenkehadest.

Mõnikord on meil tunne, et vajame mingit kindlat värvi riietuseset või on meil vaja vahetada oma toas kardinaid ja/ või tapeeti. Usaldage oma sisetunnet, sest see on õige. Kui arvate, et nt. sinine värv kohe kuidagi ei lähe kokku teie juuksevärviga, kandke sinist aluspesu, magage sinises voodis või kandke kasvõi kodus olles sinist õlasalli.

Värvide olulisust inimesele on ennast tõestanud ka minu praktika. Seanssi tehes vaatan alati üle ka olemasolevad värvid. Kui vaja lisan ning annan soovitusi, millist värvi võiks inimene enda ümber kanda. Depressiivsetel inimestel puudub nt. kollane ja/ või roheline värv. Teades värvide tähendusi ja mõjusid, on võimalik luua endale sobiv keskkond nii tööle kui ka koju.

Lisaks värvide reaalsele kasutamisele meie ümber, on võimalik viia läbi ka tervendavaid seansse värvimeditatsiooniga. Aga seda peaks juba natuke täpsemalt selgitama. Seejuures on oluline teada, millised on inimese sisemised ning millised välimised värvid. 

Värvide tähendused ja värvivaeguste mõjud:

1. Valge: sisemine keskus. See on elujõu värv. Kui kehas puudub valge värv, ei ole elu. Valge taastub teiste värvidega seoses. Kui pole valget värvi, on ka väliseid värve vähe või puuduvad need üldse.  Kui valge värv hakkab meie ümbert ja seest kaduma, kogeb inimene muuhulgas selliseid sümptomeid: krooniline väsimus, sisemine verejooks, lihtne või äge immuunpuudulikkus, aneemia vms. kurnatuse seisundid.

2. Violetne: see värv kannab endas meie olemust ja vaimsust. Selle värvi võnkesagedus aitab meid äratundmisel ja vaistu arendamisel. Vaist on ühenduslüliks meie ja kogu elu allika vahel. Kui meie kehas esineb vähe violetset võib inimene tunda ennast eksinuna, omamata mingit suunda või eesmärki. Ta tunneb, et on hetkesse takerdunud, võimetu tegutsema ja/ või ta kaotab otsustusvõime. See võib avalduda suuna puudusest tingitud hirmuna, mõnikord lausa hüsteerilise hirmuna.

3. Indigosinine: selle värvi resonants soodustab meelte – nägemise, kompimise, kuulmise, haistmise ja maitsmise – kaudu suhtlust vaimu ja keha vahel. See värv õpetab meile sisemist teadlikkust füüsilisest kehast ning võimaldab sügavamat suhtlust Kõrgema Minaga. See on lüliks füüsilise ja vaimse maailma vahel, aidates kasutada informatsiooni tõlgendamiseks sisemist tarkust.  Kui indigosinine värv meis on otsakorral, on üheks esimeseks sümptomiks suutmatus füüsilises kehas energiat kujustada. Siis kipub inimene kahe silma vahele jätma füüsilises kehas toimuvaid muutuseid: kaalumuutused, liigesepõletikud jms. seisundid. Keha väljendab tasakaalutust ning haigust teatud viisil ning kui meis on vähenenud indigosinine, ei saa me keha märguannetest aru. Indigosinise täielikul puudumisel kaovad kompamise, maitsmise ja nägemise füüsilised aistinguid.

4. Metalne vask: see värv kontrollib kehas neuroloogilisi ja südame- veresoonkonna elundeid. Vaskse värvi vaegus avaldub südameprobleemide ja närvihaiguste kujul, kaasa arvatud, kuid mitte ainult:
a. madal ja kõrge vererõhk
b. tõmblused
c. südamekloppimised
d. keha värisemine

5. Metalne hõbe: see värv valitseb luid, hambaid, kõõluseid, lihaseid, kõhre ja küüsi.  Hõbeda nappus ilmneb luu-, liigese- ja lihaseprobleemide kujul, kaasa arvatud, kuid mitte ainult:
a. küüneseen
b. haprad küüned
c. lõhenevad ja murduvad hambad
d. alalõualuu liigese probleemid
e. randmenärvipõletik
f. „tennise küünarnukk“

6. Metalne kuld: Kuld reguleerib kõikide elundite, näärmete, pehmete kudede, naha, juuste, silmade jms. funktsioone. Kuldse vähesus avaldub naha ja elundi väärtalitusena, kaasa arvatud, kuid mitte ainult:
a. juuste väljalangemine
b. ekseem
c. kõõm
d. rasvane peanahk
e. suurenenud või vähenenud kaal
f. veepeetus

7. Kollane: kollane hoiab võnget, mida tekitab sisemine joondamine sellega, mis toob heaolutunde. S.o. seisundiga, kus meie teod joonduvad meie kõrgeimate ideaalidega. Mõned nimetavad seda vaimseks tervikuks, mis hõlmab vaba tahet ja avanemist lubamisele. Kollane värv aitab säilitada elujanu. Kui kollane värv hakkab vähenema, on kahanenud inimese eluisu (nt. on enesetapjalike mõtetega inimestel kollane värv otsakorral).

8. Smaragdroheline: see värv toetab emotsionaalkeha enese armastamise, enese väärtustamise ja enese hindamise osa. Ka aitab see ravida emotsionaalsed haavu. Inimesel, kellel pole piisavalt rohelist, on üldiselt madal enesehinnang. Sel isikul on raske enda eest seista ning end teistele väljendada.

9. Sinakasroheline: see värv aitab rääkida sügavaimat tõde. Ta viib meie mõtted südame või emotsionaalse minaga kooskõlla ning toetab terviklikkust. Selle värvi puudumisel valmistab inimesele raskusi enda olemuse väljendamine. Neil on probleeme enda sisemisele identiteedile truuks jäämisega.

10. Sinine: see konkreetne sinine on sügav, külluslik, taevasinine või safiirsinine. See võngub harmoonias loova mõtlemisega: meie ideed, ahhaa- elamused, spontaansus. See on lüli aju ja meele vahel. Sinise nappus põhjustab inimestes tõekspidamiste süsteemide ja suhtlemisviiside jäigastumist. Nt. võivad meile pähe turgatada küll head mõtted, kuid ideede väljendamisel ja rakendamisel kipuvad need ilmutama jäikust.

11. Magnetpunane: see värv sisaldab armastust hõlmavat tarkust ja kaastunnet. See ei piirdu romantilise armastuse ega perearmastusega, vaid on armastus kui universaalne ilming. Seda laadi armastus eksisteerib lihtsalt seepärast, et see on meie põhiolemus. See on olemas seepärast, et meie oleme olemas, olenemata sellest, kas me kogeme seda vahetult või mitte. Selle värvi vajakajäämisel on inimesel raske üdini armastaval moel käituda. Sügavaid emotsioone on tihti raske väljendada ning teiste siirast armastust ei suudeta omaks võtta ega tunnustada.

12. Pärlmutter: see sillerdav värv on samaväärne kaitsva tekiga, mis vastsündinule ümber mässitakse. See on kõige välimine kehaväli, mis suhtleb vahetult meie olemuse tuumaga. See on meie keha toetav väli. Täielikult kaasa helisedes kaitseb see keha kahjustavate energiate eest. Nt. soodustab pärlmutter pärast päikesepõletust kehas harmoonia taastumist, mitte ei jäta teda altiks lisakahjustustele, ja vibratsioonilises mõttes väljakutset pakkuva keskkonnaga kontakti astumine ei vii meid tasakaalust välja. Pärlmutri puudumisel kipub igasugune kerge emotsionaalne tuulehoog meid tasakaalust välja viima. Kõik juhtumid ja reaktsioonid meile puhutakse proportsioonist välja.

Armastusega,
Küllike

Kommentaare ei ole: