teisipäev, 20. jaanuar 2015

Naiselt naisele


Väga paljude naiste ülesandeks on praegu õppida naiselikkust. Õpin mina, õpin sina, õpivad meie tütred. Seni on maailm väga meesenergiakeskne, kuid Veevalaja ajastul saab üha olulisemaks naisenergia tõus
Tegelikult on nii lihtne öelda, et ole naiselik ja siis avanevad sinu võimed, is muudavad maailma!

Kuidas mõista naiselikkust?
Lähtudes Traditsioonilisest Hiina meditsiinist, eksisteerivad universumis koos yang (meesenergia) ja yin (naisenergia) ning ideaalis on need alati tasakaalus. Ei saa olla üdini yin või üdini yang, sest siis oleme ikkagi tasakaalutud. Meie olemuses on kindlasti midagi, mis peaks olema yin ehk naisenergiat kandev ning tegemisi ja toimetamisi, mis tugevdavad yang- ehk meesenergiat. Tao märk annab väga hästi ülevaate yang- yin´i harmooniast.
Praegu on paljud naised kreenis yang- energia poole, sest nii on meid aastasadu kasvatatud. Meie ühiskonna naine on ajalooliselt pidanud hakkama saama meeste töödega, isaks olemisega, naiseks olemisega – seega pere juhtimisega. See oli paratamatus, kui paljudes külades mehed sõtta jäid või metsa läksid. Selline aeg on juba ammu- ammu otsa saanud, kuid ajalooline mälu ei kao meie rakkudest sugugi mitte nii kiiresti. Praeguse aja naised peavad teadlikult hakkama oma naisenergiat kasvatama ning niimoodi iseennast ja ühiskonda harmoonilisemaks muutma.

Lähtudes taas Hiina meditsiinist toon ära yang- ja yin- omaduste tabeli.

YANG
YIN
Valgus
Pimedus
Päike
Kuu
Kirkus
Vari, Pimedus
Taevas
Maa
Ümmargune
Nelinurkne
Tegevus
Puhkus
Aeg
Ruum
Ida
Lääs
Lõuna
Põhi
Vasak
Parem
Mittemateriaalne
Materiaalne
Toodab energiat
Toodab vorme
Käivitab
Kasvatab
Energia
Aine
Ülal
All
Tõusev
Laskuv
Paisumine
Kokkutõmbumine
Tuli
Vesi
Allikas: Suur Hiina meditsiini käsiraamat

Need omadussõnad kujutavad äärmuslikke yang- ja yin- energiate iseloomustusi Nagu eelpool nimetatud, ei esine looduses tavaliselt selliseid äärmuslikke olukordi. Alati on midagi, mis äärmust tasakaalustab, pehmendab.  Niimoodi peaks olema ka inimestega. Keegi, kes kaldub liigselt ühte äärmusesse, vajab enda kõrvale inimesi ja olukordi, kes aitavad tema äärmuslikkust tasakaalustada. Loomulikult on tulemus parim siis, kui inimene ise mõistab oma äärmuslikku seisundit ja õpib neist olukordadest, mis aitavad kasvatada tal endas puuduvat või vähearenenud poolt.

Tabelit vaadates võib lugeda välja, et naiselikkus vormib, kasvatab, säilitab. Naine on loodud vormima kodu. Koduloomise idee pärineb mehelt, kuid vormi saab see alles siis, kui naine tema vormimise enda kätte võtab. Naise võimalus on kodus kasvatada rahulolu, tasakaalu, harmooniat. Kui naine on tasakaalutu, misiganes põhjusel, on tasakaalust väljas ka tema ümbrus. Ma ei taha öelda, et naine peab ennast kuidagi maha suruma ning ennast tampida laskma nagu kahjuks veel ikka väga paljudes peredes toimub. Ei, siis saab naine rakendada oma elu vormimist just selliseks, mis pakub rahulolu ja harmooniat. Allasurutud olukordade lahendamiseks tulebki naisel leida üles yang- energia, mis aitab ideede tasandil, mis annab energiat ja mis käivitab muutused. Kunagi pole miski 100% yin või yang! Tasakaal on oluline!

Mees on naise Taevas ning naine tema Maa. Mees on naise Tuli ja sütitaja, naine saab meest jahutada ja kustutada. Seda nii heas kui ka negatiivses mõttes.
Öeldakse, et kooselu õnnestub siis, kui naine oskab meest muuhulgas ka imetleda. Arvestades seda, et meesenergia on päikesepoolne, siis on arusaadav, et mehed tahavad olla oluliselt rohkem pildil. Nii on loodus juba kord loonud. Kindlasti on, mille eest oma meest kiita ja mida temas esile tõsta. Kahjuks olen kuulnud meeste suust midagi sellist: „Naine muidu ei ütlegi kodus midagi hullusti, aga teiste ees kipub mind maha tegema.“ Ise olen kohtunud tuttavate naistega, kelle teemaks kujuneb lõpuks ikka „Mehed“. Ja uskumatu – kõikidel nii hullud variandid sattunud. Kohe kahju nendest!
J
Ei ole vaja moe pärast minna kirujatega kaasa. Miks siis elada koos halva mehega ja sellest veel sõbrannadele hädaldada? See on tegelikult sama, mida olen täheldanud paljudel naistel – kui sõbranna ütleb, et tal läheb kõik nii halvasti, siis kuidas ometi saan mina öelda, et mul on kõik hästi? Vaja ikka ka kaasa kiita, et on jah jube elu. Kui ei saa öelda, et on hästi, siis polegi vaja midagi öelda. Kirumine lasta ka ühest kõrvast sisse ja teisest välja.

Naised – armastage iseennast, olge toeks oma mehele ning ärge unustage teda ära! Anatoli Nekrassov on oma raamatus „See tundmatu armastus“ kirjutanud sellest, et paljud naised seavad pärast laste sündimist nemad ettepoole oma mehest. Muidugi vajavad väikesed inimesed palju, palju tähelepanu ja hoolt, kuid seda annab jagada oma veelgi kallima ja tähtsama inimesega- mehega! Tema on isa ja tahab samuti lapse arenemisest osa saada. Või vähemalt võiks see nii olla. Kui tal pole julgust, siis eemale tõrjumisega seda kindlasti ka ei kasvata. Pigem ikka julgustada ja suunata teda, kuidas uue ilmakodanikuga toimetada. Mees tahab tunda ennast ikka mehena, mitte titetegijana, kes pärast tulemuse saavutamist kõrvale jäetakse. Mees on naise jaoks alati kõige olulisem, sest temaga oled ju loonud perekonna, tema on sinu suurim tugi, alati, kõiges.
Pealegi on naise jaoks väga oluline mõista, et lapsed on meie ellu tulnud ja ühel hetkel nad lendavad pesast välja. Lastesse klammerdunud ja oma elu mitte elanud naine ei oska oma lapsi vabaks lasta. Sellega rikub ta nii iseenda kui ka oma laste elu. Mehed aga on ehk selleks ajaks kui lapsed suured, juba mujale kolinud. Sinna, kus neid vajatakse. Naised – elage oma elu ja lubage elada oma elu ka lastel! Kuidas saavad nemad kogemusi, kui neist kramplikult kinni hoida? 
Hoolitsemine, hoolimine ja klammerdumine on erinevad asjad. Pühendage laste sündides ikka oma mehele tähelepanu, sest ta on seda väärt! Küllap paneb ka mees teid siis rohkem tähele ja toidab oma tulega!

Olete kuulnud kindlasti ütlust, et mees on pea, kuid naine on tema kael. Naiselik naine teab, kuidas oma mehega suhelda nii, et tema ideed tunduksid mehele hoopiski isiklikud. Selleks võib kuluda päevi, nädalaid või kuid, kuid ühel hetkel tuleb mees kindlasti välja ideega, „mis tema peas on juba ammu keerelnud“. Kannatlikkus, varjus olemine, kuid samal ajal järjekindlus on naiseliku naise omadused. Siin ei ole manipulatsiooniga miskit pistmist. See on erinevad sugupooled, erinevad arusaamad, erinevad egotasandid. Kui mehe ego vajab natuke rohkem toitu, siis pole ju naisel ometi kahju seda natuke toita! J

Armsad naised! Tantsige, laulge, kuduge, õmmelge, kokake – peaasi, et leiate selle, miks on naine olla suurepärane! Naiseks sündimine on privileeg!
Armastage, võtke armastust vastu, olge harmoonias iseendaga, Taevaga ja Maaga, Päikesega ja Kuuga, Tule ja Veega! Muud te ei vajagi, et olla üdini naiselik naine! Teie keha ja hing saavad olla tasakaalus ja mis võiks veel parem olla! Tasakaalus naine = tasakaalus maailm!

Armastusega,

Küllike

Foto: google.com

Kommentaare ei ole: