teisipäev, 10. veebruar 2015

Kitse ja Jupiteri aasta 2015

Alljärgnevalt panen kirja selle, mida toob aasta 2015 Idamaade uskumuste kohaselt ning kuidas käsitlevad seda aastat mõningad astroloogid maailmas.

Idamaade kalendri järgi algab uus aasta 19. veebruaril ning kannab Puu- Kitse elementi. Puu element valitseb kogu taimestiku üle. Ta on seotud kevadega, tähistab uut algust, sündi, hoolitsust ning on seetõttu kõige naiselikum ja pehmem element kõikide teiste elementide seas. Puu element on meiega olnud juba Hobuse aastast ning seega säilib meie elus Puu elemendile omane stabiilsus. Püsivus on meie jaoks väga vajalik, kuid ometi hoolitseb Puu element ka liikumise eest - ta on paiduv, kannatab välja ka kõige tugevama tuule, kuid jääb juurtega siiski Maa külge kinni. See on liikumine, mis annab meile terviklikkust ja aitab hoolitseda meie tervise eest. Puu element suunab meid rohkem endasse vaatama ja endaga tegelema, rohkem enda jaoks aega leidma.

 Mööduvast Hobuse aastast oligi juba saamas villand, sest tema tormamine ning liigne enesekesksus ei jätnud ruumi suhtlemiseks ning lõbustusteks.

19. veebruaril saabuv Kits on seotud kommunikatsiooniga. Kas teie elus esines eelmisel aastal riide ja konflikte? Kaaslasega, perekonnas või sõpradega? Algaval aastal saab kõike kergesti parandada, sest pole paremat aastat suhete korrastamiseks kui seda on Kitse- aasta. Kitse- aastal ollakse valmis oluliselt rohkem leidma kompromisse ning neid isegi kahepoolselt. Mitte nii, et ainult üks osapool teeb kompromisse. (See aga sõltub eelkõige konkreetsest Hiina tähemärgist ja inimese aastast. Igast looma-aastast kirjutan oma järgnevas selle aastaga seotud kirjatükis)

Kits on oma olemuselt natuke nurgeline, mis aasta tähenduses näitab, et kõik ei pruugi sujuda voolavalt, kuid see-eest on Kits väga tervislik ning kergesti leebuv.
Hiina horoskoobis kirjeldatakse Kitse kui väga mõistvat ja rahuarmastavat looma. Samuti on ta väga hea inimeste tundja. Samal ajal on ta aga hästi loominguline ning tal on oma väga peenusteni väljakujunenud arusaam tulevikust ja tulevikuga seotud projektidest. See iseloomujoon on mitmes mõttes idealiseeritud ning sellised Kitse ideaalid mõjutavad 2015. aastal väga paljusid teisi loomamärke.  

Nüüd ka natuke Hiina Uue Aasta tähistamisega seotud traditsioonidest.
Peamine traditsioon on uuele aastal eelneval päeval oma elamise puhastamine. Kuna punast värvi loetakse õnnetoovaks, rõõmu- ja heaolu sümboliks, kaunistatakse kodud punaste laternatega. Seintele pannakse väga tihti kuldsed amuletid.

Amuletid ja teised õnnetoovad märgid
Uue aasta eel on fookuses kõik uuega seotud. Seepärast käiakse enne uue aasta algust juuksuris, et vabaneda vanast taagast ja vanadest mõtetest. Selga pannakse mõni uus riietusese ja isegi kodus värvitakse mõni sein teist värvi. Vana- aasta õhtul kogunetakse perega ühise piduliku söögilaua äärde ning jagatakse üksteisele punaseid rahaümbrikke. Natuke pärast kella 23 lubatakse kõigel vanal oma kodust lahkuda. Selleks avatakse uks, öeldakse sümboolsed tänusõnad eelnenud aastale ja palutakse tal koos vanaga lahkuda selleks, et uue aasta saabumise ajal avada kõik aknad ning lubada siseneda uue aasta õnnel.
Lisaks eelnevale lastakse terve pidupäeva vältel tubades tuledel põleda, et valgustada teed, mida mööda õnn saab teie koju tulla. Samas aga kaitseb valgus ka kurjade olendite eest.
Jälgitakse väga uue aasta esimest päeva ning kontrollitakse oma käitumist, suheldakse ainult meeldivas toonis ja loodetakse oma teele vaid meeldivaid sündmuseid. Hiinlased usuvad, et kõik, mis juhtub uue aasta esimesel päeval, peegeldub sinu elus kogu järgneva aasta vältel.

Uue aasta saabudes visatakse alati ära vanad sussid ning alustatakse uut uute käimadega.
Uued sussid võib osta ka uue aasta esimesel päeval. Samuti ostetakse sel päeval raamatuid.
Uue aasta esimesel päeval ei lõigata juukseid, sest sellega lõigataks ära oma elust ka õnn.
Samuti ei kanta uue aasta esimesel päeval valget (mis on Idamaade traditsioonides surma sümboliks) ning musta (ebaõnne sümbol). Ei räägita surnutest. 
Uue aasta esimestel päevadel ei koristata, sest usutakse, et nii koristatakse oma majast ära kogu õnn.

Lisaks Idamaade astroloogiast lähtuvale, võib aastat 2015 nimetada ka Jupiteri aastaks.

Vastupidiselt 2014. aastal valitsenud rangele, õpetlikule Saturnile , pakub Jupiter palju elurõõmu ja õnne. Mütoloogias räägitakse Jupiterist kui Jumalate Isast. Jupiteri aastal võib teie elu päris kõvasti kõikuda.
  Jupiter – kosmiline Õnnejumal toob rahulolu ja optimismi. Pärast 2014. aasta karmi aega võtab elu teid oma rüppe ja elu muutub kergemaks, lihtsamaks ja rõõmsamaks. Me kõik oleme väga kergemat aega oodanud. Meid on suunatud uskuma iseendasse ja ellu üldse. 

 Nüüd on saabunud aeg leida taas üles usaldus, et hakata üksteisega käituma rahulikumalt, sõbralikumalt ja armastavamalt. Jupiter muudab meie kõikide elu kinkides meile palju õnnelikke momente. Viimati said inimesed midagi sellist tunda 49 aastat tagasi. Kuni 11. augustini särab õnneplaneet Jupiter iseteadliku Lõvi tähtkujus. Te võite kohata inimesi, kes kohe esimesest hetkest peale tabavad ära teie talendi ja kes ise pakuvad teile rahulolutunnet. Meie eneseteadvus saavutab uue taseme. Me püüdleme rohkem tunnustuse ja särava edu poole.

2015. aastal mõistate te rohkem, mida väärt olete. Enam ei lasta ennast meelitada tühjadest lubadustest ja ilusatest sõnadest – eriti siis, kui teie sünnimärgiks on Lõvi. Ka Jäär, Kaksikud, Kaalud, Ambur ja Veevalaja tunnevad õnneplaneet Jupiteri mõjutuste all päris palju muutuseid. Nende teele satub palju õnnelikke juhuseid, mis nii töö- kui ka eraelus edasiliikumise võimalust pakuvad. Enam neid ei kritiseerita, ei takistata ja nende tee on vaba suurepärasteks võitudeks. Jupiteri aasta on täiuslik!

Alates 11. augustist särab Jupiter järjekindla Neitsi tähtkujus. Nüüd lõpuks saavad rõõmustada ka Neitsi, Sõnn, Vähk, Skorpion, Kaljukits ja Kalad. Edu saavutatakse tänu teadmistele ja järjekindlusele. Ühest ammusest unistusest või kõrgele seatud eesmärgist võib tulla edutõotav tehing. Teie elu võib täielikult muutuda – sest kui Jupiter hakkab otseselt mõjutama teie tähtkuju, ei ole enam miski võimatu! Edu on juba kohal!

Jupiter ei too siiski mitte ainult raha, võitusid ja edu, vaid ka sügavat inimestevahelist ühtekuuluvustunnet. Õiglus, kaastunne ja armulikkus on nüüd esiplaanil ning valmidus andestada ning unustada on suur. 2015. aastal teeb inimkond oma arengus edasi väga suure sammu – uus, parem ja puhtam teadvus hakkab endast üha enam märku andma. Ühisteadvuse tunnetamine muutub selgemaks tänu Saturnile, mis 18. sept. liigub Skorpioni tähtkujust idealistlikusse Amburisse.
2015. aasta Jupiteri aastal püüdleme kokkuhoidmise suunas ning kogeme enneolematut avatust ja lähedust, nagu nt. aastakümneid riielnud naabrid matavad sõjakirve ning leiavad taas üksteist.
Perekonnad, tutvusringkonnad või väljakannatamatu töökliima muutub – inimesed sõbrunevad taas ning üksteisega rääkimine muutub väga lihtsaks. Peamine märksõna on tolerantsus – igapäevane piiratud mõtteviis muutub tänu spirituaalsetele teadmistele. Jupiter on inglite kosmiline saadik. Te võite kogeda üleloomulikke fenomene ning need avavad taevaste jõudude jaoks värava teieni. Oktoobris või Saturn olla rahutu, kuid Jupiter tasakaalustab teda õnneks. Te võite kogeda õppetundi, mis seab küsimärgi alla teie edasise eksistentsi, kuid olge rahulikud – Jupiter annab teile sellised võimalused, mida teil pole juba väga ammu enam olnud.

Olge hoitud!
Küllike


Allikas: http://chinesisches-horoskop.eu/chinesische-astrologie/
Fotod: internet






Kommentaare ei ole: