esmaspäev, 23. november 2015

Mis on kaaniravi ja milleks see hea on?

Kaaniravi ehk hirudoteraapia on vana loodusravimeetod, mida kasutati juba viis sajandit tagasi. Ka tänapäeva teadlaste uuringud kinnitavad kaaniravi efektiivsust. See on looduslik meetod, mis võidab järjest rohkem poolehoidjaid.

 

Lähemalt kaaniravi protsessist.

Raviks kasutatakse ainult ühte liiki kaane, millel on kolm alaliiki(erinevad ainult mustri poolest). Kaan „saeb“ ennast naha sisse max. 0,2 mm ja toitub kapillaarse verega. Näiteks 1,5 grammine kaan imeb ca 8-10ml verd. Kaan teeb imetavast verest kiire „analüüsi“. Vere parameetrite järgi töötab kaan välja fermendid, mis on konkreetselt sellest verest puudu, et sellest korralikult toituda. Samas need fermendid parandavad ka inimese verd, millest tulenebki raviefekt. Erinevaid fermente on kirjeldatud üle kahesaja, kuid täielikult on suudetud kirjeldada umbes  kümne fermendi funktsioonid.
Olulisemad nendest:
Hirudiin- ei lase trombotsüütidel omavahel kinni kleepuda.
Valuvaigisti- kaani „hammustust“ on tunda üldjuhul ainult 3-5 min. Seejärel hakkab juba mõjuma verre lastav tuimestus. Samas mõjub see ka üldise kerge valuvaigistina.
Orgelasa- avab kiiresti kollateraalid e. organismi lisaveresooned.
Hüaluronidaas- aitab kinni hoida rakkudevahelist vedelikku. Aitab lümfi „allavalgumise“ puhul. Nt. jalgade paistetus, mis on tingitud lümfi liikumise häiretest.
Destabilasa- lõhub armkoe ja trombide sidemed.
Bdelliinid ja Egeiinid- tekitavad kohaliku allergilise reaktsiooni, mis tugevdab kohaliku immuunsüsteemi tööd, mis omakorda tapab ümbruses kõik antikehad (nt. bakterid).
Kaanid on kasulikud paljude tervisehädade korral-  näiteks takistavad nad trombide teket, normaliseerivad vererõhku, alandavad vere kolesteroolitaset, takistavad põletikuliste protsesside arengut ja suurendavad organismi vastupanuvõimet. Apteegikaane kasutatakse glaukoomi, südame isheemiatõve, tromboflebiidi, veenilaiendite, hemorroidide, gangreeni, südame-veresoonkonnahaiguste, vererõhuprobleemide, hormonaalsete häirete, liigesevalu, peavalu, naiste hormonaalsete häirete, impotentsuse ja unetuse korral. Kaaniravi mõjub inimesele tervendavalt, rahustavalt ja noorendavalt.
Kaaniravi seansi pikkus on umbes 1-1,5 tundi. Kaaniravi ei ole ohtlik, kui seda tehakse teadlikult. Esimesel korral pannakse proovikaanid, et selgitada välja, kas inimesel pole allergilist reaktsiooni. Ravikuur on kokku 7-10 seanssi. Nädalas tehakse 1-2 seanssi. 
Kaanidega nakatamine on välistatud, sest kaane kasutatakse ainult üks kord. Kaaniraviks kasutatakse biovabrikus kasvatatud kaane ja neile on väljastatud vastav kvaliteedisertifikaat. Kasutatud kaanid hävitatakse.
Kaaniravi ei tohi kasutada hemofiilia ehk veritsustõve puhul, menstruatsiooni ajal, aneemia (hemoglobiini tase alla 110), madala vererõhu (ülemine alla 90), onkoloogia 3-4 aste, raseduse, ägeda infektsioonhaiguse ega kõrge palaviku korral.
Kaaniravile tulles peab nahk olema puhas. Eelnevalt ei tohi kasutada salve, kreeme ja parfüüme. Vahetult enne kaaniravi ei tohi suitsetada ja tarbida alkoholi.
Päev enne ja pärast kaaniravi ei tohi kasutada verevedeldajat. Pärast kaaniravi ei ole soovitav tarbida alkoholi ega koormata ennast füüsiliselt
Kaani hammustuse haav veritseb 24-36 tundi, see on loomulik nähtus. Pärast esialgse plaastri eemaldamisel kaani hammustuse kohast peab haava puhastama kasutades selleks antiseptilisi vahendeid. Haav katta väiksema plaastriga.
Pärast kaaniravi protseduuri tuleb rohkem juua toasooja vett või taimeteesid. Võib juua ka mineraalvett.
PS! Selleks, et mitte tekitada muljet, et kaaniravi näol on tegemist imevahendiga, tuleb mainida, sedagi, et iga inimene on erinev. Ravi võib mõne haiguse puhul väldata pikka aega. Ravi tulemus sõltub väga palju inimese elustiilist ning selle muutmisest vastavalt oma haigusele.

Kaaniravi teostab Genrich Lukkonen. Aja broneerimiseks helistada 56609 406 või saata e-post gen@lisbet.ee


Olge terved!
Küllike

Pilt: internetist

Kommentaare ei ole: