kolmapäev, 28. august 2013

Kaduneljapäev- hea aeg puhastamiseks ning puhastumiseks!


29.augustil on taas kaduneljapäev. Palju on küsitud, mida siis ikkagi sel päeval teha ning mida mitte. Panin ühtteist kirja.
Vanal ajal elati kuufaaside järgi. Kaduneljapäeval  juukseid ei lõigatud, tegeldi rohimisega ning nende taimede- puude lõikamisega, mille kasvu sooviti pidurdada. Kaduneljapäeval ümberistutatud taimed kasvatavad alla tugevad juured.  Alustati neid tegevusi, mis pidid millestki vabastama – kaalulangetamine, suitsetamine jne. Hoolsalt tegeldi elamise koristamisega nii füüsiliselt kui ka energeetiliselt. Meie esivanemad olid oluliselt rohkem ühenduses loodusega ning teadsid hästi, kuidas erinevad puhastusrituaale läbi viia.

Siit mõned soovitused, millega kõik kenasti toime tulevad.
      
1. Nagu öeldud on oluline puhastada enda elamist nii energeetiliselt kui ka füüsiliselt. Vaadake üle kõik toanurgad. Ukse taha asetatud ning seisvad asjad tähendavad seisvat energiat, seepärast peavad uksetagused olema vabad. Kui asju pole kuhugi ladustada, on mõttekas kaaluda, kas neid ikka on vaja? Koristustalgud on soovitav läbi viia ka kappidega. Kui riidekapis on asju, mida poole aasta jooksul pole kordagi kantud, siis suure tõenäosusega ei hakata neid kunagi kandma. Ehk oleks mõnel teisel inimesel seda riietuseset väga vaja ning Te saate valmistada kellelegi rõõmu, kui oma seismajäänud riided taaskasutuskeskusesse viite.  Koristamise käigus on oluline saada kätte nii palju tolmu, kui vähegi võimalik. See loob soodsa võimaluse energia liikumiseks. Nõudekapist tuleb visata ära kõik katkised ja pragunenud nõud, sest ka need takistavad energialiikumist. 

2.     Energeetiliselt saab ruume puhastada nt. meresoolaveega põrandate pesemisega. Ämbrile veel lisada max. 1 spl soola ning enne põrandapesu teha taotlus: „Puhastagu sool minu kodust kogu negatiivne ning seisev energia:“ 
Lisaks soolale võib viia läbi selliseid rituaale, mis aitavad majast kõrvaldada võõrhingi ning mõningaid pealepandud loitse. Need rituaalid nõuavad suurt pühendumist ning keskendumist, aga toimivad väga hästi.

Üheks sellisteks rituaalivahenditeks on küünlad.  Hea, kui on võimalik saada kirikuküünlaid, kuid asja ajavad ära ka pikad valged küünlad. Asetage küünlad enda ette lauale nii, et nendest moodustuks kolmnurk. Kujutage ette, kuidas kolme küünlaleegi vahel on mõtteline pidev tulejoon. Nähke oma vaimusilmas, kuidas küünaldest on moodustunud põlev kolmnurk. Seejärel hakake kujustama kolmnurga sisse oma korteri või maja kõiki ruume ükshaaval. Pange mõttes üks ruum korraga keset kolmnurka ning tehke taotlus: „Võtku tuleenergia sellest ruumist kõik, mis pole puhas valgus ja armastus.“ Nüüd kujutage ette, kuidas kogu toa sisemine energia, mis on must (mitte toasasuvad asjad!), põleb ereda leegiga. Kui tunnete, et tuba on saanud puhtaks asetage see mõttes puhtana tagasi oma kohale. Niimoodi kõige läbi kõik ruumid. Põlemise ajal pöörake erilist tähelepanu toanurkadele. Kui kõik ruumid on saanud puhtaks, kujutage ette, et ülevalt, läbi katuse, nn. kosmosest , tuleb puhas valgusvoog Teie majja või korterisse. Võite seejuures teha taotluse: „ Taotlen, et valgus otse Allikast täidab kogu minu korteri/ maja, kõikide siin elavate inimeste südamed nende kõrgemaks hüvanguks. Nii olgu ja nii on!“ Vaadake, kuidas see ere särav valgus täidab Teie korteri või maja. Tundke selle valguse voolamist, tema pehmust ja puhastavat energiat. Kui kõik ruumid on valgusega täidetud, olete puhastusrituaali läbi teinud.

Küünaldel lubage lõpuni põleda. Kui mõni küünal kustub enne täielikku lõpuni põlemist, on põhjust rituaali korrata. Küünlad peavad põlema rahulikult täiesti lõpuni.

3.      Analoogse rituaali saab viia läbi kadakasuitsuga. Pange põlema kirikuküünal või pikk valge küünal. Võtke kadakaoks ning tuha jaoks hoidke käes alust. Enne suitsutamist tehke taotlus: “Taotlen, et kadakasuits kõrvaldab majast kõik võõrhinged, kogu negatiivse energia ning energia, mis pole puhas valgus ja armastus.“  Käige kõik toad läbi tossava kadakaoksaga, pöörates erilist tähelepanu nurkadele. Olge kontsentreerunud ning kujustage, kuidas Teie korteri või maja energia puhastub. Kui kõik toad on läbi käidud, tehke samasugune valguse allalaadimise rituaal nagu eelneva rituaali juures kirjeldatud.

4.     Lisaks eluruumide puhastamisele, tuleb puhastada ka iseennast. Tundke ära need mõtted ja emotsioonid, mis pole positiivse energiaga ning häirivad Teid. Inimene peab saama tunda kõiki energiaid, kuid klammerdumine negatiivsetesse mõtetesse ning emotsioonidesse tekitab meile terviseprobleeme. Meie energia ei saa enam vabalt liikuda. Esimene tunnus on põhjendamatu väsimus, millele võivad lisanduda valud erinevates piirkondades. Raskemate ning pikaajaliste energiablokeeringute puhul on tavaliselt tegemist juba tõsisemate tervisehäiretega.

Enda puhastamiseks on üks väga tõhus moodus: kui lähete kaduneljapäeva õhtul duši alla, tehke taotlus: “Taotlen, et vee puhastav energia viib kaasa minu negatiivsed emotsioonid ning mõtted. Loobun neist vabatahtlikult,  palun Emakesel Maal võtta need vastu ning muundada taas potentsiaaliks. Tänan! Nii olgu ja nii on!“  Duši all seistes kujutage ette, kuidas negatiivne energia, mis oli Teie sees voolab musta ojana kanalisatsiooni ning muutub seal taas Valguseks ja Armastuseks (ehk siis must oja muutub valgeks). Kujustage, kuidas negatiivsus väljub ka Teie rakkudest. Kui tunnete, et olete puhastunud, näete ennast särava valge inimolevusena. Tänage mõttes Loojat ning iseenda Kõrgemat Mina. Sellist puhastust võib teha nt. ka siis, kui päev on olnud pingeline, kui olete kogenud tülitsemist, süüdistamist jms.

Veel üks väga oluline puhastusviis on andestamine. Minevikku me muuta ei saa. Viha ja solvumise enda sees hoidmine on negatiivse energia endasse ladestamine, mis meie keha hävitab. Neid emotsioone tuleb teadlikult kogeda, kuid neid ei tohi endasse ringlema jätta! Harjutage ennast igal õhtul tegema läbi andestamise rituaali, mis tuleb tõepoolest Teie südamest. Hingake rahulikult ning tundke, kuidas olete puhas valgus. Võite teha ka taotluse: „Olen puhas Valgus ja Armastus!“ Seejärel lausuge: „Annan andeks kõigile, kes on mulle halba teinud nii selles kui ka eelnevates eludes, nii selles kui ka kõikides teistes dimensioonides. Nii olgu ja nii on!“ Tundke, kuidas Te andestate ning Teie keha muutub kergemaks. See on väga üldine palve, sest tavaliselt ei tea me enda eelmisi elusid ega oska arvata, keda me oleme oma tahtliku või tahtmatu käitumisega solvanud.  Kui Teil on mõni konkreetne inimene, kellele tahate andestada, võite veel lisaks nimetada ka tema nime. Andestada on lihtsam siis, kui teame, et kõik inimesed, kes meie elus on midagi korda saatnud, on meie juures põhjusega ning ikka selleks, et me ise midagi saaksime õppida ja/ või teisele inimesele kokkulepitud õppetunde jagada.



Valgust ja Armastust!
Küllike

Kommentaare ei ole: